Αρης – Λαμία 5-0: Πεντάρα διά περιπάτου!

bet365

Ο... γκαζωμένος Άρης, με πρωταγωνιστή τον σούπερ Πάλμα που πέτυχε χατ τρικ, επέστρεψε στις νίκες με το χορταστικό 5-0 επί της Λαμίας που έπαιζε από το 20' με δέκα παίκτες. Γκολ και οι Φαμπιάνο, Γκρέι.

Ο Άρης ξέσπασε στη Λαμία καθώς επιβλήθηκε με 5-0 στο «Κλ. Βικελίδης» με πρωταγωνιστή τον Λούις Πάλμα ο οποίος μπήκε σε μια στενή συνομοταξία παικτών που φόρεσαν τη φανέλα του Άρη πετυχαίνοντας χατ τρικ.

Ο Άρης τα είχε… κρατημένα και η Λαμία πλήρωσε τα σπασμένα πολλών αγωνιστικών. Οι «κίτρινοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους καθώς πέτυχαν τρία γκολ στα πρώτα 36 λεπτά. Η Λαμία πλήρωσε την κακή αμυντική λειτουργία της αλλά και το γεγονός ότι από το 19’ αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Μπεχαράνο.

«Βγήκαν» οι αλλαγές του Πάρντιου, όχι του Φέστα

Ο Άλαν Πάρντιου είχε προαναγγείλει αλλαγές στο βασικό σχήμα και προχώρησε σε έξι! Ουσιαστικά παρέταξε ένα άκρως επιθετικό σχήμα με τον Πίτερ Ετέμπο μοναδικό κόφτη, τον Ματέο Γκαρσία εσωτερικό μέσο και τον Μάνου Γκαρθία κινούμενο κοντά στον Ζερβίνιο ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Μαντσίνι και Λούις Πάλμα ήταν στα άκρα αλλά ο τελευταίος σύγκλινε προς τον άξονα δίνοντας την πλευρά στον Μάρβιν Πίρσμαν. Σε αλλαγές προχώρησε και ο Τζιανλούκα Φέστα, διατηρώντας το 4-4-2, αλλά το πρόβλημα για τη Λαμία δεν ήταν μόνο τα πρόσωπα όσο οι αποστάσεις μεταξύ των παικτών καθώς αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι βγάζοντας το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που συνηθίζουν να αποδίδουν.

Ο Φαμπιάνο σκόραρε κι αυτή τη φορά… μέτρησε

Ο ρόλος του καθενός στο γήπεδο φάνηκε από τα πρώτα λεπτά καθώς ο Άρης πήρε κατευθείαν τα ηνία και αφού πήρε βαθιά ανάσα με τη σπουδαία χαμένη ευκαιρία του Ντε Βινσέντι στο 8ο λεπτό όπου με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Χουλιάν Κουέστα. Στο 17ο λεπτό ο Φαμπιάνο βρήκε το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα του Άρη κι αυτή τη φορά μέτρησε, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο Περιστέρι (με τον Ατρόμητο) το περασμένο Σάββατο. Ο Άρης απέκτησε το προβάδισμα και μετά από δύο λεπτά και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος απέβαλε στο 19’ τον Μπεχαράνο. Η πρώτη κίτρινη ήταν για το μαρκάρισμά του στον Λούις Πάλμα και η δεύτερη για εξύβριση.

Η ντρίμπλα του Ζερβίνιο και το άστρο του Παλμα

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τους Θεσσαλονικείς αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν στο 10λεπτο που ακολούθησε όπου είχαν ένα σωρό προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ. Όπως για παράδειγμα στη φάση του 27ου λεπτού όπου ο Μάνου Γκαρθία έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια όχι όμως και την σωστή πάσα καθώς η φάση ολοκληρώθηκε μ’ ένα σουτ πάνω από την εστία του Σαράνοφ. Ο Ζερβίνιο ήταν άστοχος (με κεφαλιά) στο 31’, τουλάχιστον όμως αποζημίωσε τους φίλους του Άρη που βρέθηκαν στο γήπεδο με την ντρίμπλα του 33ου λεπτού και την ασίστ στον Λουίς Πάλμα για το 2-0. Ο νεαρός επιθετικός από την Ονδούρα σκόραρε δύο γκολ μετά από το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Γκόμελ καθώς επωφελήθηκε του πείσματος του Πίρσμαν στο 36ο λεπτό και με υπέροχο σουτ από πλάγια θέση εντός της περιοχής έκανε το 3-0.

Η Λαμία σε ρόλο θεατή

Ο Άρης θα μπορούσε να είχε ανεβάσει περισσότερο τον δείκτη του σκορ αλλά ο Σαράνοφ είχε εξαιρετική αντίδραση σε σουτ του Μαντσίνι στο 40’ αλλά και σε κεφαλιά του Φαμπιάνο λίγα δευτερόλεπτα μετά. Γενικώς οι «κίτρινοι» δεν ήταν εύστοχοι στις τελικές πάσες τους και ιδιαίτερα ο Μαντσίνι. Σε όλο αυτό το διάστημα η Λαμία είχε ρόλο θεατή, απρόσμενα όμως θα μπορούσε να βρει γκολ αλλά ο Κουέστα αντέδρασε ακαριαία σε κεφαλιά του Πίτερ Ετέμπο ο οποίος στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα προς το παραθυράκι της εστίας της ομάδας του.

Οι αλλαγές του Φέστα και το δοκάρι του Φαμπιάνο

Ο Τζιανλούκα Φέστα προχώρησε αλλαγές στις αρχές του δεύτερου μέρους με την αντικατάσταση των Ντε Βινσέντι, Ασχόφσκι με τους Τζανδάρη Νούνιες. Ο Φαμπιάνο κυνήγησε κάτι σπάνιο στην καριέρα του καθώς – μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 48’ – με γυριστό σουτ είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει πετύχει ποτέ δύο γκολ στο ίδιο παιχνίδι. Δευτερόλεπτα μετά ο Πίρσμαν έβαλε σωτήρια κόντρα σε σουτ του Τσιλούλη εντός της περιοχής, στην απόπειρα της Λαμίας για τη δημιουργία συνθηκών επιστροφής στο παιχνίδι.

Ο Πάλμα και το ρεκόρ

Στο 58ο λεπτό ο Λούις Πάλμα έβαλε τον εαυτό του σε μια στενή συνομοταξία παικτών καθώς το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε με δυνατό σουτ από τη δεξιά πλευρά ήταν το τρίτο του στο παιχνίδι. Η τελευταία φορά που παίκτης του Άρη είχε σημειώσει χατ τρικ σε αγώνα Πρωταθλήματος ήταν τον Γενάρη του 2000 και πιο συγκεκριμένα ο Απόστολος Λιολίδης στο επιβλητικό 6-1 επί της Καλαμάτας στο «Κλ. Βικελίδης».

Μετά τις αλλαγές του Άλαν Πάρντιου ο Άρης έψαξε κι άλλα γκολ. Στο 81’ ο Καμάτσο σούταρε υπό πίεση από το ύψος της μικρής περιοχής κι έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Σαράνοφ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα αλλά αυτό δεν πτόησε τον Άντρε Γκρέι για το 10ο τέρμα του με τη φανέλα του Άρη στο 90ο λεπτό και με εξαιρετικό τελείωμα της φάσης έπειτα από ασίστ του Μάνου Γκαρθία. Ο Ραφαέλ Καμάτσο θα μπορούσε να είχε πετύχει και έκτο τέρμα αλλά ο Καμάτσο παρότι βρέθηκε απέναντι στον Σαράνοφ, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκρέι, πλάσαρε έξω από την εστία.

Ο Μπεχαράνο της Λαμίας αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, η μία για εξύβριση. Την κίτρινη κάρτα είδε ο Ιτούρμπε (Άρης).

Ο MVP: Τρία γκολ και μία ασίστ είχε ο Λούις Πάλμα μέχρι το 58’

Στο ύψος του: Ο Πίτερ Ετέμπο είναι η εγγύηση για τον Άρη στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Βγάζοντας από την εξίσωση τον Σλίβκα, ίσως και τον Τσιλούλη, συνολικά η Λαμία ήταν σε άλλο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο. Κάκιστη αντίδραση από τον Μπεχαράνο στη φάση του 19ου λεπτού

Η «γκάφα»: Δύο έγιναν. Αυτή του Ντε Βισέντι στο πρώτο ημίχρονο την οποία δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μάνου Γκαρθία και η αντίστοιχη του Φαμπιάνο στις αρχές του δεύτερου όπου ο Πίρσμαν έβαλε την κόντρα σε σουτ του Τσιλούλη.

Το «στραγάλι»: Καλή διαιτησία από τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Απέβαλε τον Μπεχαράνο στο 19’ με δεύτερη κίτρινη λόγω εξύβρισης, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Πίρσμαν στο ξεκίνημα της φάσης του 3ου γκολ του Άρη. Επί της ουσίας, ο έμπειρος τεχνικός δεν είχε να διαχειριστεί δύσκολες φάσεις στο παιχνίδι το οποίο ήλεγξε σε απόλυτο βαθμό.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Σημειώνοντας τρία γκολ σε 36 λεπτά και με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 19ο λεπτό, ο Άρης απλοποίησε νωρίς τα πράγματα πετυχαίνοντας την πιο άνετη νίκη της χρονιάς. Ουσιαστικά μετουσίωσε το κυριαρχικό παιχνίδι του. Η Λαμία έκανε πολύ κακό παιχνίδι καθώς μετά τη φάση του ΝτεΒινσέντι στο 8’ είχε απόλυτα παθητικό ρόλο.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Εμπακατά, Ετέμπο (85’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (65’ Ντιόπ), Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι (65’ Γκρέι), Πάλμα (85’ Νταμπό), Ζερβίνιο (65’ Καμάτσο).

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Ατζέτζο, Κορνέζος, Σιμόν, Σλίβκα (74’ Καραμάνος), Μπεχαράνο, Ντε Βινσέντι (46’ Νούνιες), Ασκόφσκι (46’ Τζανδάρης), Γιακουμάκης, Τσιλούλης

Η 11Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου
Αρης- Λαμία 4-0

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου
Παναιτωλικός- Παναθηναϊκός (17.00)
Ατρόμητος-Αστέρας (18.00)
ΑΕΚ - ΟΦΗ (20.00)
Λεβαδειακός- Ολυμπιακός (20.00)

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου
Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα (19.00)
Ιωνικός - ΠΑΟΚ (21.30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 31
2. A.E.K. 25
3. ΒΟΛΟΣ 21
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21
5. Π.Α.Ο.Κ. 19
6. ΑΡΗΣ 18
7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 13
8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 12
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 10
10. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 9
11. ΛΑΜΙΑ 9
12. ΙΩΝΙΚΟΣ 7
13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 7
14. Ο.Φ.Η. 7
*Aρης και Λαμία έχουν από ένα ματς περισσότερο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα