Γ.Σ. ΕΠΟ: Η συζήτηση για την επαγγελματική διαιτησία και η πρόταση Μπαλτάκου για ευρεία σύσκεψη

Δημήτρης Τομαράς
Γ.Σ. ΕΠΟ: Η συζήτηση για την επαγγελματική διαιτησία και η πρόταση Μπαλτάκου για ευρεία σύσκεψη

bet365

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ το προεδρείο μέσω του Τάκη Μπαλτάκου επανέλαβε αρχικά πως εάν η Λίγκα κάνει κάτι αυτοβούλως για την επαγγελματική διαιτησία θα πάψει να είναι μέλος της ωστόσο μετά πρότεινε ευρεία σύσκεψη.

Πριν από τη συζήτηση περί της επαγγελματικής διαιτησίας ο Μπαλτάκος έθεσε το ζήτημα της προσωπικής του αποζημίωσης και να παίρνει ότι προβλέπει ο Νόμος, κάτι που πέρασε. Ο Τάκης Μπαλτάκος επισήμανε ξανά πως εάν η Λίγκα λειτουργήσει αυτοβούλως στο θέμα αυτό θα υπάρξει αντίδραση. Η αντίδραση θα είναι να αρθεί η ιδιότητα Μέλους της Σούπερ Λιγκ. Αυτά όμως έγιναν σε πρώτη φάση.

Ο Κώστας Καραπαπάς πάνω σε αυτό πρότεινε να γίνει η σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και η ΕΠΟ να γίνει μέτοχος στην εταιρεία που έχει συσταθεί όπως στην Αγγλία και την Πορτογαλία (όπως δηλαδή γίνεται σε αυτές τις 2 χώρες). Επίσης πως η Λίγκα την εταιρεία που έφτιαξε τη δημιούργησε πάνω σε τέτοια πρότυπα και σε πρότυπα Premier.

Αναφερόμενος στην επαγγελματική διαιτησία ο Καραπαπάς ανέφερε: «Σε μια νορμάλ συνθήκη υπάρχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για να το συζητήσουμε αυτό. Θα έπρεπε να συζητάμε τον τρόπο που η Σούπερ Λιγκ θα οργανώσει την Επαγγελματική Διαιτησία και όχι αν 'η διαιτησία είναι της ΕΠΟ' όπως επαναλαμβάνετε μονότονα. Πείτε μας λοιπόν για μια φορά: Για ποιον λόγο δεν θέλετε τη διαιτησία στη Σούπερ Λιγκ; Τι θα χάσετε; Εκτός αν έχετε κάτι να χάσετε». Ουσιαστικά επισήμαινε ποιος είναι ο λόγος που η ΕΠΟ δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο.

Η ΑΕΚ σε αυτή τη συζήτηση διαχώρισε τη θέση της μέσω του Γιώργου Κοσμά. Τονίστηκε από την πλευρά της ΑΕΚ πως «η ΑΕΚ έχει ψηφίσει υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας αλλά με άλλον τρόπο και καταστατικά μέσω της ΕΠΟ. Όχι με αυτές τις συνθήκες που παρουσίασε εν κρυπτώ το προεδρείο της Λίγκας και όχι με τον κ. Κλάτενμπεργκ. Το πρόσωπο που έχει αναλάβει να υλοποιήσει αυτό το εγχείρημα δεν έχει την καθολική αποδοχή». Νωρίτερα και ο Παναθηναϊκός έδειξε να είναι υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας και να το είναι στη Λίγκα αλλά όχι με το φορμάτ που θέλει ο Ολυμπιακός.

Ο Μπαλτάκος τόνισε πως είναι υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας αλλά όχι με τέτοιον τρόπο ενώ διαφωνεί και με την επιλογή Κλάτενμπεργκ. Επίσης διευκρίνισε πως η διαιτησία παραμένει... βαρίδι για την ΕΠΟ αλλά υπάρχει το καταστατικό. Τόνισε πως η ΕΠΟ λέει ναι στην επαγγελματική διαιτησία αλλά υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας και επίσης ότι στη Λίγκα δεν θα άντεχε τέτοιο εγχείρημα. Έκανε γνωστό πως θα πρέπει να κληθούν οι διεθνείς διαιτητές, ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ και να κληθούν και οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας.

Να γίνει μία ευρεία σύσκεψη πάνω σε αυτό το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας. Μία σύσκεψη που εφόσον είναι εφικτό να γίνει ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα. Ουσιαστικά μετά επισήμανε το να μην υπάρξει κάποια τιμωρία ή τιμωρητική διάθεση για τη Λίγκα και να πάνε όλοι σε μία ευρεία συζήτηση.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα