Ο Ολυμπιακός υπογράφει έναν “ισάξιο” του Βατσλίκ

Ο Ολυμπιακός υπογράφει έναν “ισάξιο” του Βατσλίκ

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Ο Ολυμπιακός υπογράφει έναν “ισάξιο” του Βατσλίκ

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος συγκρίνει την περσινή απόδοση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη με αυτή του Τσέχου τερματοφύλακα στην Superleague 2022

Δεδομένου ότι δεν προκάλεσε έκπληξη σε όλους εμάς, που παρατηρούμε τη ζωή του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προφανώς δεν εξέπληξε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Με άλλα λόγια αυτή δεν είναι μια απόφαση που κανείς μπορεί να υποθέσει ότι πήρε “βιαστικά” ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας. Ο Ολυμπιακός στο μυαλό του πρέπει να ήταν μια πιθανότητα από την αρχή του καλοκαιριού, δηλαδή από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Προκειμένου να φτάσουμε μέσα από μια διαδικασία όσο το δυνατόν αντικειμενική σε μια εκτίμηση σχετικά με το αν ο Πασχαλάκης είναι “αρκετός” για τον ΠΑΟΚ, αρκεί ενδεχομένως η σύγκριση των στοιχείων της απόδοσής του στο περσινό πρωτάθλημα με αυτή του Τόμας Βατσλικ με τον Ολυμπιακό στην περσινή Superleague μέσα από το Comparisonator, μια διεθνή πλατφόρμα σύγκρισης της απόδοσης.

η σύγκριση Πασχαλάκη Βατσλικ

Δεδομένου ότι έπαιξαν πολύ (34 ματς ο Πασχαλάκης, 32 ο Βατσλίκ) η σύγκριση, στους όγκους των δεδομένων, είναι “δίκαιη”. Και αυτός που παρατηρεί τα στοιχεία μένει με την εντύπωση ότι συζητάμε για δύο τερματοφύλακες που είχαν παρόμοιας ποιότητας απόδοση. Ο Πασχαλάκης, που δεχόταν περίπου 2 σουτ παραπάνω ανά ματς, δεχόταν 0,05 γκολ παραπάνω ανά ματς. Είχε 0,13 εξόδους παραπάνω ανά ματς, επικρατούσε σε 0,35 εναέριες μονομαχίες παραπάνω ανά ματς, έκανε 0,33 παραπάνω επεμβάσεις ανά παιχνίδι, έχανε 0,43 φορές παραπάνω την μπάλα ανά ματς, έκανε 0,8 λιγότερες πάσες ανά παιχνίδι. Το γεγονός ότι η σύγκριση των δεδομένων τον φέρνει τόσο κοντά με τον Τσέχο διεθνή τερματοφύλακα σε συνδυασμό με την εντύπωση που δημιούργησε για την αγωνιστική του κατάσταση μέσα από την πορεία του ΠΑΟΚ στο Conference League, δημιουργούν την εντύπωση ότι o Ολυμπιακός αποκτά έναν “ισάξιο” στη σεζόν 2021-’22 τερματοφύλακα με τον δικό του βασικό τερματοφύλακα.

Όλη η ουσία της διαδικασίας επιλογής του Πασχαλάκη από τον Ολυμπιακό στη δεδομένη στιγμή κρύβεται στα ψυχικά και πνευματικά στοιχεία της υπόθεσής του. Αν μέσα από την διαδικασία των συνεντεύξεων και των επαφών ο Ολυμπιακός σχημάτισε την εντύπωση ότι ο 33χρονος τερματοφύλακας έχει χτίσει την κατάλληλη νοοτροπία και έχει επιχειρήσει να προετοιμάσει τον εαυτό του ψυχικά και πνευματικά για την διαχείριση αυτής της νέας πραγματικότητας που δημιουργεί η μετακίνησή του από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό, ο Πασχαλάκης, που έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι έχει την ψυχική αντοχή για να ανασυγκροτείται, να ανασυντάσσεται, να ξεπερνά δύσκολες στιγμές και κρίσεις και να κάνει επιστροφές σαν αυτή που έκανε κατά την διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Μάλιστα με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά από τον τραυματισμό του Βατσλίκ, ο Ολυμπιακός πρέπει να νιώθει τυχερός που είχε σήμερα την επιλογή να αποκτήσει έναν τερματοφύλακα με το βιογραφικό και την περσινή σεζόν του Πασχαλάκη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.