ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-1: Ο Διαμαντής του στέρησε το τρίποντο στο 102'!

Φώτης Καρακούσης

bet365

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος εναντίον του σαφώς βελτιωμένου ΟΦΗ, έχασε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλό τoυ, αλλά ο πρώην στόπερ του, Απόστολος Διαμαντής, με καρφωτή κεφαλιά στο 102' του στέρησε δύο πολύτιμους βαθμούς.

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι που τα είχε όλα, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ πέτυχαν από ένα γκολ (1-1) και πήραν από 1 βαθμό. Με τον βαθμό αυτό οι Κρητικοί έφτασαν τους 4, ενώ οι Θεσσαλονικείς τους 11 και την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής.

Λυτρωτής για τους Ηρακλειώτες ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Απόστολος Διαμαντής που στο τελευταίο λεπτών των καθυστερήσεων έκανε με κεφαλιά το 1-1, ισοφαρίζοντας το πανέμορφο γκολ του Νάρεϊ στο 8'.

Πως ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1 και συγκεκριμένα με τον Κοτάρσκι στο τέρμα, τον Λύρατζη δεξί μπακ, τον Βιεϊρίνια αριστερό και τους Ίνγκασον και Κουλιεράκη στόπερ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κούρτιτς και Ντάντας, δεξί εξτρέμ ο Νάρεϊ, αριστερό ο Ζίβκοβιτς και πίσω από τον Ολιβέιρα ο Ντόουγκλας.

Ο Νίκος Νιόπλιας από την πλευρά του σε ένα σύστημα με 3 κεντρικούς αμυντικούς και 5-4-1 κατέβασε τον ΟΦΗ με τον Στίβενς στο τέρμα, τους Διαμαντή, Βούρο και Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας, τον Λάρσον δεξιά και τον Μπαλογιάννη αριστερά. Περέα και Μεγιάδο τα αμυντικά χαφ με τους Ντίκο και Ντιουσέ δεξιά και αριστερά και προωθημένο τον Γκερέρο.

Εξαιρετικό ημίχρονο με γκολάρα στο πρώτο δεκάλεπτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που το έκαναν πρώτοι, αλλά δύο φορές ο Κοτάρσκι σταμάτησε τις προσπάθειες των Γκερέρο και Ντίκο στο 3' και 7', προσπάθειες που ξεκίνησαν από λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Πριν φτάσουμε στο πρώτο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στο 8', οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Βιεϊρίνια βρήκε εξαιρετικά τον Νάρεϊ, αυτός κατέβασε μαεστρικά την μπάλα και πριν σκάσει στο χορτάρι έκανε τον κεραυνό στέλνοντάς την στα δίχτυα του Στίβενς για το 0-1. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ και με το VAR μέτρησε κανονικά.

Και άλλες ευκαιρίες πριν το τέλος

Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος του ημιχρόνου είδαμε ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, χωρίς κάποια όμως να μετουσιωθεί σε γκολ. Αρχικά για τους γηπεδούχους ο Λάρσον στο 22' μπαίνει εξαιρετικά στην περιοχή, αλλά κάνει κάτι σαν σουτ και κάτι σαν πάσα με τον Γκερέρο να μην προλαβαίνει με προβολή.

Στο 32' ήταν σειρά των φιλοξενούμενων με τον Αουγκούστο να κάνει το σουτ και τον Στίβενς να διώχνει με τα πόδια και φτάσαμε στο 36' και 37' όταν Ντιουσέ και Ολιβέιρα δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από εξαιρετικές θέσεις με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα και έτσι το 0-1 έμεινε ως το τέλος.

Της διακοπής στο δεύτερο, με απίστευτη εξέλιξη στο τέλος

Στο δεύτερο ημίχρονο η αλήθεια είναι πως δεν είδαμε την μπάλα που είδαμε στο πρώτο. Ο λόγος φυσικά και ήταν οι πολλές διακοπές. Διακοπές που είχαν να κάνουν και με το σκληρό παιχνίδι από τους παίκτες των δύο ομάδων και τους πολλούς τραυματισμούς, αλλά και με τα καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι του ΟΦΗ. Συγκεκριμένα στο 60' και αφού η ατμόσφαιρα ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να διεξαχθεί παιχνίδι, ο Σιδηρόπουλος το διέκοψε για 7 λεπτά. Μέχρι τότε είχαμε δει μια μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Κουλιεράκη και ένα σουτ του Νάρεϊ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ.

Λυτρωτής ο Διαμαντής

Με το που άρχισε και πάλι το ματς δεν είδαμε κάτι φοβερό με τον Σιδηρόπουλο να δίνει 11 λεπτά καθυστερήσεις με τον ΟΦΗ να φτάνει στο 99 μια ανάσα από το 1-1, αλλά ο Ντίκο είδε τον Τσαούση να διώχνει πάνω στην γραμμή. Έτσι φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό με τον ΟΦΗ να κερδίζει κόρνερ στο οποίο ανέβηκε και ο Στίβενς.

Στην εκτέλεση του κόρνερ πιο ψηλά από όλους πήδηξε ο Διαμαντής και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κοτάρσκι διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 μέσα σε αποθέωση.

ΜVP: Και μόνο που στην τελευταία φάση του αγώνα πέτυχε το γκολ με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 1-1, φτάνει για τον Διαμαντή να είναι ο καλύτερος του αγώνα.

Στο ύψος του: Χωρίς αμφιβολία ο Νάρεϊ του πρώτου ημιχρόνου ήταν απολαυστικός. Εκτός από το πανέμορφο γκολ που πέτυχε αναστάτωσε πολλές φορές την άμυνα του ΟΦΗ.

Αδύναμος κρίκος: Όταν ένα τέτοιο παιχνίδι τελειώνει έτσι, δύσκολα βρίσκουμε αδύναμο κρίκο. Οι παίκτες και των δύο ομάδων προσπάθησαν και με το παραπάνω και δικαιούνται να νιώθουν και χαρούμενοι και στεναχωρημένοι για το αποτέλεσμα.

Η «γκάφα»: Όταν δέχεσαι γκολ με κεφαλιά του αντιπάλου στην τελευταία φάση του αγώνα, τότε η άμυνά σου έχει κάνει γκάφα. Εκεί όπως λένε και οι προπονητές την «τρως» την μπάλα και οι Θεσσαλονικείς δεν το έκαναν με συνέπεια να γίνει το 1-1.

Το «στραγάλι»: Και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα από τον Σιδηρόπουλο στο πειθαρχικό κομμάτι, ειδικά όταν το ματς ξέφυγε λίγο παραπάνω σε δύναμη. Το γκολ του Νάρεϊ που αδίκως ακύρωσε ο βοηθός μέτρησε με την βοήθεια του VAR, ενώ τα λεπτά καθυστερήσεων λόγω των καπνογόνων ήταν σωστά.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στο «Γεντί Κουλέ» και οι δύο ομάδες έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιερο. Για τον ΟΦΗ ήταν ίσως η καλύτερη φετινή εμφάνιση, ενώ και ο ΠΑΟΚ εκτός του γκολ έχασε ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Το 1-1 όπως αναφέραμε αφήνει και τους δύο και χαρούμενους και στεναχωρημένους, ενώ σίγουρα ο κόσμος που ήταν γήπεδο ή το είδε από το σπίτι το χάρηκε και με το παραπάνω.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στέφενς, Λάρσον, Μπαλογιάννης (79’ Θοράρινσον), Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (63’ Ντουρμισάι), Μεγιάδο, Περέα (84’ Στάικος), Ντίκο, Ντιουσέ, Γκερέρο (84’ Μπιφουμά).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Βιεϊρίνια (25’ λ.τρ. Τσαούσης), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ντάντας, Κούρτιτς (80’ Σβαμπ), Ντάγκλας Αουγκούστο (72’ λ.τρ. Μπράντον Τόμας), Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (72’ Ελ Καντουρί).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα