Ο ΠΑΟΚ κάνει τη… ζωή του πιο δύσκολη

Ο ΠΑΟΚ κάνει τη… ζωή του πιο δύσκολη

Ο ΠΑΟΚ κάνει τη… ζωή του πιο δύσκολη

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει το τέλος της μεταγραφικής περιόδου σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και τις αποφάσεις του, ενώ αναφέρεται και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μην ενισχυθεί μεσοεπιθετικά και η όλη εξέλιξη όπως προέκυψε τις τελευταίες ειδικά ημέρες, προκαλεί ερωτηματικά και απογοήτευση. Έχω πολλά επιχειρήματα και θα εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ…

Γιατί η απογοήτευση και η πίκρα είναι μεγαλύτερη τώρα:

1) Το πλάνο του ΠΑΟΚ εξ αρχής προέβλεπε πολλές μεταγραφικές συμφωνίες στο ηλικιακό γκρουπ 22-26, αλλά και ένα περιθώριο για μία τελευταία κίνηση ενός πιο ποιοτικού και έμπειρου παίκτη στο τέλος των μεταγραφών. Αυτό ΔΕΝ υλοποιήθηκε.

2) Ο προπονητής δήλωσε πάνω από μία φορά ότι έχει ζητήσει την απόκτηση ενός τέτοιου παίκτη, τα χαρακτηριστικά του οποίου θεωρεί απαραίτητα για την ομάδα και την πρόοδό της. Δεν εισακούστηκε η επιθυμία του.

3) Το πρόβλημα της ομάδας του ΠΑΟΚ με το ποιοτικό έλλειμμα μπροστά, φωνάζει εδώ μήνες! Και όμως! Φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίστηκε ούτε σε αυτή την μεταγραφική περίοδο παρά το ότι η ομάδα έκανε κινήσεις σε αυτές τις θέσεις. Ό, τι και αν έγινε ο ΠΑΟΚ μένει εκτεθειμένος.

4) Το ποιοτικό πρόβλημα στο 10 ή στους μεσοεπιθετικούς γενικά, γιγαντώνεται σε συνδυασμό με το θέμα που έχει ο ΠΑΟΚ και στο 9! Ζήτημα που (λόγω Ολιβέιρα) αρχίζει να φωνάζει επίσης κάθε εβδομάδα όλο και περισσότερο.

5) Μέσα σε όλα πάντα υπάρχουν και οι ανταγωνιστές με την ουσία ή τις εντυπώσεις που δημιουργούν από τις δικές τους μεταγραφικές κινήσεις. Οι συγκρίσεις πολλές φορές είναι αναπόφευκτες, ειδικά όταν έχεις την ευκαιρία να απαντήσεις ή να λύσεις το πρόβλημά σου, αλλά δεν το προχωράς.

6) Όλα τα παραπάνω και το αγωνιστικό ζήτημα της ομάδας ΔΕΝ αμφισβητούνται από κανέναν! Το πρόβλημα το έχουν ομολογήσει όλοι, ακόμη και ο Σαββίδης αποδέχθηκε ότι παρά τις μεταγραφές που έγιναν μπροστά, ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη και πρέπει να αποκτήσει έναν ακόμη παίκτη. Όχι όποιον και όποιον, αλλά έναν decisive παίκτη (που λέει και ο προπονητής) με όσο γίνεται πιο εγγυημένα νούμερα σε γκολ-ασίστ! Και όμως παρά την αποδοχή του προβλήματος, ο ΠΑΟΚ απέτυχε να το αντιμετωπίσει.

7) Απόδειξη του παραπάνω, ότι ο ίδιος ο Σαββίδης επιχείρησε να αποκτήσει τον Πάολο Φερνάντες, αφού βέβαια είχε πει ότι το ρόστερ δεν έκλεισε, δημιουργώντας προσδοκίες. Αποτέλεσμα και αυτής την υπόθεσης: Ακόμη πιο μεγάλη απογοήτευση και εκνευρισμός, αφού ο ΠΑΟΚ σύρθηκε σε διαπραγμάτευση με έναν παράγοντα που μιλάει απαξιωτικά και υποτιμητικά για τους ανθρώπους της ομάδας και τη λειτουργίας τους. Υπόθεση που τελείωσε με διπλή ήττα για τον ΠΑΟΚ, αφού ένας παίκτης του Βόλου απέρριψε τον Δικέφαλο του Βορρά, ένας παίκτης που έκλεισε στην ΑΕΚ, κάτι το οποίο δεν εξέπληξε τελικά κανέναν. Τον Μπέο σίγουρα…

8) Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για τον Σοτέλδο αλλά… δεν προχώρησε. Στο τέλος ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύτηκε με έναν αντικειμενικά καλύτερο και σαφώς πιο δοκιμασμένο παίκτη του Πάολο Φερνάντες, τον Πορτογάλο Φάμπιο Μαρτίνες. Η μεταγραφή δρομολογήθηκε με συγκεκριμένους όρους και αυτή όμως δεν υλοποιήθηκε, αφού ο ιδιοκτήτης δεν πείστηκε.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλά και δεν μπορείς να τα διαχειριστείς με ευκολία.

Αν ο ΠΑΟΚ και όποιος τον εκφράζει αποφάσιζε και διέρρεε πριν 15-20 ημέρες ότι… «κύριοι και κυρίες, αγαπητοί μας φίλαθλοι, μετά από 10 μεταγραφές φέτος, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην απόκτηση άλλου ποδοσφαιριστή» αν εδώ και καιρό ήταν όλα ξεκάθαρα, το ποιοτικό πρόβλημα θα παρέμενε, αλλά δεν θα είχαν δημιουργηθεί όλες αυτές οι προσδοκίες και οι καταστάσεις που τώρα επηρεάζουν και το κλίμα και δυσχεραίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ίδια την πορεία της ομάδας και την προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι της.

Κάπως έτσι η εσωστρέφεια που δημιουργήθηκε από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό εξακολουθεί να υφίσταται και μόνο η ομάδα με τον Λουτσέσκου θα επιχειρήσουν τώρα να την περιορίσουν, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι! (Ο εκνευρισμός και η εσωστρέφεια που μεγάλωσε ακόμη περισσότερο από τον δανεισμό του Κούτσια στο Βόλο. Στο Βόλο!!!!).

Ένας ποδοσφαιριστής (ειδικά αυτός που έρχεται τελευταίος και αφού η περίοδος έχει ξεκινήσει) δεν αλλάζει στο 100% τα δεδομένα σε μία ομάδα, αλλά στην περίπτωση του ΠΑΟΚ έχουμε μία διαμορφωμένη κατάσταση που φωνάζει: Η νέα και νεανική ομάδα που δουλεύει καλά και βελτιώνεται, έχει ανάγκη έναν παίκτη μπροστά να κάνει τη διαφορά με ασίστ, ποιοτικές τελικές προσπάθειες, με γκολ δηλαδή και με ατομικές-απρόβλεπτες ενέργειες. Το ταβάνι του ΠΑΟΚ με τέτοιο κενό μπροστά δεν μπορεί να είναι ψηλό, όσο και αν δουλέψει ο προπονητής και το ρόστερ που δεν φταίει σε τίποτα. Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ για πρωταθλητισμό ήταν πολύ δύσκολη, με την αποτυχία στην τελευταία προσπάθεια ενίσχυσης, αλλά και με τον εκνευρισμό που δημιουργείται από τις προαναφερόμενες καταστάσεις, γίνεται ακόμη δυσκολότερη.

Τίποτα δεν κρίθηκε βέβαια, τίποτα δεν τελείωσε πριν παιχθεί η μπάλα μέσα στο χορτάρι. Γι αυτό από αύριο κανείς εντός ΠΑΟΚ να μην αρχίσει τα άλλοθι. Όλα αυτά τα συμπεράσματα, μέχρι σήμερα. Από αύριο αλλάζουν όλα γιατί αν στο γραφείο του προπονητή ή στα αποδυτήρια εισχωρήσει το μικρόβιο της δικαιολογίας, τότε... χαιρετίσματα.

* Λίγα πράγματα σήμερα για όλα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο με τη διαιτησία και τις ανακοινώσεις. Λίγα αλλά αναμφισβήτητα…

Πρώτο δεδομένο: Ολυμπιακός και ΑΕΚ αποδεικνύουν κάθε μέρα αυτό που γράφω εδώ και καιρό ότι είναι οι δύο ΠΑΕ που ασχολούνται πιο έντονα με το παρασκήνιο και ψάχνονται πιο πολύ για τη διαιτησία, επιτείνοντας την τοξικότητα. (Αν κάποιος θεωρεί ότι αυτό το κάνουν με στόχο το 50-50, έχει σίγουρα πολύ χιούμορ…). Εδώ επάνω να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα καμία ομάδα δεν δείχνει να ελέγχει το παρασκήνιο, καμία δεν απολαμβάνει συστηματική εύνοια και 100-0, ενώ το πιο μεγάλο, το πιο εξόφθαλμο λάθος που διαμόρφωσε αποτέλεσμα ήταν του Καραντώνη κατά του Αστέρα με το ακυρωθέν γκολ στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δεδομένο δεύτερο: Μετά τα ματς της περασμένης αγωνιστικής έβγαλαν και οι δύο ανακοίνωση κατά της διαιτησίας. Η Λίγκα του Ολυμπιακού και των ομάδων που τον ακολουθούν (τυχαίνει να έχουν όλοι εκτός Παναθηναϊκού την ίδια χορηγία) εξέδωσε ανακοίνωση μόνο κατά της ΑΕΚ. Ανακοίνωση για την οποία κανένα μέλος του συνεταιρισμού δεν γνώριζε κάτι, με στόχο βέβαια τη δημιουργία νέας έντασης.

Τρίτον: Ο Ολυμπιακός και φέτος προσπαθεί και θα προσπαθήσει να επιβάλει το δόγμα: Πρωτάθλημα εμείς ή κανείς. Και επειδή ξέρουν ότι χωρίς Κλάτενμπεργκ, αλλά και με την ομάδα που έφτιαξαν (2-3 φορές μέσα στο καλοκαίρι) θα έχουν πρόβλημα, είναι 100% βέβαιο ότι θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Όπως και πριν 4-5 χρόνια, όπως και το 2019 να περιμένετε πολλές προσπάθειες αναστάτωσης …

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.