Άρης: Γιατί η ενίσχυση στα επιθετικά άκρα έγινε προτεραιότητα

Άρης: Γιατί η ενίσχυση στα επιθετικά άκρα έγινε προτεραιότητα

Άρης: Γιατί η ενίσχυση στα επιθετικά άκρα έγινε προτεραιότητα

bet365

Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου ο Άρης ένιωθε ισχυρός και πληρέστατος στα επιθετικά άκρα, πλέον όμως έβαλε σε καθεστώς προτεραιότητάς την ενίσχυσή του στη συγκεκριμένη θέση.

Η αλλαγή προτεραιοτήτων μοιάζει λογική καθότι οι «κίτρινοι» δεν εισέπραξαν αυτά που βάσιμα περίμεναν από τους ακραίους επιθετικούς. Βάσει του αριθμού των ποδοσφαιριστών αλλά και της ατομικής ποιότητας που διαθέτουν επικρατούσε η αίσθηση ότι τα άκρα της επίθεσης θα εξελιχθούν σε ισχυρό σημείο της ομάδας. Στην πράξη όμως, ο Άλαν Πάρντιου αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει την τακτική του με σκοπό την κάλυψη του προβλήματος. Και πλέον, δίπλα στην αναγκαιότητα ενίσχυσης στην κορυφή της επίθεσης, «στέκεται» η αντίστοιχη στα επιθετικά άκρα σε σημείο μάλιστα να θεωρείται και προτεραιότητα.

Η υπόθεση του Ντάνιελ Μαντσίνι παραμένει σε εκκρεμότητα, θεωρείται δύσκολο να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, παρότι μάλιστα ο ποδοσφαιριστής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη διατηρείται η αμφιβολία για την επιστροφή του στις προπονήσεις. Συγκριτικά με τους υπόλοιπους ακραίους επιθετικούς, ο Αργεντίνος ήταν ο πιο επιδραστικός ακραίος επιθετικός με τα τρία γκολ και τις τέσσερις ασίστ καθώς οι «κίτρινοι» πήραν ελάχιστα πράγματα από τους υπόλοιπους.

Έχοντας συμμετέχει στο πρόγραμμα προετοιμασίας, φέτος επικρατούσε η αίσθηση ότι ο Χουάν Ιτούρμπε θα είχε πιο δημιουργική παρουσία καθώς επίσης και ότι θα εξελισσόταν σε ισχυρό πόλο της επιθετικής λειτουργίας της ομάδας. Δεν αμφισβητείται η διάθεση του Παραγουανού και η επιθυμία του στο να φτάσει σ’ αυτό το σημείο, αλλά υστερεί στον τομέα της ουσίας. Παραμένει δίχως γκολ και ασίστ στους αγώνες του ελληνικού Πρωταθλήματος έχοντας φτάσει σε εκτέλεσης 14 τελικών προσπαθειών ενώ είναι ο 3ος στον τομέα των λαθών. Είναι ευνόητο δηλαδή ότι οι «κίτρινοι» περίμεναν πιο πολλά από τον έμπειρο ποδοσφαιριστή, συνυπολογίζοντας ότι μετρά περισσότερο από έναν χρόνο στην ομάδα.

Ο Ιτούρμπε

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Ράφαελ Καμάτσο για τον οποίον το πρώτο μισό της σεζόν δεν ήταν καθόλου καλό. Σε διάρκεια ενός αγώνα, ο Πορτογάλος δεν μετρά περισσότερα από 10-15 καλά αγωνιστικά λεπτά, είναι αναποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια και τον «στοιχειώνουν» οι δύο σπουδαίες ευκαιρίες που έχασε με Μακάμπι Τελ Αβίβ και ΟΦΗ. Προφανώς οι Θεσσαλονικείς έχουν υπομονή και περιμένουν την αγωνιστική ανάκαμψή του, από την άλλη πλευρά όμως νιώθουν υποχρεωμένοι να ενισχυθούν στα επιθετικά άκρα. Κι αυτό είναι λογικό καθώς ο Καμάτσο παραμένει δίχως γκολ και ασίστ στο Πρωτάθλημα.

Ως επί των πλείστων, στη διάρκεια της χρονιάς ο Ματέο Γκαρσία χρησιμοποιήθηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής είτε ως εσωτερικός μέσος είτε ως επιτελικός. Ο Αργεντίνος έδειξε να ανταποκρίνεται καλύτερα σ’ αυτόν ρολό καθώς μέτρησε αρκετά δημιουργικά παιχνίδια, ειδικά σ’ αυτά που έπαιξε ως «10αρι». Εφόσον βέβαια αποκτηθεί ο Βλάντιμιρ Νταρίντα, το πιθανότερο είναι να μην προκύψει η ανάγκη να παίξει ξανά ως εσωτερικός μέσος, πιθανόν να τοποθετηθεί εκ νέου στα άκρα.

Τα παραπάνω δεδομένα οδήγησαν στην απόφαση ενίσχυσης στα επιθετικά άκρα και μάλιστα αυτή η υπόθεση μπήκε σε καθεστώς προτεραιότητας. Και θα «τρέξει» ανεξαρτήτως της εξέλιξης της υπόθεσης του Ντάνιελ Μαντσίνι.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα