ΑΕΚ: Οι κινήσεις για ενίσχυση της ασφάλειας της OPAP Arena!

ΑΕΚ: Οι κινήσεις για ενίσχυση της ασφάλειας της OPAP Arena!

ΑΕΚ: Οι κινήσεις για ενίσχυση της ασφάλειας της OPAP Arena!

bet365

Η ΑΕΚ έχει αποφασίσει συγκεκριμένες αλλαγές ενόψει των επόμενων εντός έδρας αγώνων στην OPAP Arena προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά του πρώτου ματς με τον Ιωνικό.

Των Γιώργου Τσακίρη και Δημήτρη Βέργου

Η ΑΕΚ γιόρτασε την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη λαμπρή εκδήλωση των εγκαινίων και το πρώτο ιστορικό ματς κόντρα στον Ιωνικό, στο οποίο παρατηρήθηκαν πάντως αρκετά ζητήματα που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια του γηπέδου, γεγονός αναμενόμενο φυσικά αφού πρόκειται για νέο γήπεδο, μέσα από τη λειτουργία του στους αγώνες αναμένεται να γίνουν ξεκάθαρα και όσα πρέπει να διορθωθούν.

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα καπνογόνα που άναψαν και προκάλεσαν την 20λεπτη καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα έφτασε τις 33.000 ευρώ και στην ΑΕΚ ζητούν πλέον μεγάλη προσοχή από εδώ και στο εξής προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος κεκλεισμένων των θυρών. Άλλωστε είναι πασιφανές ότι την έχουν στο στόχαστρο...

Ήταν απόλυτα λογικό και αναμενόμενο στο πρώτο επίσημο ματς να μην είναι όλα τέλεια καθώς και για την ΑΕΚ η λειτουργία της OPAP Arena είναι κάτι καινούργιο όπως σημειώσαμε παραπάνω. Και στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ το club θα γίνεται πιο... σοφό αναφορικά με τις ανάγκες του νέου γηπέδου. Όσο για τα καπνογόνα στην πρεμιέρα, προφανώς και δεν γίνεται να επαναληφθεί σε τέτοιο βαθμό αφού έγινε κάτι που αφορούσε την επιστροφή της Ένωσης 20 χρόνια μετά στο γήπεδό της και η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε δεν είχε προηγούμενο στην Ελλάδα και δεν θα 'χει επόμενο!

Η ΑΕΚ ωστόσο ούτως ή άλλως είχε αποφασίσει και γνωστοποιήσει πως μετά την πρεμιέρα -προτού καν γίνει το ματς με Ιωνικό- θα ακολουθήσουν αλλαγές και ενίσχυση της ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα. Είναι ξεκάθαρο ότι η διοίκηση της ΑΕΚ σκοπεύει να ενισχύσει την ασφάλεια σε έμψυχο δυναμικό στις θύρες του γηπέδου προκειμένου να γίνεται ομαλότερη είσοδος από τα τουρνικέ και να μην παρατηρούνται φαινόμενα όπως αυτό της Δευτέρας όταν δύο έμπαιναν με εισιτήριο ενός (σύμφωνα με τις μαρτυρίες) με αποτέλεσμα να βρίσκονται υπεράριθμοι σε αρκετές θύρες.

Εδώ να σημειώσουμε πως πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται σε ΟΛΑ τα γήπεδα στην Ελλάδα (σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ σύμφωνα με επίσημες αναφορές της ΕΛ.ΑΣ. από γήπεδα όπως το «Καραϊσκάκης», το κλειστό του ΟΑΚΑ, η «Λεωφόρος», η «Τούμπα» κ.α.). Επίσης στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ σκοπεύουν να περιορίσουν τη δυνατότητα μετάβασης από το πέταλο σε άλλες θύρες και το αντίστροφο τόσο στους χώρους εσωτερικά του γηπέδου, όσο και έξω από αυτό.

Την ίδια στιγμή στην ΑΕΚ δρομολογούν την τοποθέτηση κατασκευών στις θύρες, δίνοντας τους παραπάνω ύψος, προκειμένου να περιοριστεί η είσοδος ατόμων χωρίς εισιτήριο καθώς διάφοροι ήταν εκείνοι που σκαρφάλωσαν τα τουρνικέ μπαίνοντας στις εξέδρες. Υπήρχε αυτή η δυνατότητα και διαπιστώθηκε στα εγκαίνια του γηπέδου και δεδομένα δεν θα επαναληφθεί!

Στην ΑΕΚ δεν πρόκειται να επιτρέψουν ξανά να παρατηρείται το φαινόμενο άνθρωποι που έχουν πληρώσει διαρκείας και έχουν διαθέσει αρκετά χρήματα να μην βρίσκουν τη θέση τους διαθέσιμη, όπως συνέβη στον αγώνα με τον Ιωνικό, ή να υποχρεωθούν να τη μοιράζονται με κάποιον ομοϊδεάτη τους.

Γενικότερα στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ έχουν στόχο πάνω στο θέμα της ασφάλειας μια καλύτερη συνεργασία και με τους οργανωμένους προκειμένου στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια να κυλήσουν όλα καλύτερα από πλευράς οργάνωσης και ασφάλειας των θεατών.

Επίσης διορθωτικές κινήσεις προχωρούν ήδη και για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της OPAP Arena. Οι πρόβες των εγκαινίων επιβάρυναν το χορτάρι, κάτι που ήταν εμφανές από τη βραδιά των εγκαινίων. Είναι ένα γνωστό ζήτημα στις τάξεις της ΠΑΕ και ήδη έχουν ξεκινήσει όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου να είναι άψογη όπως και αναμένεται να είναι στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα