ΑΕΚ: Οι 11+5 «καμικάζι» του Αλμέιδα! (vids)

ΑΕΚ: Οι 11+5 «καμικάζι» του Αλμέιδα! (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι 11+5 «καμικάζι» του Αλμέιδα! (vids)

bet365

Η ΑΕΚ ήταν εκρηκτική νικώντας κατά κράτος τον ΠΑΟΚ με τους παίκτες που ξεκίνησε ο Αλμέιδα να είναι αποφασισμένοι καθαρίζοντας το ματς και όσους μπήκαν έπειτα να κάνουν σωστή διαχείριση.

Το «μυστικό» της φετινής ΑΕΚ βρίσκεται στο ισχυρό γκρουπ που έχει δημιουργήσει ο Ματίας Αλμέιδα και στη δύναμη της Νέας Φιλαδέλφειας. Και τα δύο έδωσαν στους κιτρινόμαυρους την κατάλληλη ορμή για να φτάσουν σε αυτό το 2-0 επί του ΠΑΟΚ. Μία νίκη καθαρή, χωρίς η Ένωση να απειληθεί ουσιαστικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Κυριαρχώντας απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena, με ασφυκτικό πρέσινγκ και πίεση ψηλά. Με την ταυτότητα δηλαδή του Αλμέιδα. Ψάχνοντας όσους διακρίθηκαν από την άμυνα στην επίθεση και πάλι πίσω μπορούν να μπουν δικαιωματικά όλοι όσοι ξεκίνησαν. Και φυσικά όσοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση καθώς και αυτοί που μπήκαν αλλαγή βοήθησαν στην άψογη διαχείριση του σκορ.

Άμυνα... γρανίτης!

Ο Αθανασιάδης δεν χρειάστηκε να επέμβει. Προσέφερε ηρεμία στην άμυνά του, αλλά μετά τις δύο φάσεις του ΠΑΟΚ που δεν βρήκαν στόχο στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν απλός παρατηρητής. Έχοντας μπροστά του μια αδιαπέραστη τετράδα. Ο Μοχαμαντί εξαφάνισε τον Νάρεϊ, ο Ρότα ήταν το ίδιο αλάνθαστος ανασταλτικά από τη δεξιά πτέρυγα, με αμφότερους τους μπακ να καταπίνουν πολλά χιλιόμετρα ανεβαίνοντας στις δύο πτέρυγες βοηθώντας και στην ανάπτυξη από τα πλάγια.

Την ίδια στιγμή τόσο ο Βίντα όσο και ο Μουκουντί είχαν υψώσει ένα τείχος στο κέντρο της άμυνας, με τον Κροάτη στόπερ να κατεβάζει την μπάλα σωστά, και τον Καμερουνέζο κεντρικό αμυντικό να κόβει τα πάντα και να «σβήνει» τον Ολιβέιρα. Μάλιστα από την πίεση ψηλά και την ανάκτηση της μπάλας στο μαρκάρισμα πάνω στον Πορτογάλο φορ από τον Μουκουντί ξεκίνησε η ευκαιρία στο σουτ του Αραούχο που κόντραρε στον Λιβάι Γκαρσία πριν το 1-0.

Μεσαία γραμμή... ρολόι!

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τα πάντα λειτουργούσαν σαν... καλοκουρδισμένο ρολόι. Ο Σιμάνσκι ως εξάρι έκανε ακόμα μια εκπληκτική εμφάνιση αποτελώντας τον «κυματοθραύστη» και προωθώντας το παιχνίδι της ΑΕΚ. Παράλληλα ο Πινέδα ήταν το γνωστό... μηχανάκι του κέντρου, προσφέροντας με την ενέργειά του ανασταλτικά και δίνοντας ρυθμό και ταχύτητα στην ανάπτυξη. Από ένα δικό του σλάλομ μάλιστα θα μπορούσε η ΑΕΚ αμέσως μετά το γκολ του Λιβάι να σκοράρει και ένα δεύτερο τέρμα για να πάει με δύο γκολ μπροστά στα αποδυτήρια.

Όσο για τους άλλους δύο της μεσαίας γραμμής; Ο Γκατσίνοβιτς έχει δώσει ρεσιτάλ στο δικό του γκολ, καθώς από αυτόν ξεκίνησε η φάση με το κλέψιμο, την κούρσα και την πάσα στον Ελίασον, πριν ο Σέρβος χαφ τροφοδοτηθεί ξανά στην περιοχή και τελειώσει με ψύχραιμο πλασέ για το 2-0. Και ο Ελίασον εξελίσσεται στον mr assist της ΑΕΚ. Έστρωσε κατευθείαν στον Λιβάι για το 1-0, έδωσε πάρε - βάλε στον Γκατσίνοβιτς για το 2-0 με ωραία ενέργεια και έφτασε τις έξι ασίστ σε εννιά ματς με την κιτρινόμαυρη φανέλα!

Επίθεση... μαχητική!

Και στην επίθεση; Ο Αραούχο μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν συγκλονιστικός παίζοντας από φορ, οκτάρι μέχρι και εξάρι! Τα τρεξίματά του, η πίεση ψηλά και οι ανακτήσεις μπάλας στον ρόλο που του έχει δώσει ο Αλμέιδα τον έκαναν για άλλο ένα παιχνίδι τον μαχητή του γηπέδου. Από το δικό του πρέσινγκ άλλωστε στον Ντάντας ξεκίνησε το γκολ του Λιβάι για το 1-0 και δικαιωματικά στο τέλος αναδείχθηκε MVP για την κατάθεση ψυχής σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.

Και παράλληλα ο Λιβάι Γκαρσία που «ντύνεται» σε κάθε ματς «εκτελεστής» στον νέο ρόλο που επίσης του έχει δώσει ο Ματίας Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης. Πάντα μέσα στο κουτί, γεμίζοντας την περιοχή και περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει». Όπως το έκανε στη φάση του 1-0 στο στρώσιμο του Ελίασον τραντάζοντας με άψογο σουτ -και μάλιστα με το... κακό του πόδι, το δεξί- τα δίχτυα του Κοτάρσκι φτάνοντας τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα.

Και η διαχείριση από τον πάγκο

Με το 2-0 στο τελευταίο τέταρτο, το ματς είχε πλέον τελειώσει. Από εκεί και πέρα ο Αλμέιδα με τις αλλαγές του έκανε διαχείριση, με τους παίκτες που πέρασαν να προσφέρουν και αυτοί στο να διατηρήσουν το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Ο Γιόνσον φρέσκαρε με τα τρεξίματά του τον άξονα, ο Μάνταλος έμπαινε δυνατά στις διεκδικήσεις, ο Άμραμπατ κρατούσε μπάλα και κέρδιζε χρόνο έχοντας μια τρομερή κούρσα στις καθυστερήσεις, ενώ τόσο ο Μήτογλου όσο και ο Γαλανόπουλος που μπήκαν για τα τελευταία λεπτά ήταν συγκεντρωμένοι σε αυτό που έπρεπε να κάνουν παρότι αγωνίστηκαν λίγο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα