Φερνάντες-Γκαρσία, οι φίλοι, συμπαίκτες και «μαθητές» του Πεπ Γκουαρντιόλα έγιναν «αντίπαλοι» στην Ελλάδα (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Φερνάντες-Γκαρσία, οι φίλοι, συμπαίκτες και «μαθητές» του Πεπ Γκουαρντιόλα έγιναν «αντίπαλοι» στην Ελλάδα (vid)

bet365

Ο Μανού Γκαρσία που ήρθε το καλοκαίρι στην Ελλάδα για τον Αρη και ο Πάολο Φερνάντες που παίζει από πέρσι στο Βόλο έχουν κοινό παρελθόν σε Αγγλία, Ολλανδία και τις «μικρές» Εθνικές της χώρας τους.

Η μπάλα πλάθει ιστορίες και πολλές φορές φίλοι και γνωστοί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο για όσο διάστημα κρατά ένα ποδοσφαιρικό ματς. Μετά πάλι κολλητοί, αλλά η ουσία είναι πως είναι ένα άθλημα που κρύβει πολλές εκπλήξεις, όπως άλλωστε και η ζωή.

Κάτι ανάλογο θα συμβεί απόψε (2/10) στο Πανθεσσαλικό όπου ο Βόλος του Πάολο Φερνάντες θα υποδεχθεί τον Αρη του Μανού Γκαρσία και οι δυο τους θα έχουν πολλά να θυμηθούν πριν και μετά τον αγώνα αφού γνωρίζονται πολύ καλά, κάνουν παρέα και υπήρξαν για χρόνια συμπαίκτες σε Αγγλία, Ολλανδία αλλά και τις «μικρές» Εθνικές της Ισπανίας.

Ο πρώτος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού έχει ξεδιπλώσει το ταλέντο του από πέρσι που ήρθε στα μέρη μας για χάρη της ομάδας από τη Μαγνησίας και μας έχει «συστηθεί», ενώ πρόσφατα πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ όπου θα ενταχθεί τον Ιανουάριο. Ο δεύτερος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους «κίτρινους» προερχόμενος από την Αλαβές και με το «καλημέρα» απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο και φαίνεται πως... ξέρει το τόπι.

Μαζί στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Γκαρσία της κόστισε 250.000 ευρώ και ο Φερνάντες 180.000

Η μοίρα λοιπόν τα έφερε έτσι ώστε να βρεθούν αντίπαλοι δύο παίκτες που τους συνδέουν πάρα πολλά, επί της ουσίας μεγάλωσαν μαζί, ποδοσφαιρικά και μη, ενώ αμφότεροι λογίζονται ως «μαθητές» του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Βλέπετε «θήτευσαν» παράλληλα στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι και παρότι επί της ουσίας κανείς τους δεν στέριωσε στο Etihad – μόνο εύκολο δεν είναι άλλωστε – η δεδομένη ποιότητα που έχουν τους επέτρεψε να διαγράψουν τη δική τους πορεία στο ευρωπαϊκό football, με αρκετά πάντως κοινά!

Ο Πάολο Φερνάντες δεύτερος από δεξιά και ο Μανού Γκαρσία πέμπτος, πανηγυρίζουν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, όταν και ήταν στους «μικρούς» της αγγλικής ομάδας.

Συνομήλικοι – γενιά του 1998 – στην Αγγλία πήγαν πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα, όταν ήταν έφηβοι και ετοιμάζονταν να ανοίξουν τα «φτερά» τους. Για τον Γκαρσία οι «γαλάζιοι» δαπάνησαν 250.000 ευρώ ώστε να τον αποκτήσουν από τη Σπόρτινγκ Χιχόν, ενώ για τον Φερνάντες έδωσαν μετά από δικαστική «μάχη» περίπου 180.000 ευρώ στη Σαραγόσα που διεκδικούσε περισσότερα.

Πάντως γνωρίζονταν ήδη από τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας τους, όμως τότε έγιναν συμπαίκτες και στο νησί. Με την εξής μάλιστα σημαντική λεπτομέρεια. Επειδή ο Φερνάντες δεν ήξερε καλά αγγλικά ο Γκαρσία ανέλαβε χρέη... μεταφραστή του και αυτόματα μετατράπηκαν σε «αυτοκόλλητοι». Υστερα από μικρό χρονικό διάστημα έμαθε να μιλά άπταιστα αλλά οι μεταξύ τους «δεσμοί» είχαν ήδη σφυρηλατηθεί.

Πλάι-πλάι σε 28 αγώνες της Μπρέντα

Ετσι φτάσαμε το καλοκαίρι του 2016, όπου και οι δύο ήταν πια επαγγελματίες αλλά ο μεν Γκαρσία παραχωρήθηκε δανεικός στην Αλαβές και ύστερα από μερικούς μήνες στην Μπρέντα, ο δε Φερνάντες έμεινε στο Μάντσεστερ και έπαιζε με την U21 της Σίτι. Ομως εκείνο του 2017 βρέθηκαν ξανά, καθώς η παραμονή του πρώτου στην Ολλανδία παρατάθηκε και παράλληλα ο δεύτερος πήγε στο Rat Verlegh Stadion με ανάλογο καθεστώς.

Ετσι το 2017/18 υπήρξαν εκ νέου συμπαίκτες αλλά αυτή τη φορά στην Eredivisie και μάλιστα με εκατέρωθεν πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού αγωνίστηκαν πλάι-πλάι στο γήπεδο σε 25 ματς, ενώ «συνεργάστηκαν» και σε ορισμένα γκολ, όπως εκείνο της 29ης Απριλίου του 2018 όπου η Μπρέντα κέρδισε 3-0 την Χέρενφεεν και ο Φερνάντες άνοιξε το σκορ ύστερα από τελική πάσα του Γκαρσία.

Εκτοτε οι δρόμοι τους «χώρισαν», ο νυν παίκτης του Βόλου έμεινε για ακόμη μία χρονιά στην Μπρέντα, συνέχισε στην Περούτζια, μετά στην Καστελόν της πατρίδας του μέχρι που το περασμένο καλοκαίρι (2021) ήρθε στην Ελλάδα. Ο δε του Αρη το 2018/19 ήταν στην Τουλούζ, ύστερα επέστρεψε για μία διετία στη Σπόρτινγκ Χιχόν και πλέον έφτασε στα μέρη μας για λογαριασμό των Θεσσαλονικιών.

Τώρα θα συναντηθούν ξανά και θα έχουν πολλά να πουν και να θυμηθούν από την κοινή τους παρουσία σε Αγγλία, Ολλανδία αλλά και τις Under των «φούριας ρόχας». Τελικά ο κόσμος (πόσο δε του ποδοσφαίρου) είναι... πάρα πολύ μικρός.

Οι συμπαίκτες Πάολο Φερνάντες-Μανού Γκαρσία

2013-2016: Μάντσεστερ Σίτι. U16, U19 Ισπανίας
2017-2018: Μπρέντα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα