ΑΕΚ: Ο μαχητικός Αραούχο και η μέρα που συστήθηκε ως ο «παίκτης των μεγάλων ματς» (vid)

ΑΕΚ: Ο μαχητικός Αραούχο και η μέρα που συστήθηκε ως ο «παίκτης των μεγάλων ματς» (vid)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο μαχητικός Αραούχο και η μέρα που συστήθηκε ως ο «παίκτης των μεγάλων ματς» (vid)

bet365

Ο Σέρχιο Αραούχο κάνει τη... βρώμικη δουλειά στην κορυφή της επίθεσης με την πίεση ψηλά και τις ανακτήσεις μπάλας και κόντρα στον ΠΑΟΚ θέλει να ξαναθυμηθεί τη μέρα που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ως ο παίκτης των μεγάλων αγώνων.

Ο νέος ρόλος που έχει δώσει στον Σέρχιο Αραούχο ο Ματίας Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης μπορεί να μην προσφέρει πολλά γκολ, αλλά δίνει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να δημιουργεί νέες επιθέσεις με το στυλ ποδοσφαίρου που χαρακτηρίζει τον «Πελάδο». Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά πίεση ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου και ανακτήσεις μπάλας στο δικό του μισό που οδηγεί σε άμεση μετάβαση σε φάση επίθεσης και παραγωγή νέων επιθέσεων.

Ο «Τσίνο» παίζει συχνά πλέον έξω από την περιοχή, με τον Λιβάι Γκαρσία να απελευθερώνεται μαζί του στην κορυφή και να αναδεικνύεται σε «εκτελεστή», τη στιγμή που ο Αραούχο κάνει τη... βρώμικη, αλλά χρήσιμη δουλειά στον τρόπο παιχνιδιού του Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός εκμεταλλεύεται απόλυτα τη μαχητικότητα, το πάθος και τα τρεξίματα του Αραούχο, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει καταφέρει να διπλασιάσει τους μέσους όρους του σε ανακτήσεις μπάλας συγκριτικά με τα ποσοστά που έχει σε όλη του την καριέρα.

Αραούχο και Λιβάι

Σύμφωνα με το Wyscout ο «Τσίνο» μετράει στην καριέρα του μέσο όρο ανά ματς 3,29 ανακτήσεις μπάλας. Φέτος το ποσοστό αυτό ανέρχεται στις 6,34 ανακτήσεις στο πρωτάθλημα, έχοντας με Άρη και Λεβαδειακό διψήφιο αριθμό (12 και 11 αντίστοιχα), εννιά κόντρα στον Ιωνικό και επτά απέναντι στον Ατρόμητο. Φυσικά ο Σέρχιο Αραούχο δεν ξεχνά ότι είναι και ο παίκτης των μεγάλων αγώνων για την ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια. Έχει κερδίσει τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό με τα γκολ του στα μεγάλα ματς καθώς μετράει πέντε απέναντι στον Ολυμπιακό, τρία απέναντι στον Παναθηναϊκό και δύο κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Απέναντι στους ασπρόμαυρους μπορεί να μετράει μόλις δύο γκολ σε 13 ματς, ωστόσο η μέρα που τα είχε σκοράρει ήταν σημαδιακή, έχοντας συστηθεί στο ελληνικό κοινό ως ο παίκτης που ζει για τέτοια παιχνίδια. Κάτι που συνέβη πριν από 5,5 χρόνια στους πρώτους του μήνες ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Στις 12 Μαρτίου του 2017 στο 3-0 επί του ΠΑΟΚ, ο Αραούχο με ένα διαγώνιο δυνατό σουτ στα 49 δευτερόλεπτα και με μια σουτάρα με το δεξί έξω από την περιοχή στο 85' είχε μετατραπεί ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής εκείνου του ματς. Κάτι που θέλει να ξαναθυμηθεί την Κυριακή στο πρώτο του μεγάλο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπροστά στο κιτρινόμαυρο κοινό που θα γεμίσει ξανά την OPAP Arena.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα