Ολυμπιακός: Σε τέτοιες στιγμές οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν την ποιότητα του Πεπ Μπιέλ…

Ολυμπιακός: Σε τέτοιες στιγμές οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν την ποιότητα του Πεπ Μπιέλ…

Ολυμπιακός: Σε τέτοιες στιγμές οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν την ποιότητα του Πεπ Μπιέλ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την μέχρι τώρα εικόνα της πιο ακριβής μεταγραφής του Ολυμπιακού, του Πεπ Μπιέλ.

Έχουμε πλέον δει σε πέντε παιχνίδια τον Πεπ Μπιέλ με τη φανέλα του Ολυμπιακού κι έχουμε μία πρώτη εικόνα για τις δυνατότητες του.

Από την παρουσία του στο τελευταίο παιχνίδι, με τον Άρη στο Χαριλάου, θα ήθελα να σταθώ στο μαχητικό πνεύμα που έβγαλε, κάτι το οποίο δεν το είχαμε δει σε προηγούμενους αγώνες. Αυτή τη φορά ο Ισπανός γύρισε επανειλημμένως πίσω και κάλυψε αμυντικά, όπως ακριβώς πρέπει να κάνει ένας εξτρέμ-γιατί να θυμίσω ότι σε αυτό το ματς έπαιξε σε ρόλο ακραίου κυνηγού, με τον Χάμες 10άρι.

Το ξέραμε εκ των προτέρων ότι η καλύτερη θέση του Μπιέλ είναι πίσω από τον σέντερ φορ κι όχι εξτρέμ, αλλά κάθε παίκτης πρέπει να παίζει και να δίνει το 100% εκεί που τον έχει ανάγκη η ομάδα. Αύριο μεθαύριο, άλλωστε, μπορεί να παίζει ο Χάμες εξτρέμ κι ο Μπιέλ 10άρι. Η ουσία είναι ότι ο Ισπανός προσπάθησε, νομίζω περισσότερο από κάθε παιχνίδι, να ανταποκριθεί στο ρόλο του στα πλάγια της επίθεσης, μολονότι η ταχύτητα δεν είναι από τα χαρακτηριστικά του.

Αυτό που έχει ο Μπιέλ σε αναπτυγμένο βαθμό είναι η ικανότητα στις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του. Μπόρεσε π.χ. με τον Άρη και συνεργάστηκε πολύ καλά και με τον Χουάνγκ και με τον Ελ Αραμπί, στο δε μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού η προσφορά του ήταν σημαντική, καθώς ελίχθηκε πολύ σωστά από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή κι έδωσε την μπάλα στον κατάλληλο χρόνο στον Χουάνγκ για να βγάλει εκείνος την ασίστ στον σκόρερ Μασούρα.

Το ζητούμενο εδώ είναι να αποκτήσει ο Μπιέλ καλύτερη χημεία με τους άλλους «ερυθρόλευκους» γιατί βλέπουμε συχνά ότι π.χ. με τον Ουί Τζο δεν «βρίσκεται» εύκολα. Εάν κατανοήσουν καλύτερα οι συμπαίκτες του τον τρόπο με τον οποίο παίζει ο Ισπανός, δίνοντας την μπάλα με τη μία, τότε μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτόν τον παίκτη, από τον οποίο προς το παρόν δεν τα παίρνει, καθώς αυτό το οποίο φαίνεται είναι ο Μπιέλ να επιχειρεί να κάνει δύσκολες πάσες μπροστά που να μην βγαίνουν, χωρίς όμως να είμαστε βέβαιοι αν το πρόβλημα είναι η έλλειψη ακρίβειας της πάσας η, η αδυναμία των συμπαικτών να κινηθούν πιο έγκαιρα ώστε να δεχθούν την μπάλα εκεί που θα έπρεπε…

Pep_Biel

Σε αυτή τη φάση, μέχρι δηλαδή να αναπτυχθεί μία άλλη ομοιογένεια, ο Ολυμπιακός περιμένει αν μη τι άλλο από τον Ισπανό αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό καλύτερα τελειώματα, αυτό για το οποίο πάνω απ΄ όλα φημίζεται. Και ατυχώς δεν τα έχει πάρει ακόμη, με εξαίρεση εκείνο το γκολ με τον Ιωνικό, στο ντεμπούτο του. Στο Χαριλάου βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής. Στη μία αστόχησε και στην άλλη πάλι έστειλε την μπάλα άουτ, σε φάση στην οποία υποδείχθηκε οφσάιντ-μόνο που εδώ θα ήθελα να σχολιάσω ότι θα περίμενα από τον Μπιέλ να πασάρει σε συμπαίκτη του που ήταν σε καλύτερη θέση, αλλά δεν το έκανε-αναφέρομαι στον Ρέαμπτσιουκ, που στο α΄ ημίχρονο έκανε συνεχώς σπριντ και έβγαινε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, όμως σπάνια έπαιρνε τις πάσες που έπρεπε να πάρει.

Γενικά, νομίζω ότι είναι ανάγκη για τον Ολυμπιακό ο Μπιέλ να αρχίζει να βγάζει σε πιο μεγάλο βαθμό την ποιότητα του. Τον πλήρωσε με 6 εκ. Ευρώ ο σύλλογος για να κάνει τη διαφορά-και μέχρι τώρα την κάνει μεν, σε ελάχιστες στιγμές δε. Για παράδειγμα θυμάμαι μία φάση στο παιχνίδι με τον Άρη να παίρνει την μπάλα στην περιοχή του Κουέστα και να κόβεται πολύ εύκολα.

Να καταλάβω ότι θα γίνουν πράγματα που είδαμε στον αγώνα με τον Άρη-και οι λάθος πάσες και οι καλές ενέργειες και ένα κλέψιμο και μία όχι καλή σέντρα. Αλλά εκεί, σε τέτοιες φάσεις όπως αυτή μέσα στην περιοχή του αντίπαλου, θέλεις την εξτρά ποιότητα του επιθετικού σου

Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει τον Μπιέλ να βρει τον καλό του εαυτό του, το να παίζει σε ένα ματς εξτρέμ και στο άλλο 10άρι, όπως έκανε ο Κορμπεράν.

Άσχετο: Ένας σέντερ μπακ από την αγορά των ελεύθερων για τον οποίο ψάχτηκαν στον Ολυμπιακό ήταν ο Μπένετ της Σουόνσι, με πέντε χρόνια παρουσία σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, σε Γουλβς και Νόριτς. Ο 32χρονος υψηλόσωμος στόπερ είχε το πλεονέκτημα ότι έκανε κανονικά προετοιμασία με την ομάδα του, από την οποία έμεινε ελεύθερος την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς από την περασμένη σεζόν δεν τα είχε καλά με τον προπονητή του.

Στον Ολυμπιακό έμαθαν από πρώτο χέρι για τον Μπένετ, αφού τον είχε παίκτη στη Σουόνσι τη σεζόν 2020-21 ο Στιβ Κούπερ, που από πέρυσι είναι στον πάγκο της Νότιγχαμ. Και οι συστάσεις ήταν καλές για τον Άγγλο στόπερ. Με μία λεπτομέρεια όμως που έκανε τον Μίτσελ εν τέλει αρνητικό-ο Μπένετ είναι κλασικός καλός Άγγλος στόπερ, πολύ καλός στον αέρα, πρώτος στην μπάλα κλπ, αλλά χωρίς ευχέρεια στο να παίζει την μπάλα από την άμυνα προς το κέντρο και την επίθεση.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.