Παναθηναϊκός: Να περάσει ο επόμενος!

Παναθηναϊκός: Να περάσει ο επόμενος!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Να περάσει ο επόμενος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την μεγαλύτερη φετινή νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, τον... clutch Αϊτόρ, τον σπουδαίο Κουρμπέλη και το ανεπανάληπτο αντιποδόσφαιρο του Αστέρα Τρίπολης.

Κόντρα σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ αντιποδοσφαίρου του Αστέρα Τρίπολης, κόντρα στον Παπαδόπουλο που το πέναλτι πάνω στον Αϊτόρ το είδε για επιθετικό φάουλ και δεν σταμάτησε να σφυρίζει για να σπάει τον ρυθμό του αγώνα, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε απόψε την πιο δύσκολη, σημαντική και... καρυδάτη νίκη του φετινού πρωταθλήματος, σε μία αναμέτρηση που όλη την εβδομάδα ''φωνάζαμε'' πως ήταν πάρα πολύ δύσκολη και όχι δεν το κάναμε για το... γούρι.

Το ασταμάτητο τρένο του Σέρβου τεχνικού με τον ποδοσφαιρικό σούπερ σταρ των ελληνικών γηπέδων, τον Αϊτόρ, βρήκε την λύση, εκμεταλλεύθηκε ένα από τα ελάχιστα ατομικά λάθη των Αρκάδων και το κοντέρ έγραψε! Blackjack κυρίες και κύριοι. 21. Επτά στα επτά, ασταμάτητος Παναθηναϊκός και τώρα να περάσει ο επόμενος!

Από την στιγμή που οι ''πράσινοι'' δεν... μάσησαν σε αυτό το ματς και τα κατάφεραν με τρομερή συγκέντρωση, οργάνωση και ηρεμία στο δεύτερο ημίχρονο, πλέον ακολουθεί η Λαμία εκτός έδρας και ο Άρης εντός, με το 9/9 και τους 27 βαθμούς να περιμένουν μία ομάδα που στα πολύ δύσκολα δείχνει χαρακτήρα μέχρι στιγμής και μπορεί να λογίζεται ως ξεκάθαρη διεκδικήτρια του φετινού τίτλου.

Μία στιγμή ήταν αρκετή

Να εξηγηθούμε για να μην παρεξηγηθούμε. Οποιοδήποτε τακτικό σχέδιο ενός προπονητή για να πάρει αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Πέρα για πέρα. Ο Ηρακλής Μεταξάς προτίμησε απόψε στη Λεωφόρο να βάλει έντεκα παίκτες στο μισό γήπεδο, ούτε καν στα 2/3 του αγωνιστικού χώρου, να περιμένει και να θέλει πρωτίστως να καταστρέψει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αυτό, παρά το γεγονός πως ο Αστέρας Τρίπολης έχει αρκετά ποιοτικούς παίκτες για να παίζει με αυτόν τον τρόπο. Σεβαστή, λοιπόν, η στρατηγική των φιλοξενούμενων. Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να αναφερθεί είναι οι καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό, οι συνεχόμενες πτώσεις στο χορτάρι για να σπάσει ο ρυθμός κι όλο αυτό το πράγμα που πραγματικά είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε στη Λεωφόρο.

Ναι ο αγωνιστικός χώρος είναι πραγματικό χαλί, ναι το χορτάρι του Απόστολος Νικολαϊδης είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, αλλά οι παίκτες του Αστέρα θα μπορούσαν να περάσουν λιγότερο χρόνο σε αυτό και να προσπαθήσουν να βγάλουν τις αρετές τους και να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο... έπεσε στη παγίδα. Λάθη, νεύρα, κακές επιλογές, μόλις μια φάση. Στο δεύτερο το τσιπάκι άλλαξε, οι παίκτες του Ιβάν είχαν τρομερή πειθαρχία, ήρεμο μυαλό και καλές αποφάσεις. Ακόμη κι έτσι, όμως το γκολ δεν ερχόταν και η απουσία του Σπόραρ ήταν εμφανέστατη και τεράστια, καθώς ο Ιωαννίδης δεν ήταν καλός. Τα ζόρικα είναι για τους ζόρικους και ο Αϊτόρ ήταν εκεί. Σε μία φάση που οι ''πράσινοι'' πίεσαν μέχρι τον τερματοφύλακα, ο Ισπανός έκλεψε, πάτησε περιοχή και ενώ έχασε την μονομαχία αρχικά από τον Αλβάρες, δεν σταμάτησε. Του τσίμπησε την μπάλα και κέρδισε το πέναλτι, καθώς ο Ισπανός τον κλώτσησε.

Είναι ακριβώς ίδια φάση με εκείνη που ο Αστέρας νίκησε μέσα στη Λεωφόρο πέρσι, όταν ο Σάντσες δεν είδε τον παίκτη από πίσω του και τον... σούταρε, καταδικάζοντας σε ήττα την ομάδα του.

Συγκλονιστικός Κουρμπέλης, καθοριστικός Μπρινιόλι

Μπορεί ο Αϊτόρ να έκανε την διαφορά με δύο επαφές, το τσίμπημα και το πέναλτι, αλλά σε διάρκεια κορυφαίος ήταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο αρχηγός των ''πρασίνων'' ήταν συγκλονιστικὀς. Σε όλα του και ειδικά στο κομμάτι των επανακτήσεων και της ανασταλτικής συμπεριφοράς, όπου ο Παναθηναϊκός... έπνιξε τον Αστέρα. Αν σκεφτεί κανείς τα όσα πέρασε, είναι μια μεγάλη προσωπική δικαίωση για τον Έλληνα μέσο, αυτή του η εικόνα στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Από κει και πέρα, μεγάλο ''μπράβο'' και στον Μπρινιόλι. Για 96' παρακολουθούσε το παιχνίδι. Απλός θεατής. Οι μεγάλες ομάδες τέτοιους πορτιέρε έχουν ανάγκη. Την μία φάση, να την... καθαρίζουν. Και το έκανε στο 96', στην μεγάλη ευκαιρία του Σίτο. Έδιωξε σε κόρνερ, κράτησε το μηδέν και οι τρεις βαθμοί μπήκαν οριστικά στο πράσινο σακούλι.

Έπρεπε να το τελειώσει

Από το 82' που ο Αστέρας έμεινε με παίκτη λιγότερο μέχρι την φάση του Σίτο, ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους, πάτησε περιοχή αλλά ήταν πρόχειρος και επιπόλαιος. Έπρεπε να φτιάξει περισσότερες φάσεις, έπρεπε ο Βέρμπιτς στη διπλή ευκαιρία να σκοράρει, γενικά σε αυτά τα ματς όταν μπορείς είσαι υποχρεωμένος να τα... καθαρίζεις.

Τα μαθήματα είναι καλό να έρχονται όταν δεν υπάρχουν παθήματα και το σύνολο του Γιοβάνοβιτς απόψε έμαθε πολλά, πήρε καλό βαθμό στο τεστ και προχωρά. Και μην ξεχνάμε το εξής: Εκτός ο Κώτσιρας, εκτός ο Σπόραρ, με... διπλό αστράγαλο ο Παλάσιος, εκτός και ο Τσέριν...

Υ.Γ1: Από το 1996 και μετά... έπιναν το αίμα του Παναθηναϊκού. Ο κάθε απίθανος. Στέρησαν πρωταθλήματα, νίκες, καριέρες, χαρές. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Δεν είναι τέλειο. Όχι. Το VAR, όμως, σε μεγάλο βαθμό ήρθε για να δώσει δικαιοσύνη και το ''τριφύλλι'' απολαμβάνει να παίρνει αυτό που του αξίζει στα περισσότερα παιχνίδια. Υπομονή, αργά ή γρήγορα θα συνηθίσουν. Και το γεγονός πως αυτό το πέναλτι το έδωσε ο Σιδηρόπουλος, βάζει τέλος σε κάθε κουβέντα για το αν ήταν ή δεν ήταν.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.