Νικοπολίδης στο Gazzetta: «Πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός δείχνει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει»

Φώτης Καρακούσης
Νικοπολίδης στο Gazzetta: «Πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός δείχνει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει»

bet365

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλάει στο Gazzetta για το πρωτάθλημα χαρακτηρίζοντας την φετινή Super League εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και στέκεται στο καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, ενώ αναφέρεται με τα καλύτερη λόγια για την πορεία της Εθνικής στο Nations League.

Ένας από τους ανθρώπους του αθλητισμού που συγκέντρωσε επάνω του τα βλέμματα στο Santorini Experience ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την κατάκτηση του Euro το 2004 έγινε πόλος έλξης για τους φίλους του αθλητισμού και δεν σταμάτησε να βγάζει φωτογραφίες με τον κόσμο.

Το Gazzetta μίλησε μαζί του τόσο για την πολλή όμορφη διοργάνωση στο πανέμορφο νησί, όσο και για το ελληνικό πρωτάθλημα και την Εθνική και φυσικά τα λόγια ενός ανθρώπου που έχει πετύχει όσα ο Νικοπολίδης στον αθλητισμό, έχουν το δικό τους ενδιαφέρον.

Να ξεκινήσουμε με το Santorini Experience. Πως είδες την διοργάνωση και πως την βίωσες αυτό το τριήμερο;

«Πρώτη φορά στο Santorini Experience για μένα και πραγματικά έχω να πω τα καλύτερα,μια άρτια διοργάνωση που καταφέρνει να συνδυάσει τον πολιτιστικό,αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό με μεγάλη επιτυχία».

Πιστεύεις πως ένα νησί όπου ο τουρισμός είναι στον απόλυτο βαθμό, μπορεί να δοθεί βάρος και στον αθλοτουρισμό;

«Ο αθλητικός τουρισμός απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που επισκέπτονται τη χώρα μας και έχουν ανάγκη να βρουν στις διακοπές τους αυτό που ασκούν συστηματικά στην χώρα τους.

Ακόμα και ένα πολυδιαφημισμένο νησί ,προορισμός για εκατομμύρια τουρίστες όπως η Σαντορίνη δίνει τη δυνατότητα με το να προάγει τον Αθλητικό τουρισμό να καλύπτει ακόμα περισσότερο τις ανάγκες των επισκεπτών της.

Θεωρώ πάντως πως η Ελλάδα έχει ελάχιστη εμπειρία αφού ο Αθλητικός τουρισμός είναι σχετικά νέα έννοια σε σχέση με τις άλλες χώρες οπότε με το να γίνονται αθλητικές εκδηλώσεις όπως το Santorini Experience βοηθά στο να υπάρχει εξέλιξη και στον πολιτιστικό αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό σε έναν εκ των κορυφαίων προορισμών στον κόσμο!».

Νικοπολίδης, Ιακωβάκης, Ντρισμπιώτη

Πάμε στο πρωτάθλημα. Έχουν γίνει ήδη 5 αγωνιστικές. Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα που βγάζεις;

«Αυτό που βγαίνει σαν συμπεράσματα είναι πως θα δούμε ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Οι ομάδες σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, κάποιες καλύτερα ή χειρότερα. Οι ομάδες θα βρουν το δρόμο τους , Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα ανέβουν, η ΑΕΚ είναι πολλή δυνατή και θα έχει, ο Παναθηναϊκός σταθερός και ανταγωνιστικός. Θα έχει πολύ μεγάλη σημασία τα εκτός Αθηνών παιχνίδια, όπως ο ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός, ο Αστέρας, αλλά πιστεύω πως ακόμα είμαστε πολύ στην αρχή γιατί μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και τα πλει οφ».

Έχουμε δει κάτι διαφορετικό φέτος; Και τι είναι αυτό;

«Σίγουρα ο Παναθηναϊκός ο οποίος δείχνει αυτές τις 5 αγωνιστικές να είναι πολύ πιο σταθερός. Δείχνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει, κάτι που δεν έδειχνε τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά γενικότερα, αλλά με την έλευση του Μίτσελ που γνωρίζει τον Ολυμπιακό και έχει πολύ καλό ρόστερ θα βελτιωθεί στη συνέχεια. Η ΑΕΚ και με το ρόστερ και την δυναμική που αποκτά είναι τρία πράγματα που ξεχωρίζω από την αρχή του πρωταθλήματος».

Όσον αφορά τις ομάδες που λογικά δεν θα παλέψουν για κάτι παραπάνω από την είσοδο στην εξάδα, υπάρχει κάποια που να έχεις ξεχωρίσει;

«Από τις ομάδες που ξεχωρίζουν λίγο και έχουν κάνει καλύτερη αρχή είναι ο Ατρόμητος. Δείχνει πως θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική ομάδα και να μπει στην θέση του ΠΑΣ στα πλέι οφ. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Άρης, έχει έναν έμπειρο προπονητή, έχει πολύ καλό αλλά δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει».

Όσον αφορά τις μεταγραφές; Φέτος είχαμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι

«Ισχύει. Και οι τέσσερις ομάδες έκαναν καλές μεταγραφές, δόθηκαν πολλά χρήματα και ήρθαν πολλοί παίκτες. Παρότι υπήρξε ενίσχυση στην Ευρώπη μόνο ο Ολυμπιακό συνεχίζει, κάτι που δείχνει πως δεν έγινε σωστός σχεδιασμός και άργησαν οι μεταγραφές των ομάδων».

Να συνεχίσουμε με την Εθνική. Πως είδες την πορεία της στο Nations League;

«Νομίζω πως η Εθνική βρίσκεται σε καλό δρόμο. Έχει έναν κορμό παικτών που είναι και σε πάρα πολύ καλή ηλικία, έχουν δηλαδή πολλά χρόνιο μπροστά τους και όπως έδειξαν και στο Nations League μπορούν να πετύχουν. Μετά από χρόνια αισθανόμαστε περήφανοι για την ομάδα. Όταν ανεβαίνει το επίπεδο, ανεβαίνει και η δυσκολία. Το Nations League ήταν πολύ καλό.

Υπήρχε το καλό το κλίμα, δεν υπήρχε η ομοιογένεια, δεν υπήρχαν τα αποτέλεσμα για να γίνει μια καλή αρχή. Φέτος το ξεκίνημα ήταν καλύτερο, τέσσερις νίκες».

Θεωρείς πως ήρθε η στιγμή για επιστροφή στις μεγάλες διοργανώσεις;

«Νομίζω πως είναι νωρίς να το πούμε αυτό. Έχουμε την δυνατότητα και στον όμιλο και στην δεύτερη ευκαιρία να περάσουμε σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Euro, αλλά καλό θα είναι να πηγαίνουμε σιγά-σιγά και βήμα-βήμα και είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις. Ακόμα και στα μπαράζ του Nations League θα είναι δύσκολο. Και στα προκριματικά είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί είχαμε μείνει πίσω στην κατάταξη. Η θέση στην κατάταξη παίζει κάτι σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την Εθνική, αλλά και για τα σωματεία».

Από τους αγώνες στο Nations League τι κρατάς;

«Η ήττα στην Κύπρο είναι μια ήττα από την οποία μπορούμε να μάθουμε πολλά και να δούμε τις αδυναμίες που δεν φανερώσαμε σε όλο το τουρνουά. Το σημαντικό είναι η επιθετική μετάβαση του αντιπάλου. Αν θα πρέπει να κρατήσουμε κάτι είναι το 2ο ημίχρονο ήταν τέτοια που σε κάνει να ελπίζεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα