Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Η «Χ»αρά αγνοείται!

Γιώργος Ντυμένος

bet365

Ούτε στην 5η στροφή του πρωταθλήματος γεύτηκαν την χαρά της νίκης ο Λεβαδειακός και ο Αστέρας Τρίπολης. Η μεταξύ τους μάχη ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 με τους Βοιωτούς να προηγούνται με τον Λιάγκα και τους Αρκάδες να... σώζουν τον βαθμό με τον Καστάνιο, στην 4η ισοπαλία τους στη σεζόν.

Τα πάντα... μοιράστηκαν Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης, αφού έμειναν απόψε (18/9) στο 1-1 και έτσι η διακοπή τους βρήκε χωρίς νίκη στη σεζόν. Ο δεύτερος μάλιστα τείνει να εξελιχθεί σε... μετρ των ισοπαλιών, αφού μετρά πλέον τέσσερις τις πέντε πρώτες αγωνιστικες.

Οι Βοιωτοί ξεκίνησαν με τον Μάρκοβιτς στο τέρμα, τους Κωνσταντινίδη, Βινίσιους, Λιάγκα, Παναγιώτου στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεχία (6άρι) Χάμοντ, Μπελμόντ στον άξονα, τους Μουτίνιο, Λούα Λούα στα άκρα και τον Δούμτσιο στο »9» (4-1-4-1).

Οι Αρκάδες είχαν τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Αλβαρες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντομίνγκεθ, Στάνκο στον άξονα, τους Τιλίκα, Μπερτόγλιο στα άκρα και τον Ριέρα κοντά στον φορ Μπενίτο (4-4-2).

Ο Καστάνιο «φλέρταρε» με το γκολ της χρονιάς

Σέντρα στο ματς που μάλιστα είχε και το δεδομένο τον ισχυρό άνεμο, κάτι που επηρέαζε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Μάλιστα στο πρώτο ημίωρο η καλύτερη στιγμή του... προήλθε λόγω αυτού, όταν μόλις στο 3' ο Καστάνιο απομάκρυνε 60 μέτρα μακριά από τα αντίπαλα καρέ αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς το τέρμα του Μάρκοβιτς που δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ. Ο μπακ του Αστέρα «φλέρταρε» με ένα γκολ για χάι λάιτ, ο Μπελμόντ στο 13' είχε ένα σουτ που πέρασε άουτ για τον Λεβαδειακό και μέχρι το 30' η αναμέτρηση δεν είχε ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ένα κλικ πιο απειλητικοί/δραστήριοι) και με κατοχή όμως τους έλειπε η τελική πάσα για να βάλουν «καθαρή» φάση, ενώ οι «πράσινοι» έψαχναν την κόντρα.

Ο Λούα Λούα «έβγαζε» φάσεις για τον Λεβαδειακό

Περίπου στο 30' όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο πήραν τα ηνία αλλά και άρχισαν να «παράγουν» φάσεις, απόρροια το ότι οι γραμμές των αντιπάλων τους έδειχναν μακριά. Με κινητήριο μοχλό τον Λούα Λούα ο Λεβαδειακός βρήκε τρεις τελικές στο τελευταίο τέταρτο ως την ανάπαυλα και απώλεσε ακόμη μία καλή στιγμή. Η μεγαλύτερή του ευκαιρία ήταν εκείνη του 34' όταν άπλωσε όμορφα το παιχνίδι του από τα αριστερά, ο Κονγκολέζος πάτησε περιοχή και «έκοψε» για τον Δούμτσιο που «τσίμπησε» την μπάλα αλλά εκείνη πέρασε πάνω από τα γκολπόστ του Παπαδόπουλου.

O 31χρονος στο 37' πήρε την κατοχή, έτρεξε στον κενό χώρο και βρήκε κάθετα τον νεαρό φορ που όμως κλείστηκε και δεν «τελείωσε» τη φάση, ενώ στο 44' ο Παναγιώτου είχε και πάλι ελεύθερα μέτρα, σούταρε έξω από τα καρέ των Αρκάδων ωστόσο ο πορτιέρε τους μπλόκαρε.

Τo 1-1 έγινε σε διάστημα έξι λεπτών, σε εκατέρωθεν στατικές μπάλες από στόπερ των δύο ομάδων!

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό οι Αρκάδες προχώρησαν σε δύο αλλαγές και θέλησαν να γίνουν πιο δημιουργικοί. Ετσι ο Τιλίκα πέρασε στον άξονα δίπλα στον Στάνκο, οι «νέοι» Γκαρντάφσκι, Μπαρτόλο στα άκρα και ο Μπερτόλιο κοντά στον Μπενίτο. Ομως ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Μουτίνιο στο 48' ο Λιάγκας πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η «απάντηση» του Αστέρα όμως ήταν... ανάλογη, αφού στο 54' ισοφάρισε σε δική του στατική φάση (εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο), όπου ο Ζουκάνοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπαρτόλο στο δεύτερο δοκάρι έκανε την παράλληλη και ο Καστάνιο δεν αστόχησε εξ' επαφής. Ετσι οι δύο ομάδες «βρήκαν» γκολ σε στημένα από τους στόπερ τους, σε διάστημα περίπου έξι λεπτών!

Πιο δραστήριος ο Αστέρας, απείλησε με σουτ

Υπό αυτές τις συνθήκες φτάσαμε στη μία ώρα «δράσης», όπου οι γηπεδούχοι «φρέσκαραν» τη μεσοεπιθετική τους γραμμή και πήγαν σε ένα περισσότερο 4-2-3-1 με «10άρι» από 4-1-4-1 με δύο «8άρια» (Τσιριγώτης φορ, Μουτίνιο από πίσω του), ενώ ο Κρέσπι πέρασε στο «9» για τον Αστέρα. Γιατί όλα αυτά; Οι δύο ομάδες ήταν εμφανές πως «έψαχναν» τη νίκη και έτσι έριξαν το... βάρος στα μπροστά τους δρώμενα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία (κυρίως μετά το 80'), βρήκαν ορισμένα καλά σουτ (π.χ. με τους Μπαρτόλο., Κρέσπι, Αλβαρες ) και μετά το 74' έπαιξαν με Μπαράλες, Κρέσπι στην επίθεση, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους βρήκαν και εκείνοι τις «στιγμές» τους (με Μπελόντ, Χάμοντ), ωστόσο το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

ΜVP: Ο Λούα Λούα. Ο Κονγκολέζος ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης του Λεβαδειακού (κυρίως στο πρώτο μισό) και από τα πόδια του ξεκίνησαν οι περισσότερες καλές στιγμές των Βοιωτών στο ματς.

Στο ύψος του: Ο Τιλίκα του Αστέρα έκανε στο δεύτερο ημίχρονο πολύ καλή εμφάνιση όταν και πέρασε στον άξονα, ενώ ο Καστάνιο αν και στόπερ βρήκε δίχτυα και στο 3' «φλέρταρε» και με το γκολ της χρονιάς! Για τον Λεβαεδειακό ο Λιάγκας «κέρδισε» τις περισσότερες «μονομαχίες» και δεν είναι τυχαίο πως οι Αρκάδες στο δεύτερο μισό απειλούσαν κυρίως με σουτ, ενώ ήταν και εκείνος που άνοιξε το σκορ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπενίτο. Ο φορ του Αστέρα δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Λεβαδειακού, πλην 1-2 περιπτώσεων που πάντα δεν υπήρξε «καθαρή» ευκαιρία.

Η «γκάφα»: Στο 37' ο Καρμόνα δεν αντιλήφθηκε τον Λούα Λούα που βγήκε στην πλάτη του και του «τσίμπησε» την μπάλα, ενώ αμέσως έπαιξε γρήγορα κάθετα για τον Δούμτσιο που πάντως από καλή θέση δεν «τελείωσε» τη φάση. Ετσι ο Λεβαδειακός δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Αστέρα. Στις στατικές φάσεις όπου σημειώθηκαν τα δύο γκολ, οι σκόρερ ήταν μόνοι τους και δεν βγήκαν τα μαρκαρίσματα.

Το «στραγάλι»: Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη στον Μπελμόντ σε φάουλ του επί του Καρμόνα στο 25'. Ο Περράκης έδειξε κίτρινη στον Γάλλο χαφ, το VAR «συμφώνησε» μαζί του. Ο ρέφερι υπέδειξε στο 85' πέναλτι για τον Αστέρα σε ανατροπή του Μπαρτόλο από τον Κωνσταντινίδη, όμως το VAR τον ενημέρωσε πως η παράβαση ήταν εκτός περιοχή, την πήρε «πίσω» και έδειξε φάουλ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στη «σούμα» ο Αστέρας ήταν ένα «κλικ» πιο απειλητικός, όμως η ανάπαυλα που δεν είχε σκορ θα μπορούσε να λήξει με τον Λεβαδειακό στο 1-0. Ηταν ένα ματς όπου η μπίλια θα μπορούσε να... κάτσει παντού και τελικά δεν ανέδειξε νικητή.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου (88’ Μπαχανάκ), Χάμοντ, Μεχία (59’ Τσιριγώτης), Μπελμόντε, Μουτίνιο (70’ Σβάρκας), Δούμτσιος (59’ Βράκας), Λούα-Λούα (88’ Ρεγκίς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Στάνκο, Ντομίνγκεθ (46’ Μπαρτόλο), Μπερτόγλιο (74’ Μπαράλες), Τιλίκα, Ριέρα (46’ Γκαρντάφσκι), Μπενίτο (59’ Κρέσπι).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα