Μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης κι ο Ολυμπιακός περιμένει περισσότερα από αυτόν

Μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης κι ο Ολυμπιακός περιμένει περισσότερα από αυτόν

Μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης κι ο Ολυμπιακός περιμένει περισσότερα από αυτόν

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την εικόνα ενός παίκτη-κλειδί σε αυτό το ξεκίνημα του στον Ολυμπιακό.

Με τον ορυμαγδό εξελίξεων στον Ολυμπιακό στο θέμα προπονητή τις τελευταίες ημέρες πέρασαν σε δεύτερη μοίρα πολλά πράγματα σε σχέση με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Κι όμως το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας, με τον Άρη στο Χαριλάου, ίσα ίσα προσφέρονταν για κάποια συμπεράσματα, καθώς ήταν το πρώτο δυνατό του Ολυμπιακού σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Έχει δε ενδιαφέρον να σταθούμε σε ένα από τα νέα πρόσωπα της ομάδας και την εικόνα που έβγαλε ακριβώς στο πρώτο φετινό ντέρμπι του στην Ελλάδα. Κι αναφέρομαι στον Χουάνγκ, που ναι, σφράγισε το παιχνίδι με την ευφυή πάσα που έβγαλε στον Μασούρα για το άνοιγμα του σκορ, αλλά η γενικότερη απόδοση του δεν νομίζω ότι ήταν έστω στο μέσο όρο των προηγούμενων εμφανίσεων του με τα «ερυθρόλευκα». Παίζοντας σε ρόλο Νο 8 ο Κορεάτης διεθνής έπρεπε να δίνει πράγματα και μπρος και πίσω. Κι αυτά που έδωσε στην ομάδα δεν ήταν πολλά.

Κατ΄ αρχάς έχασε την μπάλα δύο φορές στο πρώτο 20λεπτο κοντά στην περιοχή του Βατσλίκ, με συνέπεια δύο φορές να δημιουργηθούν συνθήκες στον Άρη να βγάλει φάση-στη δεύτερη μάλιστα δόθηκε η ευκαιρία στον Ιτούρμπε να σουτάρει (άστοχα) από καλή θέση. Επιπλέον αρκετές πάσες του μέσου του Ολυμπιακού δεν ήταν καλές, ενώ από αυτόν περίμενες το εντελώς αντίθετο, αφού το «έχει».

Από την άλλη, το πάλεψε στο ανασταλτικό κομμάτι. Τον είδαμε να κάνει τάκλιν, να γυρίζει και να αμύνεται, να κλέβει και να κόβει και όταν χρειάστηκε έπεσε δυναμικά και μπλόκαρε επικίνδυνο σουτ του Ιτούρμπε, με την μπάλα να φεύγει τελικά σε κόρνερ. Σε αυτό το κομμάτι δεν ήταν σούπερ, αλλά πήρε ένα καλό βαθμό. Δημιουργικά-επιθετικά, που υποτίθεται είναι το καλύτερο του, δεν πήρε πράγματα ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση την πολύπλευρη συμμετοχή του στο μοναδικό γκολ, καθώς και συνδυάστηκε σωστά με τον Μπιέλ και πέρασε την ασίστ στον Μασούρα.

Δεν ξέρω πόσο τον επηρέασε τον Χουάνγκ η αποχή του από τα τρία προηγούμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού, λόγω τραυματισμού-νομίζω τον επηρέασε πολύ, αν κρίνουμε από το ότι και πριν λίγο καιρό όταν είχε λείψει ξανά λόγω μικροτραυματισμού από μόνο ένα παιχνίδι, κι όχι από τρία όπως συνέβη τώρα, στο αμέσως επόμενο στο οποίο αγωνίστηκε δεν ήταν το ίδιο καλός. Κι εδώ υπάρχει ένα θέμα: από τότε που άρχισε να παίζει ο διεθνής άσος, ο Ολυμπιακός έχει δώσει εννιά παιχνίδια κι ο Κορεάτης έχει παίξει μόνο στα πέντε.

Ολυμπιακός

Η δε απουσία του Χουάνγκ ήταν πολύ αισθητή και στο ματς με τον Βόλο (1-1) στο Καραϊσκάκη και ακόμη περισσότερο στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, με την Ναντ και την Φράιμπουργκ, στα οποία ο Κορμπεράν επιχείρησε να καλύψει το κενό του με τον Μπουχαλάκη και τον Κούντε, χωρίς όμως επιτυχία: στη Ναντ, όπου έλειπε κι ο Εμβιλά, είχαν παίξει σε όλο το 90λεπτο οι Μπούχα και Κούντε και εναντίον των Γερμανών είχαν παίξει δίπλα στον Εμβιλά από ένα ημίχρονο οι Μπούχα και Κούντε.

Για να είμαστε δε ακριβείς, χαρακτηρίζουμε αισθητή την απουσία του με βάση τα όσα είχε δείξει στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα Λεμεσού (κατά βάση στο πρώτο, στην Κύπρο) και σε δύο ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα (με τον Ιωνικό στο Καραϊσκάκη και τον Αστέρα στην Τρίπολη). Σημειώνοντας ότι εκείνα τα ματς στα οποία είχε παίξει-και στα τρία από τα τέσσερα ήταν κορυφαίος της ομάδας-ήταν σαφώς μικρότερης δυσκολίας σε σχέση με αυτά της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός περιμένει από τον Χουάνγκ περισσότερα πράγματα απ΄ όσα έδωσε στον αγώνα με τον Άρη, στον οποίο όσο έπαιζε (στο 78’ βγήκε) το σκορ ήταν 1-1. Όπως περιμένει και να είναι πιο…ενεργός κι όχι να χάνει τόσα παιχνίδια και δη χωρίς να υπάρχει σοβαρός τραυματισμός.

Πολύ απλά γιατί με την πρώτη καλή γεύση που έχουμε πάρει από τον Χουάνγκ, ο παίκτης αυτός μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για τον Ολυμπιακό.

Άσχετο: ο Ολυμπιακός έχει πρόσβαση στον μάνατζερ του Ντεναγέρ κι αυτό οπωσδήποτε διευκολύνει την επαφή για τη μεταγραφή του Βέλγου διεθνή στόπερ, χωρίς όμως ακόμη να μπορούμε να κάνουμε ασφαλή προγνωστικά για την έκβαση της υπόθεσης.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.