Δέκα θέματα για τον Ολυμπιακό!

Δέκα θέματα για τον Ολυμπιακό!

Δέκα θέματα για τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει σήμερα μέσα από το blog του στο gazzetta δέκα διαφορετικά θέματα για τον Ολυμπιακό!

Ποτ πουρί σήμερα η στήλη!

ΓΙΑ όποιον πιστεύει ότι ο Μίτσελ έβαλε τον Μαρσέλο στο παιχνίδι της Πέμπτης, διότι «ήταν επιθυμία της διοίκησης να αρχίσει να παίζει ο Βραζιλιάνος»: ούτε κατά διάνοια! Ίσα ίσα στη διοίκηση θέλουν να παίξει ο Μαρσέλο όταν είναι πραγματικά έτοιμος κι όχι έτσι όπως εμφανίστηκε προχθές. Προς έκπληξη των ανθρώπων του συλλόγου ήταν η απόφαση του προπονητή, που εν τέλει βέβαια προκάλεσε τον αγωνιστικό διασυρμό της ομάδας μετά την είσοδο του και μία απαράδεκτη και για τον παίκτη εικόνα.

ΤΟ έλυσε άμεσα το θέμα Σισέ ο Ολυμπιακός. Γιατί να χάσει ένα παίκτη όπως ο Σισέ λόγω των αποδοκιμασιών; Κέρδισε τίποτα που έχασε τον Ονιεκούρου από τις αποδοκιμασίες πέρυσι; Πρώτον, ο εξτρέμ που ήρθε στη θέση του είναι χειρότερος του (Ντε Λα Φουέντε), δεύτερον και οικονομικά ζημιώθηκε ο σύλλογος (απλά δανεικός είναι ο παίκτης στην Άδανα Ντεμίρσπορ, που παρεμπιπτόντως είναι πρώτη στο πρωτάθλημα Τουρκίας κι ο Νιγηριανός είναι βασικός και στις εννιά πρώτες αγωνιστικές).

ΕΧΟΝΤΑΣ κάνει μόλις εφτά φάουλ σε αγώνα ζωής η, θανάτου, όπως αυτός με την Γκαραμπάγκ, τι πιθανότητες για νίκη μπορούσε να έχει ο Ολυμπιακός; Και δεχόμενος μία κίτρινη κι αυτή στο 89’ για…διαπληκτισμό; Αντί να πέφτουν κορμιά, είδαμε τους παίκτες του Ολυμπιακού να…ντρέπονται να κάνουν ένα φάουλ, και δη με διαιτητή που σπάνια βγάζει κόκκινες κάρτες. Οι Αζέροι που δεν…ντρέπονταν έκαναν υπερδιπλάσια φάουλ μέσα στο Καραϊσκάκη.

ΠΡΟΣΠΑΘΩ να κατανοήσω πώς οι γκολκίπερ του Ολυμπιακού τρώνε όλα τα απευθείας φάουλ που πάνε στην εστία τους (ο Βατσλίκ το γκολ για το 0-1 της Μακάμπι και το γκολ για το 2-1 του Ιωνικού, ο Τζολάκης για το 0-1 της Λούντογκορετς), ενώ οι γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ομάδων τα πιάνουν όλα τα φάουλ του Ολυμπιακού! Αποκορύφωμα ο τερματοφύλακας της Γκαραμπάγκ, που απογειώθηκε κι έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ στην σχεδόν άριστη εκτέλεση του Μπιέλ. Καημό το έχω να δω τέτοια επέμβαση σε φάουλ από γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

a

ΜΕ ΦΟΡ τον Ουί Τζο στα τρία πρώτα παιχνίδια του στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός δεν έχει ουσιαστικά καν σκοράρει (στο 2-1 με τη Ναντ έβαλε μόνος του ένας αμυντικός αυτογκόλ χωρίς καν πίεση, δεν υπήρξε καν φάση)… Στα δε τέσσερα παιχνίδια στα οποία ο Κορεάτης έχει παίξει στο πρωτάθλημα (35 λεπτά στην Τρίπολη, 60 με τον Ιωνικό, ένα ημίχρονο με το Βόλο και 25 στο Χαριλάου), ο Ολυμπιακός έχει βάλει γκολ μόνο στον ουραγό Ιωνικό…Προσέξτε, λέω τι έχει κάνει γενικά ο Ολυμπιακός με τον Ουί Τζο στην ενδεκάδα του-ο ίδιος δεν είναι ότι δεν έχει σκοράρει, είναι ότι δεν έχει έστω τελειώσει καλά μία φάση.

ΠΩΣ τα «κατάφερε» ο Ολυμπιακός και έπαιξε και τα τρία παιχνίδια του στον όμιλο, όχι μόνο με σέντερ φορ τον Ουί Τζο, αλλά και με κεντρικά χαφ τον Μπουχαλάκη και τον Κούντε κι όχι με τον Εμβιλά και τον Χουάνγκ! Με τη Ναντ ήταν τραυματίες και ο Εμβιλά κι ο Χουάνφγκ. Με την Φράιμπουργκ ήταν τραυματίας ο Χουάνγκ. Και με την Γκαραμπάγκ ο Εμβιλά έπαιξε στόπερ κι ο Χουάνγκ 20 λεπτά…

ΔΕΝ μπορεί να είναι ασφαλής η εκτίμηση, αλλά ο Αμπού Καμαρά μπαίνοντας για μόνο 20 λεπτά μου φάνηκε πιο κινητικός κι επικίνδυνος από τον Ουί Τζο. Βγήκε και σαν εξτρέμ από τα δεξιά τρεις φορές και γύρισε την μπάλα, συμμετείχε σε μία-δύο καλές επιθέσεις, τέλειωσε και μία φάση, με αμυντικό να του μπλοκάρει το σουτ. Αλλά ο επιθετικός του Ολυμπιακού πρέπει να κάνει τη διαφορά. Και μία φορά που βρέθηκε σε θέση μάχης με τον αντίπαλο στόπερ, στα όρια της περιοχής, ο παίκτης της Γκαραμπάγκ τον σταμάτησε ξεκάθαρα.

ΠΡΩΤΗ εμφάνιση του Γκάρι Ροντρίγκες για τη νέα σεζόν στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού την Πέμπτη! Και παρότι έπαιξε σαν δεύτερος κυνηγός κι όχι στην νορμάλ θέση του (εξτρέμ), ο Ολλανδός το πάλεψε. Μπήκε σε δύο φάσεις για γκολ και δεν τις τέλειωσε άσχημα-στην πρώτη τον νίκησε ο γκολκίπερ, στη δεύτερη τον κόντραρε αμυντικός, χωρίς ο διαιτητής να υποδείξει το κόρνερ. Κέρδισε τρία φάουλ (το ένα σε καλή θέση, στην εκτέλεση του Μπιέλ) και σε εκείνη τη φάση στην οποία ο Σισέ πήγε να σκοράρει με τον…ώμο, αλλά ένας αμυνόμενος έδιωξε την μπάλα προ της γραμμής, ο Γκάρι ήταν που πήρε την πρώτη κεφαλιά στο κόρνερ του Μπιέλ, γυρίζοντας έξυπνα την μπάλα προς τον Σισέ.

a

ΜΠΟΡΕΙ ο Ολυμπιακός να είχε 14 τελικές, αλλά μόνο δύο ήταν πραγματικά επικίνδυνες για τον Αζέρο τερματοφύλακα: το φάουλ του Μπιέλ, όπου έκανε την απόκρουση του αγώνα και η σέντρα σουτ του Μασούρα στο δοκάρι, όπου αιφνιδιάστηκε. Από εκεί και πέρα, ένα σουτ του Ουί Τζο από πραγματικά καλή θέση δεν ήταν επικίνδυνο, τα δύο σουτ του Γκάρι δεν ήταν από αυτά που λέμε για γκολ, μία κεφαλιά του Σισέ από καλή θέση ήταν φανερά άστοχη, όπως κι ένα δυνατό απευθείας φάουλ του Κούντε, δύο σουτ των Μπιέλ και Αμπού κόντραραν οι αμυνόμενοι, άλλα δύο του Μαρσέλο δεν είχαν καμία τύχη, όπως κι ένα του Ουί Τζο κι ένα του Κούντε πήγε πάνω στον γκολκίπερ. Με τέτοια χαμηλή ποιότητα στα τελειώματα, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε από αυτό το ματς να περιμένει στατιστικά πάνω από ένα γκολ. Πόσο δε μάλλον όταν οι δύο στις δύο από τις πέντε καλύτερες ευκαιρίες του ο Σισέ κι ο Μπιέλ δεν βρήκαν την μπάλα με το κεφάλι αλλά με τον ώμο.

Ο ΜΠΙΕΛ στο α΄ ημίχρονο ήταν μακράν ο πιο δημιουργικός-απειλητικός παίκτης του Ολυμπιακού. Τόσο με τα καλά του στημένα (το απευθείας φάουλ και τα δύο κόρνερ για τον Σισέ), όσο και με την συμμετοχή του στις φάσεις από συνδυασμούς (με το σουτ του Ουί Τζο, με τον οποίο ο Ισπανός ήθελε να παίξει το 1-2, ώστε να βγει φάτσα με τον γκολκίπερ, αλλά ο Κορεάτης έχει ψύχωση με το να σκοράρει και συνεχώς σουτάρει, και δη χωρίς ουσία), αλλά και με τον ίδιο να τελειώνει, έστω χωρίς επιτυχία, δύο φάσεις. Στο β΄ ημίχρονο χάθηκε ο Μπιέλ και δεν υπήρχε κι ο Ολυμπιακός επιθετικά. Αν δεν κάνω λάθος νομίζω ότι η φτωχή παρουσία του τότε, μπορεί να οφείλεται και στην αλλαγή θέσης του με τις πολλές αλλαγές του Μίτσελ, αφού έπαιζε πιο πολύ στα πλάγια, ενώ στο α΄ ημίχρονο στη θέση του, πίσω από τους κυνηγούς.

Αυτά.

Άσχετο: Σκίζει ο Ραντζέλοβιτς στο πρωτάθλημα Ρωσίας! Έχει παίξει σε τέσσερα παιχνίδια, στο πρώτο αλλαγή και στα άλλα τρία βασικός, κι η ομάδα του, η Ουράλ, έχει τρεις νίκες κι από 16η και τελευταία, έχει ανέβει στην 12η θέση! Ο δε Σέρβος έχει στα δύο τελευταία παιχνίδια δύο γκολ το ένα πιο ωραίο από το άλλο, συν μία ασίστ. Δείτε αυτό που έβαλε χθες στο 2-1 επί της Κίμκι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.