ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Στο Φάληρο χωρίς να ιδρώσει!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Στο Φάληρο χωρίς να ιδρώσει!

bet365

Ξεκούραστο βράδυ Τετάρτης για την ΑΕΚ, που επέστρεψε στις νίκες με το άνετο 3-0 επί του ΟΦΗ και πλέον σκέφτεται το ντέρμπι του Φαλήρου. Συνεχίζει να... πυροβολεί ο Λιβάι Γκαρσία, γκολ κι από τους Γκατσίνοβιτς και Μάνταλο.

Σε «κάστρο» μετατρέπει η ΑΕΚ την OPAP Arena. Η Ένωση χωρίς να... ιδρώσει επικράτησε εύκολα με 3-0 του ΟΦΗ και πανηγύρισε την πέμπτη της νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο μετρώντας το απόλυτο στο νέο της γήπεδο. Οι κιτρινόμαυροι με δύο γρήγορα γκολ, στο 6' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία που έφτασε τα επτά τέρματα και στο 11' με πλασέ του Γκατσίνοβιτς έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για την επιστροφή στις νίκες. Το «τρίποντο» σφράγισε στο 60' ο Μάνταλος που έγινε στη συνέχεια αναγκαστική αλλαγή. Η ΑΕΚ διατήρησε την απόσταση των έξι βαθμών από την κορυφή στρέφοντας το βλέμμα της πλέον στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Από την άλλη ο ΟΦΗ παραμένει στην ουρά.

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Νταμπράουσκας

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε rotation στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, έχοντας έξι αλλαγές σε σχέση με το ματς στην Τρίπολη. Ο Αθανασιάδης διατηρήθηκε στην εστία, οι Χατζισαφί και Σιντιμπέ ξεκίνησαν αυτή τη φορά στα δύο άκρα της άμυνας, με τον Μουκουντί να επιστρέφει στο κέντρο της αμυντικής γραμμής πλάι στον Μήτογλου. Ο Γιόνσον, όπως αναμενόταν, πήρε τη θέση του απόντα Σιμάνσκι σε ρόλο αμυντικού χαφ, ο Άμραμπατ ξεκίνησε αντί του τραυματία Ελίασον στη δεξιά πλευρά, ενώ στη μεσαία γραμμή διατηρήθηκαν τόσο ο Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, όσο και ο Πινέδα στον άξονα. Στην επίθεση ο Μάνταλος ξεκίνησε αντί του Αραούχο (ο οποίος ήταν στον πάγκο) μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία. Για τον ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας ξεκίνησε με τον Μανδά στην εστία, τους Τοράρινσον, Διαμαντή, Βούρο και Λάρσον από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Μεγιάδο και Περέα στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Ντιουσέ μπροστά τους, στα δύο άκρα της επίθεσης τον Μπαλογιάννη και Ντζου και στην κορυφή τον Γκερέρο.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και έβαλε τις βάσεις της νίκης με Λιβάι και Γκατσίνοβιτς

Ο στόχος της ΑΕΚ ήταν να ανοίξει γρήγορα το σκορ και αν ήταν δυνατό να βρει και ένα δεύτερο γκολ σχετικά σύντομα και αυτό το πέτυχε απόλυτα. Μόλις στο 6' η Ένωση έκανε το 1-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία έπειτα από μαρκάρισμα του Μεγιάδο πάνω στον Άμραμπατ. Οι κιτρινόμαυροι παίρνοντας νωρίς το προβάδισμα στο σκορ απέκτησαν ορμή και πέντε λεπτά αργότερα έφτασαν και στο 2-0. Ο Λιβάι Γκαρσία πάσαρε στον Μάνταλο πλάγια δεξιά, εκείνος γέμισε μέσα στην περιοχή, όπου ο αμαρκάριστος Γκατσίνοβιτς με τη μία έστειλε την μπάλα με πλασέ στα δίχτυα του Μανδά, πανηγυρίζοντας με μια φανέλα του άτυχου Ελίασον, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του τελευταίου στην Τρίπολη.

Οι κιτρινόμαυροι από το σημείο εκείνο και έπειτα άφησαν το πόδι από το γκάζι, με τον ΟΦΗ να βγαίνει μπροστά και να δημιουργεί δύο τελικές με τον Γκερέρο. Μία στο 19' όταν η κεφαλιά του Ισπανού φορ βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων και άλλη μία στο 22' όταν από σέντρα του Τοράρινσον πάλι με κεφαλιά ο Γκερέρο δεν μπόρεσε να βρει στόχο, αν και αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή. Ο Ισπανός επιθετικός του ΟΦΗ απείλησε και μία τρίτη φορά στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 37' όταν από λάθος του Χατζισαφί η μπάλα έφτασε στον Γκερέρο πλάγια μέσα από την περιοχή, αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε ξανά άουτ.

Η ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα δεν είχε μεγάλες στιγμές, αλλά έβγαινε με ευκολία μπροστά και αν ήταν πιο γρήγορη στις εκτελέσεις της θα μπορούσε να είχε βρει και κάτι περισσότερο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 29' ο Πινέδα είχε δει το σουτ που επιχείρησε να μπλοκάρει ο Μανδάς, λίγο αργότερα ο Μάνταλος που μπήκε στην περιοχή μετά από αντεπίθεση άργησε να τελειώσει τη φάση, ενώ στο 39' ο Γκατσίνοβιτς δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή βρίσκοντας τον Μανδά σε ετοιμότητα στη γωνία του.

Ξεκούραστο 3-0 με Μάνταλο πριν το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Το τέμπο του ματς παρέμεινε αναλλοίωτο στις αρχές του δευτέρου μέρους, με την ΑΕΚ να κάνει περισσότερο διαχείριση του σκορ, αλλά να έχει το πάνω χέρι. Και πολύ εύκολα με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι κιτρινόμαυροι έφτασαν και σε ένα τρίτο τέρμα που σφράγισε τη νίκη τους και τους επέτρεψε να μπορούν να σκεφτούν πλέον από εκείνο το σημείο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Έπειτα από μια όμορφη συνεργασία Πινέδα και Άμραμπατ από τη δεξιά πλευρά, ο Μαροκινός έβγαλε τη σέντρα, ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ και με μια δεύτερη ο Μάνταλος έγραψε το 3-0 στο 60'.

Το τρίτο γκολ έδωσε ρυθμό στην ΑΕΚ, η οποία στο 65' και στο 67' θα μπορούσε να είχε βρει και ένα τέταρτο τέρμα αλλά οι αποκρούσεις του Μανδά κράτησαν το σκορ στο 3-0. Αρχικά σε μια διπλή φάση ο γκολκίπερ του ΟΦΗ είπε «όχι» στο σουτ του Αμραμπατ και στην κεφαλιά του Σιντιμπέ, ενώ στη συνέχεια από κόρνερ, το σουτ του Μάνταλου πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο. Ο Αλμέιδα, θέλοντας να δώσει ανάσες στις βασικές του μονάδες, αντικατέστησε τους Γκατσίνοβιτς και Πινέδα με τους Αραούχο και Γαλανόπουλο, ενώ στο 70' ο Μάνταλος χρειάστηκε να αποχωρήσει με έναν τραυματισμό στο πόδι, με τον Μαχαίρα να παίρνει τη θέση του.

Οι κιτρινόμαυροι έψαχναν πάντως και ένα τέταρτο γκολ, με τον Λιβάι στο 75' μετά από ατομική του ενέργεια να βλέπει το σουτ που επιχείρησε να κοντράρει και να περνάει άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αραούχο είδε το μακρινό του σουτ να περνάει πάνω από το οριζόντιο. Η μοναδική φορά που απείλησε ο ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος ήταν στο 87' με ένα φαλτσαριστό σουτ του Ντουρμισάι έξω από την περιοχή που δεν βρήκε στόχο, με το 3-0 να διατηρείται ως τη λήξη.

MVP: Ο Γκατσίνοβιτς έκανε για άλλη μια φορά μια πολύ ουσιαστική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή. Έδωσε ενέργεια στην ΑΕΚ και βοήθησε τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, ενώ χρίστηκε για άλλη μια φορά σκόρερ, σημειώνοντας το τέταρτο γκολ του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Μάλιστα όλα τα τέρματά του τα έχει πανηγυρίσει στην OPAP Arena.

Στο ύψος τους: Ο Μάνταλος μέχρι να γίνει αναγκαστική αλλαγή είχε ασίστ στο τέρμα του Γκατσίνοβιτς, ενώ σημείωσε και γκολ για το 3-0 με έξυπνη κίνηση και κεφαλιά. Παράλληλα πρέσαρε και βοηθούσε σε ανακτήσεις μπάλας. Επίσης ο Λιβάι γέμισε την περιοχή και εκτός από το γκολ με εύστοχο πέναλτι, είχε συμμετοχή και στα άλλα δύο γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Γενικά η ανασταλτική λειτουργία του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί είχαν πολύ κακή αντίδραση στα γκολ της ΑΕΚ και θα πρέπει να την διορθώσουν αν θέλουν να ξεκολλήσουν από την ουρά.

Η γκάφα: Την έκαναν στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ο Λάρσον με τον Διαμαντή που άφησαν αμαρκάριστο τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έκανε εύκολα το 2-0.

Το στραγάλι: Ο Κουτσιαύτης υπέδειξε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μεγιάδο με τον χέρι στον Άμραμπατ, με τον δεύτερο να ανατρέπεται. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς ΟΦΗ, όμως ο VAR Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος συμφώνησε με την απόφαση για πέναλτι.

Το ταμείο του Gazzetta: Το τελικό 3-0 αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Η ΑΕΚ ήθελε να καθαρίσει το παιχνίδι νωρίς για να μην έχει άγχος στη συνέχεια και το κατάφερε με δύο γρήγορα γκολ. Στη συνέχεια έκανε διαχείριση του ματς αφήνοντας το πόδι από το γκάζι, το οποίο απλά ξαναπάτησε για να σφραγίσει τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο, παραμένοντας στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού και πηγαίνοντας με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο ΟΦΗ ανασταλτικά προβλημάτισε ξανά και θα πρέπει να γίνει πιο compact στα μετόπισθεν για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (66' Αραούχο), Άμραμπατ, Πινέδα (66' Γαλανόπουλος), Μάνταλος (70' Μαχαίρας), Λιβάι Γκαρσία (87' Κοσίδης)

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Τοράρινσον, Διαμαντής (83' Πασαλίδης), Βούρος, Λάρσον, Μεγιάδο, Περέα (74' Στάικος), Ντιουσέ (83' Νέιρα), Μπαλογιάννης, Ντζου (66' Ντικό), Γκερέρο (66' Ντουρμισάι)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα