Ολυμπιακός: Το πρότυπο Εμβιλά, η σπάνια αποστολή με έναν στόπερ και οι δύο «χαμένοι» εξτρέμ

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το πρότυπο Εμβιλά, η σπάνια αποστολή με έναν στόπερ και οι δύο «χαμένοι» εξτρέμ

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς καταθέτει κάποιες σκόρπιες σκέψεις του στο blog του στο Gazzetta με αφορμή και τη στελέχωση της αποστολής του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ.

Δεν χρειάζεται να τονιστεί από τη δική μου πλευρά το πόσο σημαντικό είναι το να νικήσει ο Ολυμπιακός τον ΟΦΗ την Κυριακή στο Γεντί Κουλέ για να αντιληφθεί κανείς το ζητούμενο για τους Πειραιώτες την Κυριακή. Το παιχνίδι με τη Καραμπάγκ δεν πήγε καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό και η ανάγκη για νίκη είναι πιο επιτακτική από ποτέ και για ουσιαστικούς και για ψυχολογικούς λόγους.

Επειδή λοιπόν το παιχνίδι με τους Κρητικούς είναι μπροστά μας με αυτό και θα ασχοληθούμε. Έχει το ενδιαφέρον της η κατάρτιση της αποστολής λοιπόν από τον Μίτσελ. Τρεις γκολκίπερ με τον Πασχαλάκη να έχει πιθανότητες για βασικός.

Ένας κλασικός στόπερ μόνο, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και τέσσερις ακραίοι μπακ. Άρα ο Σωκράτης μαζί με τον Βρσάλικο ή τον Εμβιλά θα κληθούν να παίξουν στο κέντρο της άμυνας. Γενικά πάντως δύσκολα θα βρούμε αποστολή του Ολυμπιακού με έναν σέντερ μπακ. Ο Ρέτσος βέβαια είναι με τραυματισμό, ο Μπα θεωρητικά ήταν ΟΚ, ο Σισέ επελέγη να μείνει εκτός και έτσι άλλη επιλογή δεν υπάρχει.

Πάμε στους χαφ και τους φορ. Από εξάρια μόνο ο Εμβιλά είναι ο κλασικός αμυντικός χαφ. Ο πιτσιρικάς Ντόι προφανώς δεν μπορεί να παίξει βασικός σε τέτοιο ματς.

Άρα σαν μία... ανάγνωση για την 11άδα ο Πασχαλάκης μπορεί να είναι κάτω από τα γκολπόστ, η άμυνα να είναι με Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Βρσάλικο, εξάρι ο Εμβιλά, οκτάρι ο Ίνμπομ Χουάνγκ, δεκάρι ο Μπιέλ, άκρα με Χάμες Ροντρίγκες και Μασούρα και μπροστά ο Μπακαμπού. Από τους υπόλοιπους της αποστολής ο Ουί Τζο μπορεί να συμβάλλει σε ένα 4-4-2, ο Γκάρι Ροντρίγκες με τον Βαλμπουενά είναι δύο έξτρα επιλογές για μπροστά και ο Μπουχαλάκης για το κέντρο, όπως και οι Αγκιμπού Καμαρά.

Επίσης για εξτρέμ υπάρχει και ο Βρουσάι. Οι παίκτες είναι 21 άρα μπορεί να κοπεί ένας. Λογικά πάντως ο Μίτσελ θα πάει σε 4-2-3-1 με τον ΟΦΗ.

ΕΜΒΙΛΑ

Ο Εμβιλά είναι αγωνιστικό παράδειγμα για όλους

Στα 32 του χρόνια ο Γιαν Εμβιλά έχει διαβάσει (και από τα social media) και ακούσει να τον λένε... αργό, ότι παίζει ποδόσφαιρο παλαιάς κοπής και άλλα τέτοια... ωραία. Σχόλια χωρίς αντίκρισμα και που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όποιος βλέπει... γήπεδο και καταλαβαίνει το τι γίνεται ο Εμβιλά είναι το απόλυτο παράδειγμα για όλους είτε παίζει εξάρι είτε παίζει στόπερ.

Όμως αυτός ο παίκτης που έσωσε τον Ολυμπιακό με τη Καραμπάγκ σε αρκετές περιπτώσεις θα πρέπει να έχει τη σωστή διαχείριση. Είτε να προφυλάσσεται όταν πρέπει είτε να χρησιμοποιείται με σωστό τρόπο. Επίσης εάν κάποιος δικαιούται αυτή τη στιγμή νέο συμβόλαιο αυτός είναι ο Εμβιλά. Τόσο απλά και ξεκάθαρα...

Ο Μίτσελ δείχνει πως δεν... βλέπει καν τους Ντε Λα Φουέντε και Μπόουλερ

Σε ένα πολυπληθές ρόστερ όπως αυτό του Ολυμπιακού υπάρχουν και όμως παίκτες που μένουν τελείως εκτός. Ο Ντε Λα Φουέντε στο Πρωτάθλημα έχει να παίξει από το 1-1 με τον Βόλο. Φαίνεται σαν να μην υπολογίζεται από τον Μίτσελ. Ο Ντε Λα Φουέντε έπαιξε 5 ματς υπό τον Κορμπεράν και κανένα με Μίτσελ.

Ο δε Μπόουλερ έχει 4 συμμετοχές όλες και όλες. Με τη Καραμπάγκ ήταν στον πάγκο αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε καν. Και αυτός δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό με τον Μίτσελ. Και οι δύο αυτοί παίκτες δεν είναι στην αποστολή με τον ΟΦΗ. Επίσης η έως τώρα διαχείριση του Μίτσελ μας οδηγεί στο συμπέρασμα στο ότι μάλλον δεν του... κάνουν οι περισσότεροι wingers του υπάρχοντος ρόστερ. Ακόμα και τον Γκάρι Ροντρίγκες προτίμησε να τον έχει σε πιο επιθετικό ρόλο και ας είναι ακραίος.

Υ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μου στείλατε ευχές για τα γενέθλιά μου. Να είναι γερός όλος ο κόσμος. Με υγεία και ευτυχία.

Υ.Γ. 2 Το θέμα Σισέ κλείνει προς το παρόν με τη συγγνώμη του παίκτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μία μεταγραφή - είτε τον Γενάρη είτε το καλοκαίρι - μπορεί να αποκλειστεί.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.