Ο Ολυμπιακός πρέπει να σταματήσει το -7 στο πρωτάθλημα από το Europa League!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να σταματήσει το -7 στο πρωτάθλημα από το Europa League!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να σταματήσει το -7 στο πρωτάθλημα από το Europa League!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο.

Είναι προφανές ότι αν ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει το μεσημέρι στην Κρήτη τον ΟΦΗ, μπορεί να μείνει πίσω από τον Παναθηναϊκό εννιά με δέκα βαθμούς από την 7η κιόλας αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οπότε εξυπακούεται η σημασία του παιχνιδιού του στο Ηράκλειο.

Στη θεωρία μάλιστα λες ότι ο Ολυμπιακός θα το πάρει το ματς, με το σκεπτικό ότι αφενός μεν καίγεται για τη νίκη, αφετέρου δε στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις του στο Γεντί Κουλέ έχει τέσσερις νίκες: 1-0, 3-1, 2-0, 3-1. Εύκολα η, δύσκολα πάντοτε κερδίζει. Μόνο που με τόσα που έχουν δει τα μάτια μας με τον φετινό Ολυμπιακό, πώς να υπάρχει βεβαιότητα για κάτι. Να θυμίσω ότι στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός κέρδιζε επί τέσσερα σερί πρωταθλήματα και δη με συνολικό σκορ 13-0 και φέτος πήγε κι έφερε 0-0 με τον Αστέρα.

Κακά τα ψέματα, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε. Όπως π.χ. ότι ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν…

Πρώτον, δεν έχει κερδίσει μακριά από το Καραϊσκάκη! Ούτε σε πρωτάθλημα (0-0 σε Τρίπολη, 1-2 σε Χαριλάου), ούτε σε Ευρώπη (1-1 στη Χάιφα, 2-2 στην Μπρατισλάβα, 1-1 στη Λευκωσία, 1-2 στη Ναντ)…

Δεύτερον, δεν έχει κάνει δύο σερί νίκες! Όχι να κερδίσει δύο σερί παιχνίδια σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, αλλά έστω δύο σερί παιχνίδια απλά στο πρωτάθλημα! Μετά από κάθε νίκη του (2-0 τον ΠΑΣ, 3-1 τον Ιωνικό) ακολουθεί μία ισοπαλία (0-0 με τον Αστέρα, 1-1 με τον Βόλο). Και τώρα προέρχεται από τη νίκη 2-0 επί του Ατρόμητου…

Ο Μίτσελ στην πρώτη του φετινή έξοδο μακριά από το Καραϊσκάκη, μετά το τραυματικό 0-3 στο Γιουρόπα Λιγκ από την Γκαραμπάγκ, θα ήθελε σαν τρελός σήμερα ένα διπλό για να αρχίσει να το «γυρίζει» λίγο ο Ολυμπιακός. Ο Νιόπλιας, από την πλευρά του, είναι ένας έμπειρος και ξύπνιος προπονητής που θα κοιτάξει να εκμεταλλευθεί μέσω της έδρας την εύθραυστη ψυχολογία του Ολυμπιακού από τα πολλά αρνητικά αποτελέσματα. Ο δε ΟΦΗ είναι μία ομάδα που ειδικά αν βρεθεί μπροστά στο σκορ μπορεί να γίνει πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος ειδικά μέσα στο σπίτι του, αλλά γενικά μπορεί να έχει προβλήματα σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν όμως αν μη τι άλλο παλεύει όλα τα παιχνίδια, ακόμη κι όταν μένει πίσω στο σκορ. Κάπως έτσι άλλωστε την πάτησε ο ΠΑΟΚ, που ισοφαρίστηκε (1-1) μέσα στο Ηράκλειο από γκολ στις καθυστερήσεις…

a

Ο Ολυμπιακός έχει εξτρά ντεζαβαντάζ ότι έπαιξε την Πέμπτη το βράδυ, με το παιχνίδι του να τελειώνει τα μεσάνυχτα και το σημερινό παιχνίδι του να ορίζεται στις 4 το μεσημέρι (!!!) κι όχι λ.χ. στις 5.30μμ, παρότι δεν έχει άλλο παιχνίδι εκείνη την ώρα, ενώ στις 4.30μμ είναι το Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ.

Ατυχώς δε, όπως έχει αποδειχθεί ήδη από το ξεκίνημα της σεζόν έως και τώρα, ο Ολυμπιακός πάντοτε επηρεάζεται στα παιχνίδια του που δίνει για το πρωτάθλημα μετά τα ευρωπαϊκά. Και τους εφτά βαθμούς τους έχει χάσει αμέσως μετά από παιχνίδια του στο Γιουρόπα Λιγκ…

Το 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη ακολούθησε το Ολυμπιακός-Απόλλωνα Λεμεσού 1-1.

Το 1-1 με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη ακολούθησε το Ναντ-Ολυμπιακός 2-1.

Το 1-2 από τον Άρη στο Χαριλάου ακολούθησε το Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 0-3.

Και τώρα το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο ακολουθεί το Ολυμπιακός-Γκαραμπάγκ 0-3.

Με την προσδοκία να σταματήσει επιτέλους, από σήμερα, η τεράστια αυτή διαρροή βαθμών μετά τα παιχνίδια του στην Ευρώπη, το συμπέρασμα, μέχρι στιγμής πάντοτε, είναι ξεκάθαρο: για τον Ολυμπιακό η φετινή συμμετοχή του στην Ευρώπη μόνο δεινά έχει φέρει! Αρχικά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα οι μηδέν βαθμοί στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με τις απώλειες και των εφτά βαθμών για το πρωτάθλημα αμέσως μετά από τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια.

a

Την στιγμή που ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κι Άρης έχουν να παίζουν μόνο κάθε Κυριακή και να προετοιμάζουν τους αγώνες τους για το πρωτάθλημα με όλη τους την άνεση, ο Ολυμπιακός παίζει Κυριακή-Πέμπτη-Κυριακή κάνοντας αναπόφευκτα υποτυπώδεις προπονήσεις και συν τοις άλλοις με τα άσχημα αποτελέσματα του στην Ευρώπη χάνει την ψυχολογία του, έχει συνεχώς κι άλλους κι άλλους τραυματισμούς κι όλα αυτά μαζί κάνουν πιο δύσκολο το έργο μίας ομάδας που πάνω απ΄ όλα φέτος δεν ήταν όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχει δουλέψει ήδη με τρεις προπονητές και έχει αλλάξει τα δύο τρία του ρόστερ της. Αυτό δε το -7 από τον ΠΑΟ είναι ακριβώς αυτοί οι εφτά χαμένοι βαθμοί του Ολυμπιακού μετά την Ευρώπη.

Και δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι ο Μίτσελ την Πέμπτη άφησε στον πάγκο τον Παπασταθόπουλο κι έβαλε τον Μασούρα στο 59’ και τον Χουάνγκ στο 74. Ίσως το έκανε ακριβώς για να έχει πιο φρέσκα πόδια ο Ολυμπιακός σήμερα με τον ΟΦΗ, σε συνδυασμό με την παρουσία και του Μπακαμπού, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Μάνι μάνι είναι τέσσερις παίκτες αυτοί κι είμαι βέβαιος ότι ο Ισπανός θα έχει και πέμπτο παίκτη στην ενδεκάδα που δεν έπαιξε με την Γκαραμπάγκ, ώστε η μισή ομάδα να είναι παίκτες ξεκούραστοι.

Μόνο που δεν είμαι βέβαιος ότι αυτός θα είναι ο Χάμες, καθότι έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις, προερχόμενος από τραυματισμό κι αυτό το ματς είναι ματς που θα χρειαστεί τρεξίματα. Λογικά θα τον έχει στον πάγκο να τον βάλει στο β΄ ημίχρονο αν η ομάδα τον χρειαστεί.

Κατά τα άλλα, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μπένετ όρισε για σήμερα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού τους διαιτητές με τους οποίους έχει κάνει η ΑΕΚ τα δύο διπλά της στο πρωτάθλημα! Πρώτο διαιτητή τον Διαμαντόπουλο (Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-2) και διαιτητή VAR τον Κουτσιαύτη (Λαμία-ΑΕΚ 0-3).

Άσχετο: Δεν σκοράρει μόνο ο Ραντζέλοβιτς στη Ρωσία (δύο γκολ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές), αλλά κι ο Τσούμιτς. Δείτε το ωραίο γκολάκι που έβαλε χθες και με το οποίο η Βοϊβοντίνα άνοιξε το σκορ στην εντός έδρας ήττα της 1-2 από την Μπάτσκα Τόμπολα.

Δείτε το γκολ του Τσούμιτς στο παρακάτω βίντεο (1.40):

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.