ΑΕΚ: Η αύξηση των ανακτήσεων μπάλας παράγει γκολ (vids)

ΑΕΚ: Η αύξηση των ανακτήσεων μπάλας παράγει γκολ (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η αύξηση των ανακτήσεων μπάλας παράγει γκολ (vids)

bet365

Ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού της ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα είναι η πίεση ψηλά και η ανάκτηση μπάλας που έχουν φέρει τα τέσσερα από τα έξι γκολ της Ένωσης μέχρι στιγμής.

Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της την ήττα από τον Παναθηναϊκό με τον Ματίας Αλμέιδα να καλεί τους παίκτες του να μην μείνουν σε αυτό το παιχνίδι και να στρέψουν αποκλειστικά την προσοχή τους στο εκτός έδρας που έρχεται με τον Παναιτωλικό. Ένα ματς που σίγουρα έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα έχει τον χαρακτήρα του «must-win» για τους κιτρινόμαυρους. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να σηκώσει μεγάλη αγωνιστική ανάλυση, ωστόσο για ακόμα μια φορά, αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα ένα από τα βασικά «όπλα» της ΑΕΚ είναι η πίεση ψηλά και η ανάκτηση της μπάλας προκειμένου αυτά να οδηγήσουν σε δημιουργία ευκαιριών.

Είναι γεγονός πως η ΑΕΚ με τον 48χρονο Αργεντινό τεχνικό στον πάγκο της από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος παρουσιάζει μια θεαματική βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα. Σύμφωνα με το Wyscout πέρυσι σε ολόκληρη τη Super League η Ένωση είχε μέσο όρο ανά ματς 77,92 ανακτήσεις μπάλας. Αυτός ο αριθμός έχει σκαρφαλώσει πλέον στις 93,25 ανακτήσεις ανά παιχνίδι με τον Αλμέιδα στους τέσσερις πρώτους αγώνες της σεζόν.

Στην πρεμιέρα με τη Λαμία η ΑΕΚ είχε 99 ανακτήσεις, στο ματς με τον Βόλο 102, έπειτα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα είχε 80, ενώ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 92 ανακτήσεις μπάλας. Μάλιστα το... μυστικό αυτό είναι εκείνο που φέρνει και την πλειοψηφία των γκολ της Ένωσης μέχρι στιγμής καθώς τα τέσσερα από τα έξι τέρματα που έχει σκοράρει στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές η ΑΕΚ έχει έρθει μετά από ανάκτηση μπάλας στο μισό του αντιπάλου.

Η αρχή έγινε από το πρώτο γκολ του Σέρχιο Αραούχο στη Λαμία, όταν οι Πινέδα, Μάνταλος και Τσούμπερ πίεσαν συντονισμένα ψηλά και ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε λάθος, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Αραούχο και Πινέδα ώστε να συνεργαστούν και ο «Τσίνο» να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα ο Αργεντινός φορ με παρόμοιο τρόπο σκόραρε και το δεύτερο τέρμα, όταν πίεσε τον Τζανετόπουλο, έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και τελείωσε τη φάση στα δίχτυα με ψύχραιμο πλασέ.

Με ανάλογο τρόπο ήρθε και το πρώτο γκολ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα την 3η αγωνιστική. Οι παίκτες της ΑΕΚ πίεσαν ψηλά την άμυνα των φιλοξενούμενων, οδηγώντας σε λάθος πάσα τον Παντελάκη, με τον Γιόνσον σε αυτήν την περίπτωση να κλέβει, πασάροντας στον Τσούμπερ, με τον Ελβετό να γεμίζει στην περιοχή προς τον Γκατσίνοβιτς και τελικά η μπάλα να στρώνεται στον Πινέδα, ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ.

Το τέταρτο από τα έξι γκολ που έχει σημειώσει με αντίστοιχο τρόπο η ΑΕΚ ήρθε στο κυριακάτικο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό. Ο Γκατσίνοβιτς ήταν στο σημείο που έπρεπε για να κλέψει την μπάλα στη λάθος μεταβίβαση του Πέρεθ και να παίξει γρήγορα προς τον Αραούχο, ο οποίος στη συνέχεια τροφοδότησε τον Πινέδα και ο Μεξικανός χαφ τελείωσε τη φάση με όμορφο «τσίμπημα» της μπάλας στα δίχτυα του Μπρινιόλι βάζοντας σε εκείνο το χρονικό σημείο την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα