Ο Κολομβιανός δημοσιογράφος Ρομπέρτο Ουρέα στο Gazzetta για τον Χάμες: «Αυτό το παιδί γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο»! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Κολομβιανός δημοσιογράφος Ρομπέρτο Ουρέα στο Gazzetta για τον Χάμες: «Αυτό το παιδί γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο»! (vids)

bet365

Στην πατρίδα του Ροντρίγκες όλοι ασχολούνται με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και ο συνάδελφος, Ρομπέρτο Ουρέα, μίλησε στο Gazzetta για τον διεθνή σταρ.

Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι μόλις 31 ετών.

Με την καριέρα και τους τίτλους που έχει πίσω του (μεταξύ άλλων 2 Champions League και 1 Europa) του όμως θα μπορούσε να είχε ζήσει δύο και τρεις ποδοσφαιρικές ζωές. Η τεράστια μεταγραφή του Ολυμπιακού - που διαβάσατε πρώτοι στο Gazzetta - έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και στη χώρα του, την Κολομβία, δεν γινόταν να μην ασχοληθούν με αυτό το... μπαμ. Ραδιοφωνικοί σταθμοί της χώρας - και όχι μόνο - διέκοψαν τη ροή του προγράμματός τους για να μιλήσουν για τη μεταγραφή αυτή.

Το Gazzetta μίλησε με τον Κολομβιανό δημοσιογράφο Ρομπέρτο Ουρέα του Gol.caracoltv για τον Ροντρίγκες, το 2ο μεταγραφικό... μπαμ μετά τον Μαρσέλο για τον Ολυμπιακό, που είναι και κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου. Ο Ουρέα μας εξηγεί πως «αυτό το παιδί γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο!

Από πολύ μικρός ήταν σε αυτόν τον χώρο και έμεινε εκεί. Ο Χάμες είναι ένας τρομερός και ποιοτικός παίκτης που ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία, πηγαίνοντας σε ποδοσφαιρικό σχολείο στην Κολομβία. Στην ηλικία των 12 ετών ήταν ήδη μία πολύ ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα, που ξεχώριζε. Η Ενβιγκάδο ήταν η ομάδα που τον πήρε και επένδυσε πάνω του. Στην ηλικία των 13 ετών ήδη έπαιζε σε πιο υψηλές ηλικιακές κατηγορίες με παιδιά 15 και 16 ετών». Ο Ουρέα ουσιαστικά μας τονίζει πώς γεννήθηκε μέσα στο ποδόσφαιρο αυτό το παιδί και το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του.

Στην επαγγελματική του πορεία όπου έπαιξε σε ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μπάγερν καταλύτης στο ξεκίνημά του από προπονητικής πλευράς υπήρξε ο «Χούλιο Φαλκιόνι. Ο προπονητής που τον είχε στη Μπάνφιλντ, όπου έκανε και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο ποδόσφαιρο για να έρθει μετά η Πόρτο, η Μονακό, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου. Στην Εθνική Κολομβίας ήταν σε τοπ κατάσταση στο Μουντιάλ του 2014, όπου ξεχώρισε στο σκοράρισμα. Εκεί που βγήκε πρώτος σκόρερ και έκανε φοβερό τουρνουά (με έξι γκολ). Φοβερή στιγμή το γκολ που έβαλε με την Ουρουγουάη. Ήταν το πιο σημαντικό του ματς εκεί».

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ 1

Τα video games, ο μπαμπάς ποδοσφαιριστής, οι φίλοι και ο αγαπημένος του παίκτης Κριστιάνο Ρονάλντο

Στον Χάμες Ροντρίγκες αρέσουν πολύ τα video games. Του αρέσει να χαλαρώνει με αυτά. Όσο για τους πιο καλούς του φίλους; «Είναι ο ποδηλάτης Νάιρο Κιντάνα και ο παίκτης Χουάν Φερνάντο Κιντέρο», τονίζει ο Κολομβιανός συνάδελφος ενώ σύμφωνα με τον ίδιο ο πλέον αγαπημένος παίκτης του Χάμες είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο (έχουν παίξει μαζί 86 ματς). Σύμφωνα με τον Ουρέα το πιο δυνατό ατού του Χάμες είναι οι στατικές φάσεις - από τις οποίες έχει βγάλει γκολάρες στην καριέρα του - ενώ ο Κολομβιανός διεθνής παίζει και δεκάρι και εξτρέμ.

Προέρχεται από μία ποδοσφαιρική οικογένεια καθώς ο μπαμπάς Ροντρίγκες έπαιζε ποδόσφαιρο. Επίσης έχει και το ίδιο όνομα: Χάμες Ροντρίγκες.

Στην προσωπική του ζωή έχει χωρίσει με τη γυναίκα του Ντανιέλα Οσπίνα, αδερφή του Οσπίνα, του Κολομβιανού γκολκίπερ. Μαζί (από τον γάμο που έκαναν δηλαδή) έχουν ένα κοριτσάκι, τη Σαλόμε. Εκτός αυτού έχει μία ποδοσφαιρική σχολή στην Αντιοκένια στην Κολομβία ενώ έχει και ένα ίδρυμα που ασχολείται με διάφορα πράγματα ενώ ένας ακόμα τομέας που καταπιάνεται είναι τα Flyers.

«Με την κατάλληλη διαχείριση ο Χάμες θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό»

Κλείνοντας τη συζήτησή μας δεν γινόταν να μην σταθούμε και στον Ολυμπιακό και το τι θα δώσει ο Ροντρίγκες: «Σίγουρα πολύ ταλέντο και μεγάλη ποιότητα. Γενικά πράγματα δείγμα του πολύ υψηλού επιπέδου του.

ΧΑΜΕΣ 2

Θα του δώσει άλλη ώθηση. Μία μεγάλη ώθηση. Με την κατάλληλη και τη σωστή γενικά διαχείριση και εφόσον νιώσει ανάλογα ο Χάμες Ροντρίγκες θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Θα του δώσει πολλά σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού από το κέντρο και μπροστά. Είμαι σίγουρος πως θα το κάνει αυτό».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα