Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: Ξεκούραστα πριν τη Λεωφόρο!

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Με δύο γκολ σε διάστημα λιγότερο των δέκα λεπτών (21' ο Χάμες, 27΄ο Μπακαμπού), ο Ολυμπιακός ξεμπέρδεψε εύκολα με την αντίσταση της Λαμίας (2-0) και βρέθηκε ξανά στο -10 από τον Παναθηναϊκό τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη Κυριακή στη Λεωφόρο.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα ιδιαίτερα άνετο απόγευμα, νίκησε 2-0 τη Λαμία με γκολ των Χάμες και Μπακαμπού και είχε την ευκαιρία και για άλλα γκολ. Αποχώρησε με τραυματισμό ο Μπα στο 11' ενώ χτύπησαν στο ματς και οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Μπιέλ. Οι Πειραιώτες σκόραραν και τα 2 γκολ τους στο α' μέρος.

Πως ξεκίνησαν οι δύο αντίπαλοι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με Πασχαλάκη βασικό κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Άβιλα, Μπα, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ, κέντρο με Σαμασέκου και Ίνμπομ Χουάνγκ, άκρα με Μπιέλ και Μασούρα και τον Χάμες Ροντρίγκες πίσω από τον Μπακαμπού.

Η φιλοξενούμενη Λαμία από την πλευρά της είχε μία αρχική προσέγγιση με 4-2-3-1. Τέρμα ο Σαράνοφ και άμυνα με Σιμόν, Κορνέζο, Ατζέντζο και Γκοράνοβ. Κέντρο με Τζανδάρη και Σλίβκα και μία τριάδα με Ντε Βινσέντι, Ασκόφσκι και Νούνιες πίσω από τον φορ Γιακουμάκη.

Ένα πρώτο 45λεπτο με τον Ολυμπιακό εμφανώς ανώτερο και ένα 2-0 υπέρ του με εξαιρετικό Χάμες

Ο Ολυμπιακός στο α' μέρος ως προς την πιο μεγάλη διάρκειά του ήταν φανερά πιο καλός από τη Λαμία. Είχε μία πρώτη φάση στο 3' με σουτ του Ρέαμπτσιουκ έξω μετά από 'τσίμπημα' της μπάλας του Μασούρα προ του Χάμες που μπέρδεψε τον Κολομβιανό καθώς θα μπορούσε να του είχε αφήσει τη μπάλα ο Έλληνας εξτρέμ για να σουτάρει.

Στο 16΄καλό ένα καλό σουτ Μπιέλ πήγε κόρνερ. Στο 22' ο Χάμες Ροντρίγκες έβαλε ένα φοβερό γκολ με κεφαλιά που... κρέμασε τον Σαράνοφ μετά από μπαλιά ψηλά του Ίνμπομ Χουάνγκ με τη μία σχεδόν από το ύψος του κέντρου.

μπ

Στο 28' ήρθε το 2-0. Ο Μπακαμπού άφησε πίσω του τον Αντέτζο για να σκοράρει από κοντά. Και όλα αυτά από μία βαθιά μπαλιά από την πλευρά του Άβιλα από το δεξί άκρο (ο Ντόι ήταν αυτός που πήρε τη μπάλα από τον Πασχαλάκη και την έστειλε μπροστά).

Στο 32' ένα σουτ του Τζανδάρη πέρασε έξω. Στο 38' Λαμία είχε καλή φάση με τον Γιακουμάκη να κόβεται στο τσακ από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ενώ ζήτησε πέναλτι. Λίγο μετά το 40' ο Ολυμπιακός είχε 2 πολύ ωραίες φάσεις. Μία με τον Χάμες με ένα 'σκάψιμο' της μπάλας να φεύγει λίγο έξω και μία με σουτ του Μπιέλ που αποκρούστηκε δύσκολα. Λίγο πριν το τέλος του α' μέρους η Λαμία είχε ένα σουτ έξω μετά από κερδισμένο φάουλ.

αεκ

Προσπάθησε παραπάνω η Λαμία, είχε δοκάρι ο Ολυμπιακός και επιστροφή Μαρσέλο

Στο β' μέρος η Λαμία έψαξε την αντίδραση κυρίως από στατικές φάσεις. Στο 54' ένα φάουλ του Ντε Βινσέντι το μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Στο 56' μία σουτάρα του Ίνμπομ Χουάνγκ πήγε στο δοκάρι μετά από πάσα του Χάμες. Ο Μίτσελ έβαλε στο ματς τον Μαρσέλο που είχε ένα κόψιμο για χαϊλαϊτ πέφτοντας κάτω με όλο του το σώμα και κάνοντας κόψιμο με τα 2 πόδια σε αντίπαλο.

Στο 71' ένα σουτ του Γιακουμάκη πήγε έξω. Στο 73' ο Χάμες άνοιξε όλη την άμυνα της Λαμίας, έχασε τετ α τετ και μετά είχε ένα σουτ έξω ο Μαρσέλο. Στο 78' ο Βαλμπουενά πήγε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με... λόμπα αλλά πήγε κόρνερ. Στο 80' ο Αραμπί είχε μία ωραία κίνηση και ένα σουτ λίγο άουτ. Στο 82' ο Μπιέλ είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα και στο 83' ο Σαράνοφ έπιασε κεφαλιά του Αραμπί. Στο 89' ένα σουτ του Αντέτζο πέρασε ψηλά έξω.

ellas

MVP: Χάμες. Όχι μόνο για το γκολ του για το 1-0 αλλά γενικά για την εικόνα του δημιουργικά και μεσοεπιθετικά στο πιο μεγάλο μέρος του ματς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σαμασέκου και Ίνμπομ Χουάνγκ είχαν θετικό πρόσημο στο κέντρο. Για τον Σαμασέκου ήταν και πρώτο ματς ως βασικός. Συν και για τον σκόρερ Μπακαμπού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Λαμία σε ένα τέτοιο ματς δεν θα είχε την ευκαιρία για πολλές επιθέσεις. Υπό αυτό το πρίσμα παίκτες όπως οι Γιακουμάκης και Ασκόφσκι που είχαν φάσεις με προϋποθέσεις δεν ήταν εύστοχοι.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του 0-2 για τη Λαμία. Όχι για το πως η άμυνά της χάνει τον Μπακαμπού αλλά γενικότερα για το πως δέχθηκε τη φάση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Υπήρξαν προβλήματα σε υποδείξεις φάουλ αλλά και σε κάρτες στην αναμέτρηση. Η Λαμία ζήτησε ένα πέναλτι πάνω στον Γιακουμάκη - που φάνηκε ότι ελέγχθηκε και μέσω VAR - αλλά γενικότερα η διαιτησία δεν έχει επηρεάσει το ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ήθελε να... καθαρίσει νωρίς το ματς με τη Λαμία και αυτό έκανε με το 2-0 του α' μέρους. Γενικότερα θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα γκολ και ήταν φανερά ανώτερος της αντιπάλου του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Χάμες Ροντρίγκες (75' Βρουσάι), Μασούρας (60' Βαλμπουενά), Μπιέλ, Μπα (11' λ.τρ. Σωκράτης Παπασταθόπουλος), Άβιλα, Ίνμπομ Χουάνγκ, Σαμασέκου, Ρέαμπτσιουκ (60' Μαρσέλο), Ντόι και Μπακαμπού (74' Ελ Αραμπί).

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιες, Γιακουμάκης (86' Καραμάνος), Ντε Βινσέντι (69' Ρόμανιτς), Σλίβκα, Σιμόν, Γκοράνοβ (86' Σαραμαντάς), Ασκόφσκι (58' Μαρμεντίνι) και Κορνέζος.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα