Superleague, η αγωνιστική: Σταθερά ο Παναθηναϊκός στο +6 από την ΑΕΚ και το... βλέμμα στο Φάληρο!

Newsroom
Superleague, η αγωνιστική: Σταθερά ο Παναθηναϊκός στο +6 από την ΑΕΚ και το... βλέμμα στο Φάληρο!

bet365

Ο Παναθηναϊκός, αποδεκατίστηκε στη Λαμία αφού έχασε 5 (!!!) παίκτες με τραυματισμό, όμως έκανε το χρέος του, έφυγε νικητής και κάνοντας το «8 στα 8» συνεχίζει να είναι στο +6 από την δεύτερη ΑΕΚ!

Ούτε η Λαμία αποδείχθηκε ικανή να βάλει... φρένο στο νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού, που με 8 νίκες σε 8 αγώνες συνεχίζει την ξέφρενη κούρσα του!, σε ένα ματς όμως που ο Γιοβάνοβιτς έχασε τη... μισή ενδεκάδα του από τραυματισμούς!!!

Οι «πράσινοι» πήραν το 3ο τρίποντο μακριά από την Λεωφόρο (σε Ηράκλειο και Τούμπα τα προηγούμενα) με το 0-2 χάρη στα γκολ του Σεμπαστιάν Παλάσιος και του Φακούντο Σάντσες, σε ένα ματς που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προβληματίστηκε βλέποντας τον Αϊτόρ, τον Τσέριν τον Ιωαννίδη και τον Παλάσιος να αποχωρούν νωρίς από το γήπεδο λόγω τραυματισμών από το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, αλλά και τον Τρουιγέ λίγο πριν το φινάλε!

Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι για να μην δώσει στον αντίπαλο περιθώρια να ζητήσει κάτι καλό. Είχε νωρίς ευκαιρία με τον Αϊτόρ και λίγο μετά το καταπληκτικό τελειώμα – γκολ του Παλάσιος. Ευκαιρίες είχε και στην επανάληψη με Βέρμπιτς και Μάγκνουσον για να... κλειδώσει από νωρίς το τρίποντο αλλά αυτός που το έκανε ήταν ο Σάντσες, αφού οι «πράσινοι» συνήλθαν από το σοκ της... 4πλης αναγκαστικής αποχώρησης βασικών παικτών.

Το απίθανο για τους «πράσινους» είναι ότι λίγο πριν από το φινάλε γύρισε το πόδι του Τρουιγέ (τραυματισμός που φαίνεται σοβαρός) κι έτσι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες, αφού ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές, για περισσότερο από δέκα λεπτά!

Τελικά ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα κι από τη Λαμία, έκανε το «8 στα 8» (η μόνη ομάδα που έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα) και πλέον συνεχίζει να είναι στο +6 από την δεύτερη ΑΕΚ, ενώ στρέφει το βλέμμα του το βράδυ της Δευτέρας στο Φάληρο στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ πέτυχε την 2η νίκη στο νέο της γήπεδο, αλλά αυτή την φορά με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τον περίπατο κόντρα στον Ιωνικό. Ο Ατρόμητος αποδείχθηκε... σκληρό καρύδι. Έχασε ευκαιρίες για να σκοράρει με τον Κιάρτανσον, είχε ένα εκπληκτικό Γιαννιώτη που έπιανε τα πάντα, αλλά τελικά στο 93' νικήθηκε από την «βούλα» του πέναλτι. Ο Μάνταλος πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, ο Μαυρομμάτης τον ανέτρεψε και ο Αμραμπατ δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει και να λυτρώσει την Ένωση που επικράτησε με 1-0 της μαχητικής ομάδας του Περιστερίου. Με το τρίποντο αυτό ο Δικέφαλος πέρασε ξανά στη βαθμολογία τον Βόλο, βρέθηκε στη 2η θέση και στο -6 από τον Παναθηναϊκό.

Στα Γιάννενα, τόσο ο γηπεδούχος ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και ο ΟΦΗ όντας χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα ήθελαν μόνο τη νίκη για να πάρουν ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προηγήθηκε δύο φορές και μάλιστα φάνηκε ότι θα καταφέρει να κατακτήσει τη 2η νίκη στη σεζόν. Τελικά οι Κρητικοί αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν αφού με την γκολάρα του Ντιουσέ ισοφάρισαν στο 90' και έφυγαν από τα Γιάννενα με ένα πολύτιμο πόντο, βυθίζοντας τους γηπεδούχους στην εσωστρέφεια λόγω του προβληματικού ξεκινήματος στο πρωτάθλημα.

Τέλος, σε ένα ματς με ελάχιστες φάσεις για τις δύο ομάδες και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ (0-0). Για τους Aρκάδες ήταν η 5η ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ενώ για τους Αγρινιώτες ήταν το πρώτο φετινό ματς που δεν δέχθηκαν γκολ.

Φυσικά η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος (που άνοιξε το Σάββατο με τις νίκες του Άρη και του Βόλου κόντρα σε Ιωνικό και Λεβαδειακό αντίστοιχα) ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας με το πολύ μεγάλο ντέρμπι του Φαλήρου. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός, στις 8μμ, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8Η)

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Βόλος – Λεβαδειακός 2-1
Αρης – Ιωνικός 2-1

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 2-2
Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2
Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 0-0

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (20.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 8 ΑΓΩΝΕΣ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 24
2. A.E.K. 18
3. ΒΟΛΟΣ 17
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 14
5. ΑΡΗΣ 13
6. Π.Α.Ο.Κ. 12
7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 11
8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 11
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 8
10. ΛΑΜΙΑ 7
11. Ο.Φ.Η. 5
12. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 5
13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3
14. ΙΩΝΙΚΟΣ 2
*Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ένα ματς λιγότερο.


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9Η)

Σάββατο 22 Οκτωβρίου
Ατρόμητος – Βόλος (19.00)
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός (19.30)

Κυριακή 23 Οκτωβρίου
Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα (16.00)
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (19.30)
Παναθηναϊκός – Αρης (19.30)

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου
Λεβαδειακός – ΑΕΚ (18.00)
ΟΦΗ – Λαμία (20.00)


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα