ΑΕΚ: Άλλη ενδεκάδα, ίδια φιλοσοφία για την ομάδα του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Άλλη ενδεκάδα, ίδια φιλοσοφία για την ομάδα του Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Άλλη ενδεκάδα, ίδια φιλοσοφία για την ομάδα του Αλμέιδα

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε τους εννιά από τους 11 παίκτες του στο αρχικό σχήμα στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά οι ποδοσφαιρικές αρχές που έχει περάσει στο κιτρινόμαυρο σύνολο παρέμειναν αναλλοίωτες.

Το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην OPAP Arena μπήκε... σφήνα ανάμεσα στα ματς πρωταθλήματος της ΑΕΚ απέναντι στον Ατρόμητο που προηγήθηκε και σε αυτό με τον Λεβαδειακό που ακολουθεί. Για τους οπαδούς της ΑΕΚ ήταν μια όμορφη συγκυρία για να βρεθούν ξανά στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, αλλά για τον Ματίας Αλμέιδα αποτελούσε και μια... σπαζοκεφαλιά λαμβάνοντας υπόψη ότι έπρεπε να συνδυάσει τη σωστή διαχείριση αναφορικά με τα πρόσωπα που θα επέλεγε και τη νίκη – πρόκριση που ήταν το ζητούμενο. Και στο τέλος της ημέρας, ο 48χρονος Αργεντινός κόουτς πέτυχε και τα δύο.

Ο Αλμέιδα άλλαξε τους εννιά στους έντεκα στο αρχικό σχήμα

Το βαθύ rotation στην ενδεκάδα για τον Αλμέιδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν εύκολη υπόθεση από τη στιγμή που είχε αρκετές απουσίες. Οι Τσούμπερ, Άμραμπατ και Φαν Βέερτ που θα έπαιρναν σίγουρα φανέλα βασικού στο ματς Κυπέλλου έλειπαν με τραυματισμούς, την τελευταία στιγμή τέθηκε νοκ-άουτ και ο Μοχαμαντί, ενώ την ίδια στιγμή οι Αθανασιάδης και Βίντα ήταν εκτός αποστολής. Παρ' όλα αυτά ο «Πελάδο» εμφάνισε στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με τον Ατρόμητο, διατηρώντας μόνο τους Ελίασον και Αραούχο στο αρχικό σχήμα.

Οι εννιά στους 11 ήταν νέα πρόσωπα με τον Στάνκοβιτς να επιστρέφει στην εστία, τον Σιντιμπέ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του μαζί με τους Χατζισαφί, Τζαβέλλα και Μήτογλου στην άμυνα, τον Γιόνσον να επανέρχεται στον άξονα πλάι στον Γαλανόπουλο αυτή τη φορά, τον Μάνταλο να προστίθεται στη μεσοεπιθετική γραμμή και τον νεαρό Κοσίδη να ξεκινάει στην κορυφή και να πανηγυρίζει το πρώτο του κιτρινόμαυρο γκολ με την πρώτη ομάδα.

Παρά τις αλλαγές, το σύνολο ήταν πιστό στο πλάνο του Αλμέιδα

Μπορεί λοιπόν η ενδεκάδα να ήταν διαφορετική σε πολύ μεγάλο βαθμό, ωστόσο η νοοτροπία και η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του συνόλου παρέμεινε ταγμένη στην ταυτότητα του Αλμέιδα. Και αυτό ήταν το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της βραδιάς μαζί φυσικά με τη νίκη – πρόκριση, όπως αναγνώρισε και ο ίδιος. Το ισχυρό γκρουπ που έχει δημιουργήσει ο Αργεντινός κόουτς διατήρησε αναλλοίωτες τις αρχές του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά την άμυνα του αντιπάλου, έχοντας ανακτήσεις μπάλας και βγαίνοντας μπροστά με συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Υπηρετώντας ακριβώς το πλάνο του προπονητή.

Ο Αλμέιδα παρά τις ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα του, είδε το σύνολό του να διατηρεί την ίδια συνοχή, να ανταποκρίνεται στις αξίες που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του Αργεντινού τεχνικού τόσο σε φάση άμυνας όσο και σε φάση ανάπτυξης και να βγάζει μέσα στο γήπεδο τη γνωστή διάθεση και επιθυμία που χαρακτηρίζει την ΑΕΚ του Αλμέιδα. Και όλα αυτά φέρνοντας, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τη νίκη και την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου. Βγάζοντας με λίγα λόγια και την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα.

Το ρόστερ της ΑΕΚ απέδειξε το βάθος που διαθέτει

Αν στο προηγούμενο ματς με τον Ατρόμητο οι αλλαγές στο δεύτερο μέρος με Γιόνσον, Μάνταλο και Άμραμπατ που έκριναν τη νίκη στο τέλος απέδειξαν το βάθος και την ποιότητα του ρόστερ, τότε στη χθεσινή πρόκριση επί του ΠΑΣ Γιάννινα συνέβη κάτι αντίστοιχο και με το παραπάνω. Ο Αλμέιδα επανειλημμένως έχει τονίσει ότι εμπιστεύεται κάθε έναν από τους παίκτες που διαθέτει και αυτό αποδείχτηκε από τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα στο ματς Κυπέλλου που τον δικαίωσαν.

«Οι παίκτες έχουν καταλάβει τον ανταγωνισμό στην ομάδα και πόσο σημαντικοί είναι για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα ο Αλμέιδα αποδεικνύοντας στην πράξη αυτό που είχε ως πλάνο από την καλοκαιρινή προετοιμασία. Τη δημιουργία ενός γκρουπ δηλαδή 22 ως 25 παικτών που θα μάχονται καθημερινά στις προπονήσεις στα Σπάτα για μια θέση στην ενδεκάδα του επόμενου αγώνα. Κάτι που κρατάει άπαντες ετοιμοπόλεμους ανά πάσα στιγμή.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα