ΑΕΚ: Ο επιβλητικός Μουκουντί στην «καρδιά» της άμυνας (vids)

ΑΕΚ: Ο επιβλητικός Μουκουντί στην «καρδιά» της άμυνας (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο επιβλητικός Μουκουντί στην «καρδιά» της άμυνας (vids)

bet365

Ο Αρόλντ Μουκουντί έχει «δέσει» εξαιρετικά με τον Ντομαγκόι Βίντα στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Βγάζει αποτελεσματικότητα στα μαρκαρίσματα, αποτελεί «όπλο» στις στατικές φάσεις και βοηθάει σημαντικά και στο build up.

Από τη στιγμή που ο Αρόλντ Μουκουντί μπήκε στην εξίσωση της ΑΕΚ δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα της, με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Αστέρα και την ίωση που τον είχε θέσει νοκ-άουτ από το ματς στην Τρίπολη. Ο Ματίας Αλμέιδα ήθελε να ήταν απόλυτα σίγουρος για την αγωνιστική ετοιμότητά του 24χρονου Καμερουνέζου στόπερ πριν τη χρησιμοποίησή του. Ο Μουκουντί κλήθηκε να περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο μετά τον αναπάντεχο τραυματισμό του Τζαβέλλα, ο οποίος κόπηκε στο χέρι σπάζοντας ένα τζάμι, και από εκεί και πέρα καθιερώθηκε στο κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας.

Ο πληθωρικός Μουκουντί «έδεσε» με τον Βίντα

Αρχικά αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι η σωστή συνεργασία του Μουκουντί με τον Βίντα στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι δυο τους παρουσίασαν χημεία έχοντας «δέσει» καλά στα μετόπισθεν και παίζοντας σημαντικό ρόλο για τα μόλις πέντε γκολ παθητικό στον πρώτο γύρο. Ο Μουκουντί είναι επιβλητικός στο κέντρο της άμυνας, έχοντας σωστές τοποθετήσεις, πηγαίνοντας πρώτος στην μπάλα στις διεκδικήσεις και το 73,2% των επιτυχημένων αμυντικών μονομαχιών που έχει μέσο όρο με την ΑΕΚ, σύμφωνα με το Wyscout, πιστοποιεί τις σταθερές του εμφανίσεις. Έχει επίσης μέσο όρο ανά ματς 5,5 κοψίματα, 3,3 απομακρύνσεις και 12,9 ανακτήσεις μπάλας. Μάλιστα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο ήταν ανίκητος συντρίβοντας τους μέσους όρους του με 22 ανακτήσεις, επτά κοψίματα και επτά απομακρύνσεις!

Μουκουντί και Βίντα

Δυνατός και στις στατικές φάσεις ο Μουκουντί

Ο 24χρονος Καμερουνέζος στόπερ αποτελεί «όπλο» για τον Αλμέιδα και την κιτρινόμαυρη άμυνα και στις στατικές φάσεις. Με το ύψος (1,91μ.) και την δύναμή του στον «αέρα» είναι πολύτιμος, όχι μόνο στα αμυντικά «στημένα» αλλά και μπροστά, στα κόρνερ και στα γεμίσματα με εκτελέσεις φάουλ στην περιοχή του αντιπάλου. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι στιγμής είναι «μέσα» σε τέτοιες φάσεις. Αρχικά είχε σκοράρει το γκολ στο 0-2 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ σφραγίζοντας τη νίκη. Ενώ στην πορεία θα μπορούσε να είχε βρει με παρόμοιο τρόπο κι άλλα γκολ, όπως για παράδειγμα στη σκαστή κεφαλιά που πιάνει κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά τη βγάζει ο Γιαννιώτης και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου η μπάλα μετά την κεφαλιά του από το κόρνερ κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Ο «Μούκου» συμβάλλει και στο build up

Συν τοις άλλοις μέχρι στιγμής ο Μουκουντί έχει αποδείξει ότι είναι ένας «μπαλάτος» στόπερ. Η μεταβιβάσεις του διακρίνονται από ακρίβεια, προωθώντας το παιχνίδι της ΑΕΚ από πίσω με επιτυχία και συμβάλλοντας έτσι στο build up. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Μουκουντί σύμφωνα με το Wyscout έχει ποσοστό ακρίβειας στις πάσες που πιάνει μέσο όρο το 93% τη φετινή σεζόν και μάλιστα οι περισσότερες από αυτές δεν είναι προς τα πίσω. Οι προωθητικές του μπαλιές αγγίζουν μέσο όρο ανά ματς το 86% με 123/143 εύστοχες, ενώ επίσης είναι εκπληκτική η επιτυχία του στις πάσες στην τελική τρίτη έχοντας ακρίβεια της τάξεως του 84%, με εύστοχες τις 21 από τις 25!

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα