Αϊτόρ: Το «καυτό» ξεκίνημά του ξυπνάει... μνήμες Λέτο (vids)

Αϊτόρ: Το «καυτό» ξεκίνημά του ξυπνάει... μνήμες Λέτο (vids)

Σωτήρης Μυκονίου
Αϊτόρ: Το «καυτό» ξεκίνημά του ξυπνάει... μνήμες Λέτο (vids)

bet365

Ο Αϊτόρ κάνει ένα ονειρικό ξεκίνημα την φετινή σεζόν και αναγκάζει τους φίλους του Παναθηναϊκού να το συγκρίνουν με εκείνο του Σεμπαστιάν Λέτο την σεζόν 2011-2012.

Ο Ισπανός εξτρέμ είναι ο αδιαμφισβήτητος αγωνιστικός ηγέτης της φετινής ομάδας ξεδιπλώνοντας στον αγωνιστικό χώρο όλες του τις αρετές υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το βράδυ της Κυριακής (02/10) οδήγησε την ομάδα του σε ακόμη μία σημαντική επικράτηση απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1 κάνοντας το 6/6 και διατηρώντας την στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα πεπραγμένα αυτά του Αϊτόρ θύμισαν στους φίλους του «τριφυλλιού» το αντίστοιχο ξεκίνημα που είχε κάνει ο Σεμπαστιάν Λέτο την σεζόν 2011-2012, όταν ο Αργεντινός εξτρέμ, που αγωνιζόταν ως επιθετικός εκείνη την χρονιά, κουβαλούσε την ομάδα στις πλάτες του και την κρατούσε κοντά στην κορυφή μέχρι να τραυματιστεί.

Τότε ο Παναθηναϊκός δεν είχε ξεκινήσει με το απόλυτο, όπως έχει καταφέρει να κάνει φέτος, αφού είχε κολλήσει στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου έπαιζε με δέκα παίκτες από το 3ο λεπτό λόγω της αποβολής του Ορέστη Καρνέζη. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν χρειάστηκε το πρωτάθλημα να φτάσει στην 8η αγωνιστική για να συμπληρώσουν οι «πράσινοι» έξι αγώνες, αφού 4η και 5η αγωνιστική δεν έπαιξαν λόγω όσων είχαν συμβεί με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα και τους κλειδαρίθμους.

Στα έξι λοιπόν αυτά ματς ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Κασσιόπης, με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, με 3-2 της Ξάνθης στα «Πηγάδια», με 4-0 του Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ και με 3-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ενώ έφερε και μία ισοπαλία με τον Ατρόμητο (1-1) στο Περιστέρι. Ο Σεμπαστιάν Λέτο από τα 16 γκολ που έβαλε το «τριφύλλι» είχε συμμετοχή στα 9 ενώ σημείωσε ο ίδιος τα μισά απ' αυτά, δηλαδή οκτώ.

Ο Αϊτόρ φέτος έχει οδηγήσει την ομάδα στο 6/6 με τέσσερις εντός έδρας νίκες απέναντι σε Ιωνικό (1-0), Λεβαδειακό (1-0), ΑΕΚ (2-1) και ΠΑΣ Γιάννινα (3-0) και δύο εκτός κόντρα σε ΟΦΗ (0-2) και ΠΑΟΚ (1-2). Η ομάδα σ' αυτό το διάστημα έχει πετύχει 11 γκολ με τον ίδιο τον Ισπανό εξτρέμ να έχει συμμετοχή στα 10 από τα 11 (ή 9/11 αν θέλετε να μετρήσουμε καθαρά και μόνο γκολ και ασίστ). Απ' αυτά τα 11 τέρματα ο Αϊτόρ έχει σκοράρει τα 7, δηλαδή έχει σημειώσει το 63,6% αυτών.

Έτσι, λοιπόν, έχουμε τον Αργεντινό να έχει στο σύνολο ένα γκολ παραπάνω από τον Ισπανό (8 αντί 7) συνυπολογίζοντας βέβαια και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2011-2012 είχε πετύχει 16 τέρματα αντί για 11 που έχει ο φετινός. Ο Αϊτόρ όμως έχει μεγαλύτερη συνεισφορά στα γκολ της ομάδας είτε αν κοιτάξουμε τα γκολ ξεχωριστά, αφού έχει σκοράρει 7 από τα 11 γκολ της ομάδας του (63,6%) έναντι 8 από τα 16 που έχει ο Λέτο (50%) είτε αν κοιτάξουμε γκολ και ασίστ που τότε ο Ισπανός πάει στο εκπληκτικό 9/11 (81,8%) έναντι στο 9/16 του Αργεντίνου (56,2%).

Οι δυό τους έχουν σκοράρει από τρία γκολ ο καθένας με εκτέλεση πέναλτι ενώ ο Αϊτόρ έχει βάλει δύο με εκτελέσεις φάουλ και ο Λέτο ένα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα