Παναθηναϊκός: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά!

Παναθηναϊκός: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ιστορική εκδρομή των 15.000 και πλέον οπαδών του Παναθηναϊκού στον Βόλο που πρέπει να γίνει το παράδειγμα για γεμάτα γήπεδα στην επαρχία στα παιχνίδια των μεγάλων.

Αυτό το οποίο συμβαίνει με το σαββατιάτικο παιχνίδι του Βόλου με τον Παναθηναϊκό είναι κάτι μοναδικό, κάτι το ποδοσφαιρικά πρωτόγνωρο και απόλυτα ενδεικτικό της δίψας και της πώρωσης που επικρατεί στις τάξεις των φίλων του «τριφυλλιού». «Έγινε η σπίθα πυρκαγιά και πέλαγος η στάλα» που λέει και ο ποιητής. Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε και πάλι από την αρχή. Δεκατρία χρόνια είναι πάρα πολλά, είναι μια ζωή ολόκληρη και αυτή την στιγμή είναι ανυπολόγιστη η τρέλα που επικρατεί στον οργανισμό του συλλόγου. Άργησε πολύ η κανονικότητα αλλά, τώρα, είναι εδώ.

«Σαν ηφαίστειο που ξυπνά, επτά γενιές σβηστό». Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό και δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμη και όταν έρθει το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα. Γιατί κάποια στιγμή θα έρθει κι αυτό, ποδόσφαιρο είναι, 36/36 δεν έκανε κανείς. Ομάδα και κόσμος είναι, πλέον, μία «γροθιά», είναι «ένα» και αυτό που μετρά για όλους δεν είναι μία «μάχη» αλλά η τελική έκβαση του «πολέμου».

Η Λεωφόρος, λοιπόν, θα εξακολουθεί να είναι sold out και «καμίνι», ο κόσμος θα συνεχίζει τα πέταλα των φιλοξενούμενων στην επαρχία και το «τριφύλλι» είναι όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε χρόνο.

Οποιαδήποτε πρόβλεψη, λοιπόν, για την παρουσία των «πράσινων» πιστών στο Πανθεσσαλικό είναι ικανή να πέσει έξω, καθώς τα εισιτήρια φεύγουν με ρυθμούς... τελικού Κυπέλλου και το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή την στιγμή είναι πως θα γραφτεί ιστορία! Δεν θα έχει προηγούμενο, δεν θα έχει ξαναγίνει σε παιχνίδι πρωταθλήματος να γράψει το κοντέρ πάνω από 15.000 «φιλοξενούμενους», με μία εκδρομή που πραγματικά θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η μία ανάγνωση, η πρωταρχική έχει να κάνει με αυτή την πλευρά, με αυτή την όψη. Την απίστευτη προσμονή των φίλων του Παναθηναϊκού να βρεθούν δίπλα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να την βοηθήσουν να κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του κλαμπ(10/10) μετά την ισοφάριση του 9/9 της αρμάδας του Χουάν Ρότσα και να την «σπρώξουν» ώστε να κάνει ακόμη βήμα προς την γη της επαγγελίας.

Προς την κατάκτηση του τίτλου, γιατί μην κρυβόμαστε, πλέον, αυτός είναι ο-υπερβατικός το καλοκαίρι- στόχος του «τριφυλλιού» και με μοναδικό γνώμονα αυτόν, θα πρέπει να κινηθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Βέβαια αυτή είναι μια κουβέντα που θα την κάνουμε εν καιρώ, δεν είναι της παρούσης, ακολουθούν τέσσερις «τελικοί» μέχρι την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η δεύτερη ανάγνωση αυτής της εκστρατείας έχει να κάνει με την γενικότερη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτό το «ανέκδοτο» με την απαγόρευση των μετακινήσεων. Τελεία και παύλα. Ναι, σύμφωνοι, οι οπαδοί, όλων των μεγάλων ομάδων έχουν βάλει κατά καιρούς τα «αυτογκόλ» τους και αυτή την στιγμή είναι ουτοπικό να μιλάμε για ντέρμπι με οπαδούς και των δύο ομάδων.

Αυτό είναι κάτι που μπορούν να το διορθώσουν μόνο μεταξύ τους και να βοηθήσουν πρωτίστως την δική τους την «τρέλα», να βρεθούν και πάλι Ολυμπιακοί στη Λεωφόρο, Παναθηναϊκοί ξανά στο Καραϊσκάκη και την Φιλαδέλφεια, φίλοι της ΑΕΚ στη Τούμπα και πάει λέγοντας. Από κει και πέρα, όμως, είναι αστείο να απαγορεύονται οι εκδρομές στην επαρχία. Δηλαδή γιατί να μην πάνε 2.000-3.000 «Ενωσίτες» στη Λιβαδειά; Που πήγαν και δεν έγινε το παραμικρό. 10-15.000 Παναθηναϊκοί στον Βόλο;

Φίλοι του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και Ολυμπιακοί στην Τρίπολη; Ίσα-ίσα που θα γεμίζουν και γήπεδα τα οποία-δυστυχώς- γεμίζουν από σπάνια μέχρι ποτέ με φίλους των γηπεδούχων. «Δεν δίνει εισιτήρια η Λαμία» διαβάζαμε πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό, χωρίς να υπάρχει μισός σοβαρός λόγος να το πράξει αυτό, ζημιώνοντας και τα δικά της ταμεία. Ο Αχιλλέας Μπέος έχει διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την κάψα των οπαδών του «τριφυλλιού» προς όφελος της ομάδας του και της πόλης στην οποία είναι δήμαρχος. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι στο άμεσο μέλλον.

Σημαντικό: Δεν πρέπει να συμβεί το παραμικρό στον Βόλο, με προκλήσεις ή χωρίς προκλήσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κινδυνεύσει η Λεωφόρος ενόψει του «αιωνίου» ντέρμπι, δεν πρέπει κανείς και τίποτα να αμαυρώσει αυτή την ιστορική μετακίνηση, η οποία θα πρέπει να αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.