Βέλιτς: «Νιώθω Κρητικός, καθοριστικός ποδοσφαιριστής ο Νέιρα για τον ΟΦΗ»

Newsroom
Βέλιτς: «Νιώθω Κρητικός, καθοριστικός ποδοσφαιριστής ο Νέιρα για τον ΟΦΗ»

bet365

Ο Γιασμίνκο Βέλιτς αναφέρθηκε για το τελευταίο παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΟΦΗ και έκανε τη δική του ανάλυση για τον κρητικό σύλλογο.

Ένα από τα κεντρικά... πρόσωπα του παιχνιδιού ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό, ήταν ο Γιασμίνκο Βέλιτς, καθώς ο προπονητής των Βοιωτών είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στην κρητική ομάδα.

Παρότι οι παίκτες μπήκαν από νωρίς μπροστά στο σκορ, ο ΟΦΗ κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς (2-1). Ο ίδιος μίλησε στο «Athletic Radio 104,2» και αναφέρθηκε στον σύλλογο της Κρήτης, στο παρελθόν του εκεί αλλά και στη τωρινή κατάσταση του ρόστερ.

Για την αγάπη του κόσμου του ΟΦΗ και της Κρήτης προς το πρόσωπό του: «Όπως είπα και αμέσως μετά το ματς, ο κόσμος του ΟΦΗ και ο κόσμος της Κρήτης με έχει κακομάθει με την αγάπη που μου δείχνει κάθε φορά και με κάθε ευκαιρία. Μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω, μεγάλη χαρά και μεγάλη ικανοποίηση να νιώθεις τέτοια αγάπη. Έδωσα κάποια χρόνια στον ΟΦΗ, έπαιξα, πρόσφερα, αλλά έχουν περάσει τόσα χρόνια, που πραγματικά δεν ξέρω αν σε άλλα μέρη και σε άλλες ομάδες υπάρχει τέτοια αγάπη για τους ποδοσφαιριστές. Αυτά είναι που μένουν για πάντα, που δεν έχουν τιμή και αυτά σε κάνουν να νιώθεις ότι ανήκεις σε ένα μέρος. Εγώ, εδώ και πολλά χρόνια νιώθω ότι ανήκω στην Κρήτη. Δεν έχω γεννηθεί στην Κρήτη, αλλά πραγματικά νιώθω Κρητικός».

Για το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο: «Σίγουρα ήρθαμε με πολλά προβλήματα. Όχι μόνο σε αυτό το ματς, αλλά σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό όμως θα μπορούσε να ακουστεί σαν δικαιολογία, αλλά εγώ δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ δικαιολογίες, ούτε περνάω αυτή τη νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές μου. Πιστεύω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, δεν είναι τόσο το θέμα των επιλογών. Ήταν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, όπου εμείς μέχρι το 75’ σταθήκαμε πάρα πολύ καλά, με τον τρόπο της οργάνωσής μας. Ο ΟΦΗ ήταν πραγματικά ανήμπορος μέχρι ένα σημείο, παρότι υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός, μεγάλη συσπείρωση, μεγάλος φανατισμός. Ήταν ανήμπορος να δημιουργήσει φάσεις. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου κάνουμε μία μεγάλη ευκαιρία που αν έμπαινε γκολ θα μιλούσαμε πολύ διαφορετικά. Δεχθήκαμε ένα γκολ στο 75’ που έτυχε να μπει στις τρεις μαζεμένες αλλαγές του ΟΦΗ, στο ίδιο λεπτό. Περισσότερο το δεχθήκαμε από τη δικιά μας αδράνειας. Το ένα λάθος διαδέχθηκε το άλλο, προσθέτοντας και την ποιότητα ενός ποδοσφαιριστή που είχε μόλις μπει στο σκηνικό, του Νέιρα, που έδωσε λίγο ουσία στο παιχνίδι του ΟΦΗ, δημιούργησε την ισοφάριση και την επιπλέον πίεση, με την συμμετοχή και του κόσμου. Νομίζω ότι λίγο… “πουλήσαμε” το ματς, αν μπορώ να το πω. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο, παίζουν και οι δύο ομάδες, δεν παίζουμε μόνοι μας. Είχαμε προηγηθεί, είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το παιχνίδι, δεχθήκαμε ένα γκολ από την αδράνειά μας σε κρίσιμη στιγμή, δεν αντέξαμε την πίεση και κάπως έτσι ήρθε το τελικό 2-1. Λεπτομέρειες κρίνουν τέτοια παιχνίδια».

Για την βελτίωση του Λεβαδειακού στα τελευταία παιχνίδια: «Σίγουρα η ομάδα είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε πάρει κάποιους βαθμούς, παρότι έχουμε κάποιες απουσίες στα τελευταία παιχνίδια. Είχαμε δύσκολα παιχνίδια, παίξαμε με τρεις μεγάλους στην έδρα μας, πήραμε βαθμό με τον ΠΑΟΚ. Με τον Βόλο εκτός έδρας και με τον ΟΦΗ εκτός έδρας προηγηθήκαμε και μέσα σε λίγα λεπτά χάσαμε το προβάδισμα που είχαμε, αξίζοντας κάτι καλύτερο. Σίγουρα μας προβληματίζει το ότι κάτι μας λείπει. Σίγουρα δεν μπορείς να πάρεις βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια, αλλά στους αγώνες που ανέφερα νωρίτερα θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει 1,2,3 βαθμούς παραπάνω. Σκεφτόμαστε γιατί δεν μεταφράζουμε σε βαθμούς την καλή παρουσία που έχουμε στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε και στην μεταγραφική περίοδο τον Ιανουάριο, αλλά και τη νοοτροπία που πρέπει να έχουμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για το εάν η βαθμολογία λέει πάντα την αλήθεια: «Έτσι είναι, διαχρονικά, σε όλα τα πρωταθλήματα, συνήθως η βαθμολογία λέει πάντα την αλήθεια. Υπάρχει όμως ακόμα μισός γύρος και Play Outs – Play Offs, αλλά στο τέλος… ξυρίζουν τον γαμπρό. Εγώ ήρθα στην μέση μίας διαδικασίας και σίγουρα θα έκανα κάποια πράγματα διαφορετικά, αν ήμουν από την αρχή. Τώρα προσπαθούμε να διορθώσουμε πράγματα τα οποία θεωρούμε ότι χρειάζεται διόρθωση και αυτή είναι μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Αν ήμασταν από το καλοκαίρι, κάναμε τις δικές μας επιλογές και περνώντας τις δικές μας σκέψεις στους ποδοσφαιριστές χωρίς την πίεση του αποτελέσματος, σίγουρα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Προς το παρόν η βαθμολογία είναι αυτή, αλλά υπάρχει πολύς χρόνος για να αλλάξει η κατάσταση και πιστεύω ότι στο τέλος θα παραμείνουμε στην κατηγορία».

Για τον πρώτο γύρο του ΟΦΗ: «Είναι δύσκολο να βλέπεις σαν τρίτος, σαν ουδέτερος τα πράγματα και να προσπαθείς να κάνεις κριτική σε αυτά που βλέπεις. Έχω ακούσει διάφορες απόψεις, που πολλές από αυτές δεν ταιριάζουν στην δικιά μου. Εγώ έχω την εντύπωση, από το λίγο που είδα τον ΟΦΗ, ότι τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά το καλοκαίρι. Ένα διάστημα μου φάνηκε ότι είχε πολλά προβλήματα. Με την έναρξη του πρωταθλήματος όμως, ήρθαν κάποιοι παίκτες και μου άλλαξε εντελώς την άποψη που είχα. Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ δεν έχει κακό ρόστερ. Έχει αρκετούς παίκτες ποιοτικούς, γρήγορους. Από ένα σημείο και μετά μου έδειξε μία εικόνα πολύ καλύτερη. Ήρθε και ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και έγιναν οι αλλαγές που έγιναν. Ο ΟΦΗ έχει πολλά που δεν έχουν άλλες ομάδες, έχει φανέλα μεγάλης ομάδας, έχει κόσμο, έχει εξαιρετικές συνθήκες εργασίας. Δεν έχει κακό υλικό σε καμία περίπτωση, πολύ πιθανόν να χρειάζεται κάποιες προσθήκες, όπως χρειάζονται όλες οι ομάδες. Αλλά δεν βλέπω ότι πρόκειται για μία ομάδα που έχει τόσα πολλά προβλήματα».

Για τον ποιον βλέπει να του μοιάζει περισσότερο, το Νέιρα ή τον Τοράλ: «Ο καθένας έχει την δικιά του προσωπικότητα και τον δικό του τρόπο που στέκεται και κινείται στον αγωνιστικό χώρο. Τα δύο παιδιά είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, πιστεύω από τους πιο ποιοτικούς που έχει ο ΟΦΗ, οπότε με χαροποιεί η σύγκριση».

Το σχόλιο για το Νέιρα: «Είναι σίγουρα παίκτης με μεγάλη προσωπικότητα, με μεγάλο χαρακτήρα στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα έλειψε πάρα πολύ από τον ΟΦΗ το προηγούμενο διάστημα. Είναι καθοριστικός παίκτης για τον ΟΦΗ, νομίζω ότι όταν επανέλθει στο απαραίτητο επίπεδο θα είναι καθοριστικός. Τον είδα λίγο βαρύ αλλά είναι λογικό μετά την απουσία δύο μηνών. Όταν επανέλθει, θα είναι η καλύτερη μεταγραφή του ΟΦΗ».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα