Bόλος - Ιωνικός 2-0: Ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό, βυθισμένοι στον πάτο οι Νικαιώτες (vids)

Δημήτρης Βέργος

bet365

Με γκολ των Οζέγκοβιτς (15') και Λούνα (54') ο ανώτερος Βόλος επικράτησε σχετικά εύκολα του Ιωνικού, αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση και βύθισε τον αντίπαλό του στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Οζέγκοβιτς σκόραρε ξανά μετά το γκολ στο ντεμπούτο του, ο Λούνα βρήκε και αυτός δίχτυα και ο Βόλος πήρε ένα απολύτως δίκαιο τρίποντο επικρατώντας με 2-0 του Ιωνικού στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Οι κυανέρυθροι με μια ουσιαστική εμφάνιση έφτασαν στη νίκη απέναντι σε έναν Ιωνικό ο οποίος δεν απείλησε πέρα από το δοκάρι του Μίλο στο πρώτο μέρος. Στην 5η θέση σκαρφάλωσαν οι Βολιώτες, με μια πολύ καλή συγκομιδή οκτώ βαθμών έπειτα από πέντε αγωνιστικές, στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα παραμένει ο Ιωνικός με έναν μόλις πόντο.

Έτσι ξεκίνησαν Μπράτσος και Σπανός

Ο τεχνικός του Βόλου, Κώστας Μπράτσος παρέταξε το γνωστό 4-2-3-1 με τον Κλέιμαν στο τέρμα, τετράδα στην άμυνα τους Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλη και Λούνα από δεξιά προς αριστερά, τους Τσοκάνη και Μπαριέντος στον άξονα της μεσαίας γραμμής, μπροστά τους τον Μεσκίδα, στα άκρα τους Πάολο Φερνάντες και Ντέλετιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Οζέγκοβιτς. Στον Ιωνικό ο Δημήτρης Σπανός επέλεξε να ξεκινήσει με 5-3-2. Ο Χουτεσιώτης στην εστία, Μύγας και Μίλο στη δεξιά και στην αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα, οι Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Αντούνες οι τρεις στόπερ, οι Κάνιας, Βαλεριάνος και Φαντιγκά οι τρεις του άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Μεντόσα ελαφρώς πιο πίσω από τον Μάντζη στην κορυφή.

Ο Οζέγκοβιτς «χτύπησε» ξανά

Ο Βόλος πήρε τα ηνία του ματς από νωρίς με τους Πάολο Φερνάντες και Μεσκίδα να είναι ιδιαίτερα κινητικοί. Ο Φερνάντες μάλιστα απείλησε στο 2' με ένα δυνατό απευθείας φάουλ που έβγαλε σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης, ενώ στο 10' οι Οζέγκοβιτς και Μεσκίδα δεν κατάφεραν να πιάσουν όπως θα ήθελαν την προσπάθειά τους μέσα από την περιοχή. Τελικώς οι Βολιώτες πήραν το προβάδισμα στο 15' όταν ο Λούνα με εξαιρετική 30άρα μπαλιά βρήκε τον Μεσκίδα πλάγια μέσα στην περιοχή και αυτός έκοψε για τον Οζέγκοβιτς, ο οποίος τελείωσε τη φάση στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-0. Ήταν το δεύτερο γκολ στη δεύτερη εμφάνιση του Σέρβου φορ με τη φανέλα του Βόλου, έχοντας σκοράρει και στο ντεμπούτο του απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Ιωνικός δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Κλέιμαν, αλλά στο 21' έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν το σουτ του Μίλο έξω από την περιοχή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Το... ριμπάουντ έπεσε στον Μύγα, ο οποίος σκόραρε αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ με συνέπεια το τέρμα να μην μετρήσει. Ο Βόλος κυκλοφορούσε την μπάλα, έχοντας το πάνω χέρι, με τον Ιωνικό στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, αλλά να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο πέρα από ένα σουτ του Μεντόσα στο 45' που πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Λούνα έβαλε στέρεες βάσεις για τη νίκη

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Σπανός θέλοντας να κάνει πιο επιθετικό τον Ιωνικό πέρασε τον Ιωαννίδη αντί του Μίλο, όμως ο Βόλος ήταν αυτός που βρήκε λίγο αργότερα δίχτυα για το 2-0. Ήταν αποτέλεσμα όμορφου συνδυαστικού ποδοσφαίρου των παικτών του Μπράτσου. Στο 54' ο Μεσκίδα βρήκε ωραία τον Φερνάντες, αυτός πάσαρε προς τον Ντέλετιτς, ο οποίος άφησε έξυπνα να περάσει η μπάλα μέσα από τα πόδια του και ο Λούνα που ερχόταν με φόρα με ένα δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής σκόραρε βάζοντας τις βάσεις της νίκης.

Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα του δευτέρου μέρους ο Βόλος διαχειρίστηκε έξυπνα το προβάδισμα. Δεν απειλήθηκε σοβαρά σε κανένα σημείο παρά τις αλλαγές του Σπανού με τους Ελευθεριάδη και Μασάς. Ο Μπράτσος από τη μεριά του έβαλε στο παιχνίδι τον Βίκτορ Φερνάντεθ για να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή και μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο έριξε στο ματς και τον Ματίγια για να «δέσει» το κέντρο και να κλειδώσει απλά το τρίποντο. Ο Ιωνικός προσπάθησε στα τελευταία λεπτά του ματς να βρει κάτι με τον κινητικό Οφόσου, αλλά μάταια. Στο 90' μπήκε ως αλλαγή και ο Κούτσιας, κάνοντας το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Βόλου.

MVP: Ο Λούνα. Από το πόδι του με την 30άρα μπαλιά προς τον Μεσκίδα ξεκινάει το πρώτο γκολ του Βόλου από τον Οζέγκοβιτς, ενώ ο Ισπανός μπακ με δυνατό αριστερό διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-0.

Στο ύψος τους: Ο Οζέγκοβιτς που ήταν στην κατάλληλη θέση στην κατάλληλη στιγμή για να σκοράρει το δεύτερο τέρμα του με τη φανέλα του Βόλου μετά από το γκολ στο ντεμπούτο του. Πολύ χρήσιμοι και οι Πάολο Φερνάντες και Μεσκίδα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι που είχαν συμμετοχή στα γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Η επίθεση του Ιωνικού δεν τράβηξε καθώς δεν απείλησε σε κανένα σημείο τον Κλέιμαν. Η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στο δοκάρι από το σουτ του Μίλο εκτός περιοχής.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι μέσα στο ματς.

Το στραγάλι: Ο Βόλος στο πρώτο ημίχρονο φώναξε για πέναλτι σε πτώση του Οζέγκοβιτς από μαρκάρισμα του Μύγα. Ο Ζαμπαλάς δεν είχε κάποια άλλη δύσκολη φάση στο ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Βόλος ήταν καλύτερος από τον Ιωνικό και δίκαια έφτασε στην τελική επικράτηση. Οι κυανέρυθροι είχαν το πάνω χέρι από το ξεκίνημα, πήραν το προβάδισμα και δεν απειλήθηκαν από τους φιλοξενούμενους πέρα από τη φάση του δοκαριού. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Βολιώτες βρήκαν και το δεύτερο γκολ που έβαλε τις βάσεις της νίκης, ενώ ο Ιωνικός επιθετικά δεν «τράβηξε» με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πανηγυρίσουν σχετικά εύκολα το τρίποντο.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μεσκίδα (65' Βίκτορ Φερνάντεθ), Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς (81' Ματίγια), Οζέγκοβιτς (90' Κούτσιας)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (81' Οφόσου), Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (74' Μασάς), Αντούνες, Μίλο (49' Ιωαννίδης), Κάνιας, Βαλεριάνος, Φαντιγκά (74' Ελευθεριάδης), Μεντόσα, Μάντζης

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα