Άρης: Όταν ο Άλαν Πάρντιου ήταν βασικός υποψήφιος για τον πάγκο της Αγγλίας

Άρης: Όταν ο Άλαν Πάρντιου ήταν βασικός υποψήφιος για τον πάγκο της Αγγλίας

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Όταν ο Άλαν Πάρντιου ήταν βασικός υποψήφιος για τον πάγκο της Αγγλίας

bet365

Ο Άλαν Πάρντιου δεν έκρυψε την επιθυμία να δει την Αγγλία στην κορυφή του κόσμου και το Gazzetta γυρνά τον χρόνο έξι χρόνια πίσω, όταν ο νυν προπονητής του Άρη θεωρούταν από τους βασικούς υποψηφίους για τον πάγκο των «Λιονταριών».

Σε συνέντευξή του στα κανάλια Novasports ο Άλαν Πάρντιου επέλεξε να κινηθεί προς την αντίθεση κατεύθυνση σε ότι αφορά τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς με βασικό κριτήριο το ότι θα γίνει στα μέσα της σεζόν υποστήριξε ότι… «χώρες όπως η Ισπανία, η Αγγλία, η Γερμανία, θα είναι πλεονέκτημα, γιατί οι παίκτες τους θα παρουσιαστούν πιο έτοιμοι». Δεν έκρυψε επίσης τη συμπάθειά του στην Αργεντινή λόγω της παρουσίας του Λιονέλ Σκαλόνι με τον οποίον συνεργάστηκαν στη Γουέστ Χαμ.

«Έχουν ένα εκπληκτικό σερί αήττητο, που δεν ξέρω ακριβώς πόσο είναι, 40 παιχνίδια κάτι τέτοιο. Σίγουρα αυτοί θα είναι στην τετράδα! Η Γαλλία σίγουρα, που είναι και η κάτοχος του τροπαίου. Ίσως η Αγγλία, έχουμε υποφέρει πολύ και θέλω να το κατακτήσουμε, ενώ επίσης πιστεύω ότι θα είναι και είτε Ισπανία είτε η Βραζιλία», είπε.

Είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής ο Άλαν Πάρντιου δεν βρέθηκε ποτέ στην εθνική ομάδα της χώρας του. Κατά τον βρετανικό Τύπο ήταν κοντά ή μάλλον, είχε σημειωθεί ότι ήταν εκ των βασικών υποψηφίων για τον πάγκο των «Λιονταριών» το 2016 όταν η ομοσπονδία διέκοψε πρόωρα τη συνεργασία με τον Σαμ Άλαρνταϊς. Εκείνη την εποχή ο 61χρονος τεχνικός ήταν στην τεχνική ηγεσία της Κρίσταλ Πάλας. «Η πάγκος της Εθνικής Αγγλίας είναι η υπέρτατη τιμή για κάθε προπονητή, οφείλω όμως να πω ότι είμαι χαρούμενος στην Κρίσταλ Πάλας και συγκεντρωμένος στη δουλειά που έχω να κάνω», είχε δηλώσει. «Ο κόσμος με ρωτάει για την Αγγλία. Λοιπόν, αν ήμουν στη Νιουκάσλ, ενδεχομένως αυτό να ήταν πιθανό. Γιατί να θέλω να αφήσω το κλαμπ; Προφανώς θέλω να κερδίσω τίτλους, πέρυσι (2015) φτάσαμε κοντά στο να το καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση προτιμώ όταν θα αναφέρονται σε μένα να λένε ότι ήταν μια όμορφη περίοδος για την Κρίσταλ Πάλας», είχε συμπληρώσει.

Λίγες ημέρες αργότερα, η αγγλική ομοσπονδία προχώρησε στην αναβάθμιση του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ ο οποίος από προπονητής της U21 ανέλαβε την ανδρική ομάδα. Τότε μάλιστα ο Άλαν Πάρντιου είχε εξάρει τη συγκεκριμένη επιλογή λέγοντας μεταξύ άλλων ότι… «είναι ο κατάλληλος άνθρωπος γι’ αυτή τη θέση καθώς γνωρίζει το περιβάλλον και τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα συνεργαστεί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα