Γιοβάνοβιτς: «Το πλεονέκτημά μας είναι πως η φετινή ομάδα είναι συνέχεια της περσινής»

Γιοβάνοβιτς: «Το πλεονέκτημά μας είναι πως η φετινή ομάδα είναι συνέχεια της περσινής»

Σωτήρης Μυκονίου
Γιοβάνοβιτς: «Το πλεονέκτημά μας είναι πως η φετινή ομάδα είναι συνέχεια της περσινής»

bet365

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την επικράτηση του Παναθηναϊκού με 3-0 και δεν έκρυψε την χαρά και την ικανοποίησή του τόσο για το αποψινό αποτέλεσμα όσο και το 5/5.

Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που είχε το γεγονός πως η φετινή ομάδα είναι συνέχεια της περσινής και αυτό την βοηθάει να έχει ένα σημαντικό προβάδισμα τώρα που είναι νωρίς ακόμα στο πρωτάθλημα σε σχέση με τους αντιπάλους της. Τόνισε πως είναι χαρούμενος για το 5/5, αλλά ταυτόχρονα η ομάδα έχει το κεφάλι... χαμηλά και δεν χρειάζεται ακόμα να γίνονται κουβέντες περί χαρακτήρα πρωταθλητή κλπ.

Κλείνοντας ευχήθηκε περαστικά τόσο στον Βασίλη Σούλη του ΠΑΣ Γιάννινα όσο και στον δικό του παίκτη, Άντρατζ Σπόραρ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Γενική τοποθέτηση για το 5/5 και το σημερινό ματς και σχόλιο για το αν μπορούμε να μιλήσουμε για χαρακτήρα πρωταθλητισμού:

«Είναι πολύ νωρίς. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις πέντε σερί ματς. Μην ξεγελιόμαστε. Και από τις άλλες ομάδες έχει φανεί πως είναι δύσκολο. Εμείς βάσει του προγράμματος είχαμε τέσσερα ματς εντός έδρας. Ξέρουμε να εκμεταλλευτούμε την Λεωφόρο, όμως και πάλι το απόλυτο δεν είναι εύκολο. Χαίρομαι που καταφέραμε το 5/5, αλλά ας μην βιαζόμαστε να μιλήσουμε για χαρακτήρα πρωταθλητισμού. Είναι νωρίς για οποιαδήποτε συμπεράσματα. Αυτό που με χαροποιεί είναι το 5/5. Από μόνο του δημιουργεί μία καλή ατμόσφαιρα και ψυχολογία στην ομάδα. Είμαστε πολύ προσγειωμένοι».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει στην διακοπή ενόψει Τούμπας:

«Το πλεονέκτημα που έχουμε είναι πως η ομάδα μας είναι συνέχεια της περσινής στον τρόπο παιχνιδιού. Αυτό μας βοηθάει σ' αυτό το στάδιο του πρωταθλήματος. Στηριζόμαστε προς το παρόν στους παίκτες που είχαμε πέρυσι. Είχαμε απώλειες λόγω τραυματισμών, οι παίκτες γύρισαν, θα μπουν και οι καινούργιοι σιγά σιγά και θα δούμε κι αυτό το γκρουπ παικτών, που δεν έχει δειξει ακόμα τον πραγματικό του εαυτό. Στόχος μας είναι να ενσωματωθούν γρηγορότερα».

Για το 5/5 ενόψει Τούμπας:

«Είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν μία ομάδα κάνει πέντε νίκες σε πέντε ματς να υπάρχει καλή ψυχολογία κι ένα κλίμα ευφορίας. Γίνεται έτσι πιο εύκολη και η δουλειά της ομάδας, ακόμα και η προετοιμασία. Ωστόσο, δεν έχει διαφορά στον τρόπο που προετοιμαζόμστε για τους αντιπάλους. Τους σεβόμαστε όλους. Δεν είναι ευχάριστη περίοδος (το διάλειμμα των εθνικών ομάδων) ούτε για μας ούτε για τον ΠΑΟΚ, γιατί θα χάσουμε αρκετούς παίκτες».

Για τις δύο μεταγραφές:

«Και οι δύο παίκτες παίζουν στο κέντρο. Διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Έχουν ταλέντο και δυνατότητα να εξελιχθούν στην ομάδα και γι' αυτό υπέγραψαν μεγάλα συμβόλαια. Και οι δυο ταιριάζουν στο σημερινό προφίλ της ομάδας. Η δίψα για διάκριση πάντα παίζει σπουδαίο ρόλο σε μία ομάδα. Είναι ατυχία που ο Τσοκάι θα φύγει με την εθνική του και δεν θα μπορέσει να μπει άμεσα στην ομάδα σε αντίθεση με τον Τρουιγιέ».

Για το αν είναι ευχαριστημένος για την δουλειά που έχει γίνει από πέρυσι:

«Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος. Το καταλαβαίνω από το γεγονός πως έχω την διάθεση και το κίνητρο να κάνω κάτι κι έχω ανταπόκριση από τους παίκτες. Αυτό αφορά τόσο την καθημερινότητα όσο και τους στόχους. Προϊόν όλου αυτού είναι και η μαζική παρουσία του κόσμου στην Λεωφόρο. Έτσι καταλαβαίνουμε κι εμείς και αισθανόμαστε πως η δουλειά μας έχει αποτέλεσμα. Πέρυσι στο ξεκίνημα της σεζόν υπήρχε διαφορά στην παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Φέτος, η παρουσία του είναι μεγαλύτερη. Αυτός μας δημιουργεί χαρά, αλλά και υποχρέωση προς αυτούς».

Ευχήθηκε περαστικά σε Σούλη και Σπόραρ:

«Θα ήθελα να ευχηθώ στον Σούλη του ΠΑΣ Γιάννινα περαστικά. Εύχομαι να είναι καλά και να γυρίσει σύντομα στην ομάδα του. Όσον αφορά τον Σπόραρ κι εκείνος δεν αισθάνεται καλά ακόμα. Ελπίζω να είναι καλά για να μπορέσει να ταξιδέψει αύριο με την εθνική του ομάδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα