Παναθηναϊκός: Από την μοναδική ανατροπή με την Λαμία πέρυσι, στις δύο ανατροπές με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ φέτος!

Παναθηναϊκός: Από την μοναδική ανατροπή με την Λαμία πέρυσι, στις δύο ανατροπές με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ φέτος!

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Από την μοναδική ανατροπή με την Λαμία πέρυσι, στις δύο ανατροπές με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ φέτος!

bet365

Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει φέτος κι ένα ακόμη στοιχείο που το δείχνει αυτό είναι οι δύο ανατροπές που έχει ήδη φέτος σε έξι αγωνιστικές σε σχέση με τη μία που είχε πέρυσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» πέρυσι αντιμετώπιζαν τεράστια δυσκολία στο να γυρίσουν τα παιχνίδια που βρίσκονταν πίσω στο σκορ. Για την ακρίβεια δεν μπόρεσαν να γυρίσουν παρά ένα μόνο τέτοιο ματς, εκείνο με την Λαμία στο «Πανθεσσαλικό», που αποτέλεσε τότε και το πρώτο διπλό της ομάδας εκτός Αττικής μετά από έναν περίπου χρόνο. Της ανατροπής εκείνης ηγήθηκαν οι Λούντκβιστ, Μακέντα και Μαουρίσιο, δηλαδή τρεις παίκτες που δεν υπάρχουν στο φετινό ρόστερ.

Στα υπόλοιπα όμως οκτώ παιχνίδια της περσινής σεζόν που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν μπόρεσε σε κανένα ανατρέψει την κατάσταση καταλλήγοντας στην πλευρά των ηττημένων και τις οκτώ φορές. Έξι από τα παιχνίδια αυτά ήταν εκτός έδρας (ΠΑΣ, Άρης, Παναιτωλικός, ΑΕΚ, Βόλος, ΠΑΟΚ) και δύο ήταν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης).

Έτσι, λοιπόν, πέρα από το πρόβλημα που είχε στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν με τα εκτός έδρας παιχνίδια, είχε τεράστια δυσκολία, και στο ανατρέψει την κατά του κατάσταση σ' ένα ματς, όπως φανερώνει αυτό το 1/9 ή αλλιώς το 11,1% των ανατροπών που σημείωσε.

Φέτος, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Από την εκκίνηση της σεζόν η ομάδα έβγαζε ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο στο χορτάρι. Μία σιγουριά, μία αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές της και το που μπορούν αυτές να την φτάσουν. Μπορεί να έχει δώσει μόλις έξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Super League φέτος, όμως σ' αυτά έχει κληθεί δύο φορές να επιστρέψει στο ματς και το έχει καταφέρει και τις δύο φορές άρτια.

Και δεν ήταν σε δύο απλά παιχνίδια, αλλά στα δύο ντέρμπι που είχε κόντρα σε ΑΕΚ (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός). Όταν πέρυσι κλήθηκε να κάνει το ίδιο με τις δύο αυτές ομάδες σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, δεν τα κατάφερε ούτε μία φορά. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά που κάνει παραπάνω από μία ανατροπή στην ίδια σεζόν μετά από έξι χρόνια. Το είχε καταφέρει ξανά τη σεζόν 2015-2016 απέναντι σε Παναιτωλικό και Βέροια.

Σίγουρα η ρέντα παίζει πάντα ρόλο σ' αυτά τα πράγματα, όμως προφανώς και δεν είναι μόνο αυτό. Ο διαφορετικός χαρακτήρας που έχει ο Παναθηναϊκός στο χορτάρι φέτος, οι μαζεμένες νίκες που φέρνουν ψυχολογία και εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα, η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αντίπαλοί του, όλα αυτά συνθέτουν μία κατάσταση μέσα από την οποία το «τριφύλλι» βγάζει ένα πρόσωπο που δείχνει να πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο και με οποιοδήποτε τρόπο, κάτι που μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα.

Κι αν κάποιος μιλήσει για την εξαιρετική φόρμα που βρίσκεται ο Αϊτόρ, ο οποίος τραβάει την ομάδα μπροστά και στις δύσκολες καταστάσεις, μπορεί να θυμηθεί πως και πέρυσι βρισκόταν ο Καρλίτος σε μία ανάλογη φόρμα, όμως στα ματς με Άρη και ΠΑΣ στην 2η και 3η αγωνιστική που χρείαστηκε η ομάδα να επιστρέψει, δεν τα κατάφερε κι ας είχε έναν ιδιαίτερα φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή και μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που αντιμετώπισε φέτος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα