Ατρόμητος: Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Βίκτωρα Κλωναρίδη

Ατρόμητος: Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Βίκτωρα Κλωναρίδη

Σωτήρης Μυκονίου
Ατρόμητος: Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Βίκτωρα Κλωναρίδη

bet365

Τα εξωπραγματικά πρώτα βήματα του Βίκτωρα Κλωναρίδη, που έχουν εκτοξεύσει την απόδοση του Ατρομήτου στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος.

Ο 30χρονος Βέλγος εξτρέμ ήρθε στον Ατρόμητο τον Ιούλιο του 2021, όμως η περασμένη σεζόν δεν κύλησε όπως θα περίμενε, αφού πραγματοποίησε μόλις 19 συμμετοχές έχοντας δύο γκολ και μία ασίστ σε ούτε χίλια λεπτά συμμετοχής.

Τα πράγματα όμως φέτος έχουν αλλάξει άρδην. Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης έχει κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα έχοντας αγωνιστεί σε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής (έμεινε εκτός αποστολής με τον Παναιτωλικό λόγω προβλήματος υγείας). Ξεκίνησε βασικός με τον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ και μπήκε ως αλλαγή με τον Ιωνικό. Σ' αυτά τα τρία ματς, ο Ατρόμητος συγκέντρωσε έξι από τους συνολικά επτά βαθμούς του, αφού κέρδισε τους δύο κι έχασε από τον ΠΑΟΚ (στο φινάλε της αναμέτρησης με το γκολ του Νάρεϊ).

Πάμε, λοιπόν, να «μεταφράσουμε» τα πεπραγμένα του Βίκτωρα Κλωναρίδη σε αριθμούς με την βοήθεια του Wyscout.

Το εκπληκτικό νούμερo του Κλωναρίδη στις ασίστ και η συνεισφορά του στην δημιουργία

klonaridiss

Μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής της Super League, ο Κλωναρίδης είναι ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχή σε γκολ στο πρωτάθλημα (γκολ και ασίστ) έχοντας πέντε. Μπορεί να μην έχει σκοράρει, ωστόσο έχει τρεις ασίστ με τον ΟΦΗ και δύο με τον Ιωνικό.

Αυτό είναι και αποτέλεσμα της ρέντας της οποίας έχει αυτή την περίοδο, αφού κανονικά τα γκολ που έπρεπε να έχει πάρει η ομάδα από κείνον είτε με την μορφή γκολ είτε με την μορφή ασίστ είναι 2,33 και τον κατατάσσουν στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος πίσω μόνο από τους Αϊτόρ, Ελ Αραμπί, Γκρέι και Σπόραρ.

Στις ασίστ είναι με διαφορά ο κορυφαίος του πρωταθλήματος με 5, με τους δεύτερους Αϊτόρ και Πάολο Φερνάντες να έχουν από δύο. Το xA του Κλωρανίδη, ο δείκτης δηλαδή που δείχνει πόσες πιθανότητες έχει μία πάσα ενός παίκτη να γίνει ασίστ, είναι στο 2,28, με διαφορά πρώτος κι εδώ από τον δεύτερο Παλάσιος που έχει 1,41. Δηλαδή έχει ουσιαστικά διπλή αποτελεσματικότητα σε σχέση με εκείνη που έπρεπε να έχει. Σ' αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο και οι συμπαίκτες του, αφού για να έχουν βάλει περισσότερα γκολ απ' όσα έπρεπε από τις ασίστ του, σημαίνει πως έχουν πετύχει δύσκολα γκολ.


Ταυτόχρονα ο Βέλγος εξτρέμ κατέχει την πρωτιά και στις πάσες κλειδί στο πρωτάθλημα όπου έχει 6 (5 έχει ο δεύτερος Παλάσιος), αν όμως το πάμε κατά μέσο όρο σε 90 λεπτά αγώνα, τότε ο Κλωναρίδης έχει 2,56 ανά αγώνα και ο δεύτερος Ματέο Γκαρσία του Άρη 1,68, διαφορά αρκετά μεγάλη.

Ο ανεβασμένος Κλωναρίδης, τραβάει μαζί του και τον Ατρόμητο

klonaridisss

Η ομάδα του Περιστερίου αυτή τη στιγμή είναι στην 5η θέση του πρωταθλήματος με 7 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον τρίτο ΠΑΟΚ, τον τέταρτο Παναιτωλικό και τον έκτο Άρη.

Το σύνολο του Κρις Κόλμαν έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα και αποτελεί μία από τις fun to watch ομάδες του πρωταθλήματός μας.

Αυτή τη στιγμή αποτελεί την ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα (9), τρία περισσότερα από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρη και Παναιτωλικό που έχουν από έξι. Αυτό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα φόρμας, αφού αν δει κανείς τα xG του Ατρομήτου τον κατατάσσουν στην δεύτερη θέση με 6,79 στο πρωτάθλημα, πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό, που έχει φτάσει τα 7,72. Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε μία υπεραπόδοση των Περιστεριωτών της τάξης των 2,21 γκολ, όμως ακόμα κι αν κινούταν σε φυσιολογικά στάνταρ, θα άξιζε να έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση της λίγκας, πράγμα διόλου ασήμαντο για μία ομάδα του επιπέδου του.


Η συνεισφορά του Κλωναρίδη στο κομμάτι αυτό είναι τεράστια αφού από τα 9 γκολ έχει δημιουργήσει τα πέντε για την ομάδα του. Κάτι που δέιχνει πως όταν ο Βέλγος εξτρέμ αρχίσει να επανέρχεται σε φυσιολογικά στάνταρ, που και πάλι θα είναι αρκετά καλά για το πρωτάθλημα, αν συνεχίζει να παίζει έτσι, θα πέσει λίγο μαζί του και η αποτελεσματικότητα του Ατρόμήτου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα