Ολυμπιακός: Δύο εικόνες του Λάιντνερ, η τεράστια προοπτική και ένα ερωτηματικό

Ολυμπιακός: Δύο εικόνες του Λάιντνερ, η τεράστια προοπτική και ένα ερωτηματικό

Ολυμπιακός: Δύο εικόνες του Λάιντνερ, η τεράστια προοπτική και ένα ερωτηματικό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την εικόνα του νεαρού αριστερού μπακ του Ολυμπιακού από το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής του.

Διάβασα τις εγκωμιαστικές κριτικές του Τύπου του Ισραήλ για την απόδοση του Λάιντνερ στη νίκη (2-1) επί της Αλβανίας για το Nations League και είπα να δω κι εγώ πώς έπαιξε ο νεαρός αριστερό μπακ, αφού στον Ολυμπιακό μέχρι τώρα δεν έχει παίξει ούτε λεπτό.

Κατ΄ αρχάς να εξηγήσω ότι ο Κορμπεράν σε αυτό το δίμηνο που ήταν στο τιμόνι της ομάδας τον είχε εκτός πλάνων για δύο λόγους: πρώτον γιατί στα 20 χρόνια του τον θεωρούσε εντελώς ανέτοιμο ακόμη για τον Ολυμπιακό και δεύτερον γιατί δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο και άρα πιάνει θέση ξένου-ως γνωστόν κάθε σύλλογος δικαιούται στο πρωτάθλημα να βάζει μέχρι πέντε ξένους, ενώ ο Ολυμπιακός είχε οκτώ (με τον Σαμασέκου που ήρθε τις προάλλες έγιναν εννιά).

Τέλος πάντων, τι είδα από τον Λάιντνερ σε αυτό το περίπου 20λεπτο βιντεάκι με όλες τις κινήσεις του στα 72 λεπτά που έπαιξε;

Είναι δύο οι εικόνες.

Η μία εικόνα είναι ενός αριστερού μπακ που σου βγάζει τεράστια προοπτική! Καλό κορμί (1μ80) με φοβερό διασκελισμό, που του δίνει τη δυνατότητα κάθε φορά που παίρνει την μπάλα να φεύγει σφαίρα μπροστά. Φοβερά επιθετικός μπακ, με εντυπωσιακά σπριντ κι επικίνδυνες τις περισσότερες σέντρες. Και δυνατότητα να περάσει και έξυπνες κάθετες πάσες. Γενικά η παρουσία του όταν επιτίθεται είναι εντυπωσιακή-κάτι που φαινόταν κι από τις αντιδράσεις του κόσμου, που ξεσηκωνόταν όταν έπαιρνε την μπάλα ο μικρός.

Η άλλη εικόνα είναι ενός αριστερού μπακ που αμυντικά σου βγάζει ερωτηματικά. Από τη μία τον βλέπεις να πηγαίνει πρώτος πάνω στην μπάλα, κάτι εξαιρετικό για αμυντικό στο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Από την άλλη, όμως, κάποιες επεμβάσεις είναι άτσαλες, ημιτελείς, απρόσεκτες. Να το πω αλλιώς, δεν σου βγάζει εμπιστοσύνη ότι θα στην κάνει σίγουρα τη δουλειά αμυντικά.

Λάιτνερ

Η γεύση που όμως σου δίνει γενικά ο Λάιντνερ είναι καλή. Σου δημιουργεί την εντύπωση ότι από αυτό τον παίκτη μπορείς να περιμένεις πολλά, ότι μπορεί να σου προκύψει νέος Τσιμίκας-για τέτοια προοπτική. Εξίσου εύκολα, όμως, καταλαβαίνεις ότι το παιδί χρειάζεται να δουλέψει ακόμη πολύ, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, να γίνει εκεί πιο αποτελεσματικός, πιο σταθερός, πιο στιβαρός. Κι επιθετικά να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση του χώρου (θυμάμαι π.χ. ένα κακό κοντρόλ η, ένα κακό γέμισμα) και να αξιοποιεί καλύτερα αυτή την εκπληκτική του ικανότητα να φεύγει συνεχώς μπροστά και να απειλεί.

Βέβαια, για να τα βελτιώσει αυτά τα πράγματα χρειάζεται και να δουλεύει, αλλά και να παίρνει ευκαιρίες. Χωρίς παιχνίδια πώς θα αποκτήσει ρυθμό; Και στο ματς αυτό της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα και γενικά στο α΄ ημίχρονο, ενώ στο β΄ άρχισε να πέφτει ακριβώς γιατί δεν είχε ρυθμό, καθώς με εξαίρεση δύο χαλαρά φιλικά του Ολυμπιακού Β ουσιαστικά είχε να παίξει ποδόσφαιρο από αρχές Ιουνίου, όταν και τότε ήταν βασικός στην Εθνική του, σε τρία επίσημα παιχνίδια.

Νομίζω ότι θα αρέσει πολύ στους Ολυμπιακούς ο Λάιντνερ, γιατί έχει ωραίο στιλ, καλπάζει όταν φεύγει μπροστά, δεν κόβει απλά αλλά πασάρει κιόλας κι όταν παίρνει την μπάλα την πάει μπροστά και ποτέ πίσω. Μόνο που θα πρέπει να είναι κι έτοιμοι να του συγχωρέσουν κάποια λάθη 20χρονου (26.4.2002 είναι γεννημένος).

Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι με μία σωστή, σταδιακή ένταξη του στην ομάδα και μία δική του σοβαρή και διαρκής προσπάθεια, ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει ένα πραγματικά πολύ μεγάλο ταλέντο και τα 2 εκ. Ευρώ που πλήρωσε στη Χάποελ Τελ Αβίβ να αποδειχθούν μία πολύ σοφή επένδυση.

Άσχετο: Ο Ντεναγέρ είχε τρεις επιλογές για να έχει τύχη να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ με το Βέλγιο. Μία να υπέγραφε στον Ολυμπιακό, που τον ήθελε πραγματικά και του είχε κάνει συγκεκριμένη και σοβαρή προσφορά. Δεύτερη να υπέγραφε σε κάποια ομάδα της Βρετανίας (με τη Γουλβς μίλησε, αλλά ουσιαστικά μόνο η Σέλτικ του έκανε μία πρόταση). Και Τρίτη να υπογραψει στη μοναδική άλλη αγορά που ήταν ανοικτή, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επέλεξε στα 27 του να πάει στα πετροδόλαρα του Ντουμπάι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.