ΠΑΟΚ: Ο Μανωλιούδης και η… μόδα των επιθέσεων «γιατί, έτσι»

ΠΑΟΚ: Ο Μανωλιούδης και η… μόδα των επιθέσεων «γιατί, έτσι»

ΠΑΟΚ: Ο Μανωλιούδης και η… μόδα των επιθέσεων «γιατί, έτσι»

bet365

Ο προβληματισμός από την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Μανωλιούδης και η παρέα του, παραμένει έντονος, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και τα κίνητρά τους. Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει…

Η δημόσια κουλτούρα μας ως λαού δεν έχει παράδοση διαλόγου ως μέσου για την επίλυση των διαφορών. Ο τσαμπουκάς και η απειλή στην πράξη λειτουργούν ως τρόποι έκφρασης, κυρίως, για άτομα που μόλις μετά βίας έχουν ενηλικιωθεί ή κάνουν τα πρώτα βήματά τους ως ενήλικες.

Δεν θα ισχυριστώ πως είναι πλήρως υγιές να προτιμάς την ησυχία του σπιτιού σου, τις σειρές και τα βιβλία σου ακόμα ακόμα και να μένεις σιωπηλός παρατηρητής μπροστά σ’ όλα συμβαίνουν στην κοινωνία μας. Όχι σήμερα, ούτε χτες, αλλά εδώ και πολλά χρόνια.

Η κοινωνία έχει αλλάξει και αλλάζει, δυστυχώς, προς το χειρότερο απ’ το bullying, που κάποια στιγμή μας απασχολούσε πολύ έντονα, περάσαμε στους βιασμούς, ζούμε ανάμεσα σε παιδεραστές και διαβάζουμε ανά μία ώρα περιστατικά βίας σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ένας 19χρονος μαζί με τον φίλο του και την υπόλοιπη παρέα τους δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση σ’ ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Ο Γιάννης Μανωλιούδης, που κατέληξε λιπόθυμος στο νοσοκομείο, τυγχάνει να είναι ποδοσφαιριστής και μάλιστα επαγγελματίας, της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ και πλέον η καριέρα του κινδυνεύει να υποστεί ένα πολύ μεγαλύτερο χτύπημα.

Κι όλα αυτά γιατί μπορεί κάποιος από την παρέα του, απλά μπορεί να κοίταξε «στραβά» ή «ίσια», μικρή σημασία έχει, τους έξι-επτά που τους επιτέθηκαν και τους έστειλαν στο νοσοκομείο με χτυπήματα πολεμικών τεχνών, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Ο Γιάννης Μανωλιούδης είναι ένα παιδί που ήρθε στη Θεσσαλονίκη στα 12 του χρόνια. Έφυγε από το Ρέθυμνο της Κρήτης με στόχο να παίξει ποδόσφαιρο. Το κυριότερο; Ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα με την συμπεριφορά του. Δεν έδινε δικαιώματα. Όσοι τον γνωρίζουν λένε πως είναι ένα κόσμημα των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, ένα παιδί πολύ αγαπητό από όλους.

Κι όμως, φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει κίνδυνος για την καριέρα του, μετά από την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε και τον έστειλε στο κρεβάτι του «Ιπποκράτειου» σοβαρά χτυπημένο με το κάταγμα στο ζυγωματικό να προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία. «Το μάτι του θα παραμείνει κλειστό για πολύ καιρό, το όλο συμβάν μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιζήμιο για την καριέρα του», άκουσα να λέει σήμερα στο City of Primo 106,1 ο εκπρόσωπος του, Διονύσης Γιαννόπουλος.

Απίστευτο μα πέρα για πέρα αληθινό και πολύ λυπηρό για ένα παιδί μόλις 19 ετών. Ο ατζέντης του γνωρίζει από πρώτο χέρι το ενδιαφέρον πολλών ομάδων για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ, που την περασμένη σεζόν «έγραψε» 13 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα της Superleague 2 πίσω από τον Κουλιεράκη και τον Παναγιώτου. Ξεχώριζε για την συγκροτημένη σκέψη, την αποφασιστικότητα και τη ζηλευτή ωριμότητα για την ηλικία του. Πρωταθλητής με την Κ17 και με την Κ19 του «Δικεφάλου», είναι από τα λίγα παιδιά που εκτός από την μπάλα έχει καταφέρει να είναι παράλληλα και φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στις Σέρρες.

Εκτός από τις γνωματεύσεις από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο η πλευρά του νεαρού ποδοσφαιριστή περιμένει να προχωρήσει η έρευνα του Λιμενικού Σώματος, που έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια του συγκεκριμένου σημείου, όπου τα δύο αγόρια δέχθηκαν την επίθεση. Ο δεύτερος νεαρός εκτός από τα χτυπήματα έχει δεχθεί πολλά δαγκώματα, στο αυτί και σε άλλα σημεία!

«Υπάρχουν οι καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες, το οποίο θα εξεταστεί από τις Δικαστικές Αρχές», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Γιάννη Μανωλιούδη, με την πλευρά του νεαρού ποδοσφαιριστή (οι γονείς του ήρθαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη από το Ρέθυμνο) να ζητάει τη σύλληψη και των υπόλοιπων εμπλεκομένων στο θλιβερό περιστατικό.

Από το Λιμενικό Σώμα έχουν συλληφθεί δύο νεαρά άτομα, με τη δίκη να έχει οριστεί για το πρώτο 15ήμερο του Νοέμβρη, μετά την αναβολή που ζητήθηκε και δόθηκε από το δικαστήριο. «Περιμένουμε να συλληφθούν και οι υπόλοιποι, δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν τέτοια άτομα στην πόλη. Ελπίζω η επίθεση στον Γιάννη να μην έχει οπαδικά κίνητρα. Έχω ακούσει και για την επίθεση ενός ακόμη παίκτη των ακαδημιών του ΠΑΟΚ στα δυτικά της πόλης πριν από λίγο καιρό. Ελπίζω να μην έχουν κάποια σχέση», συμπληρώνει ο Διονύσης Γιαννόπουλος και ξεκαθαρίζει ότι η επίθεση δεν έγινε με αφορμή «τα μάτια μίας κοπέλας», το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.