Την Α.Ε.Κ. του Αλμέιδα, εγώ ΔΕΝ τη φοβάμαι!

Την Α.Ε.Κ. του Αλμέιδα, εγώ ΔΕΝ τη φοβάμαι!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Την Α.Ε.Κ. του Αλμέιδα, εγώ ΔΕΝ τη φοβάμαι!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το ντέρμπι που έκριναν διαιτητής και VAR, τη συσπείρωση που πρέπει να απογειωθεί και τους... τελικούς που ξεκινούν στο Αγρίνιο, ενώ έχει υστερόγραφα!

Το πρώτο... αίμα σε ντέρμπι ήταν «κιτρινόμαυρο» με την αρνητική έννοια πάντα και με πρωταγωνιστή και κορυφαίο του Παναθηναϊκού τον Βούλγαρο διαιτητή σε συνεργασία με τον VARίστα που σκόπιμα τοποθετήθηκε! Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με δυο πέναλτι που θα ζήλευαν στον Ολυμπιακό την εποχή της παντοκρατορίας τους σε επίπεδο παράβασης και χρονικού διαστήματος μεταξύ τους που δόθηκαν. Ας είναι... Ούτε η πρώτη πιστολιά είναι αυτή που δεχθήκαμε, ούτε η τελευταία θα είναι και αυτό είναι το μόνο δεδομένο όπως διαχρονικά έχουμε εμπεδώσει όσοι βρισκόμαστε δίπλα, γύρω και μαζί στα τρία γράμματα που έχουν σημαδέψει τη ζωή μας.

Ένα άουτ, που μετατράπηκε σε κόρνερ (ενώ ήταν μπροστά στη φάση και η ιαχή των οπαδών των γηπεδούχων φανέρωνε και τη ξενέρα που δεν κέρδισε ούτε το κόρνερ ο παίκτης τους), ένα ΞΕΚΑΘΑΡΟ φάουλ με άλμα με τα δύο χέρια του Σπόραρ στην πλάτη του Χατζισαφί που βαφτίστηκε πέναλτι και το ματς στα ίσα με εντολή του διαιτητή και του συνεργάτη του στο VAR. Σε λίγα λεπτά μέσα και δεύτερο μούφα πέναλτι στον Γκανέα σε παράβαση που ΑΝ υπάρχει στο ποδόσφαιρο έγινε εκτός περιοχής και ας βουτάει μέσα σε αυτή ο παίκτης του Παναθηναϊκού. Από 0-1 το ματσάκι, σε 2-1 πριν βγει το ημίχρονο, όμορφα και διαιτητικά!

Όλα όσα λένε, γράφουν και ακολουθούν της μιας αλήθειας είναι για να τα πιστεύουν τα... πεντάχρονα και οι ίδιοι για να δικαιολογήσουν όσα δεν γίνεται να πουν - γράψουν! Καταλαβαίνουν όλοι... Πάμε παρακάτω! Το πιο σημαντικό είναι ότι πάντα όμως στο ποδόσφαιρο και «όλα εδώ πληρώνονται» και θα 'χουμε πολύ γέλιο άμεσα και σύντομα! Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις... Το θέμα για την ΑΕΚ είναι ένα και δεν αλλάζει ότι και να γράφει ο Τσακίρης, όσο και να τον κράζουν οι αντίπαλοι, ακόμη και αν... λυσσάει η ίδια για τη διαιτησία: χάσαμε και είμαστε στη διαδικασία όλα τα ματς μπροστά μας να είναι τελικοί...

Τα υπόλοιπα σχετικά με τη διαιτησία θα τα διασκεδάσουμε πολύ άμεσα. Όμως η πολύ νέα ΑΕΚ του Αλμέιδα που θα την δούμε μετά τη διακοπή έχει πλέον μπροστά της ήδη να παίξει τελικό. Το Σάββατο ντε με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ξανά εκτός, με αντίπαλο με σούπερ ψυχολογία αφού πήρε εύκολο διπλό (και ΠΑΝΑΞΙΟ) στην Κρήτη με τον κάκιστο φέτος ΟΦΗ. Ίσως και καλύτερα αν αναλογιστούμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή και έως τον Δεκέμβριο η Ένωση πήγαινε καλά και... έβλεπε μόνο τον Ολυμπιακό σαν αντίπαλο. Ακολούθησε όμως η απόλυτη κατάρρευση και... εξαφάνιση με αποτέλεσμα να βγει και εκτός Ευρώπης η ΑΕΚ που δήθεν ελέγχει και την ΕΠΟ. Ένα καλό παραμύθι με εξαφανισμένο δράκο.

Η σωστή νοοτροπία από τον πάγκο και ας μη... βγήκε!

a

Η ήττα δεν αλλάζει όσο και αν αναδεικνύουμε το τρόπο που αυτή ήρθε, με βιασμό των κανονισμών και πέναλτι που δεν αγχώθηκε καν ο VAR να στείλει τον Βούλγαρο να τα δει, έτσι μια δεύτερη φορά ρε παιδάκι μου, ας είναι. Σύντομα θα γελάσουμε με αντίστοιχες τέτοιες αποφάσεις και θα διασκεδάσουμε με το αντίπαλο κλάμα. Έτσι είναι αυτά, ότι κάνεις θα το λουστείς, ΑΜΕΣΑ... Από κει και έπειτα η ΑΕΚ δεν γίνεται να μείνει σε αυτό. Ούτε ο κόσμος της. Όλοι ΜΑΖΙ πρέπει να δουλέψουμε για την επόμενη μέρα. Αυτή η ήττα όπως προκλήθηκε από διαιτητικές φάσεις ΑΙΣΧΟΣ θα πρέπει να προκαλέσει συσπείρωση και να βρει την ομάδα μια γροθιά!

Είμαστε... μπαρουτοκαπνισμένοι σαν φάρα (που... λέει και ο φίλος μου ο Άκης) σε τέτοια αποτελέσματα και αντίστοιχες πιστολιές. Όμως είμαστε ακόμη νέα ομάδα που από τη λαίλαπα των προηγούμενων προπονητών και μέτριων παικτών, περάσαμε σε έναν κανονικό τεχνικό και σε προσθήκες που θα μας φτιάξουν! Την ΑΕΚ του Αλμέιδα εγώ ΔΕΝ τη φοβάμαι και ας ήταν ο Αργεντινός τεχνικός σε μέτρια μέρα σχετικά με τις αλλαγές του. Βασικά στη γρήγορη αντικατάσταση του Γιόνσον και μόνο που μπορεί να τελείωνε το παιχνίδι νωρίτερα, στη φάση του δοκαριού στο τετ α τετ των γηπεδούχων.

Είναι η κουλτούρα της ομάδας, η νοοτροπία που δείχνει το δρόμο, η διαφορά διαχείρισης στους αγώνες συγκριτικά με τα δυο προηγούμενα χρόνια, που πρέπει να σε κάνουν να βλέπεις πιο μακριά από το δέντρο, το δάσος! Διότι οι αλλαγές του, βγήκαν ή όχι, φώναζαν ένα και μόνο πράγμα: Ντου ΑΕΚ, ντου... Επαναλαμβάνω και ας μη βγήκε: αν και στη πάσα του Άμραμπατ στον ανενόχλητο Αραούχο, έτσι και ο τελευταίος έκανε τη δουλειά του απλά και όμορφα, άλλα θα λέγαμε τούτη την ώρα! Όμως αυτή τη νοοτροπία θέλω να 'χει η ομάδα μου και τη φιλοσοφία και ας χάσει διάολε: πάμε να το γυρίσουμε, να το κερδίσουμε, όχι απλά να το ισοφαρίσουμε και ας φάμε τρίτο!

Με ξένισε η χρησιμοποίηση του Γκατσίνοβιτς αριστερά μα η αλήθεια είναι μια χαρά πήγε. Θέλουμε αριστερό μπακ σίγουρα αλλά δεν μας έφταιξε αυτό στην Λεωφόρο όπου ο Χατζισαφί δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα με τον Παλάσιος. Μη πάμε σε κάθε πρόσωπο όμως ξεχωριστά. Ακόμη και τον Γκαρσία που ήθελα να 'χει γίνει αλλαγή από το 50' κατάλαβα στο 90φεύγα και στην κεφαλιά του γιατί τον κρατούσε ο κόουτς στο ματς... Για τη στιγμή αυτή και ας πήγε λίγο άουτ! Το ματς με τον Παναθηναϊκό τελείωσε, το έκρινε ο Βούλγαρος διαιτητής και ο VARίστας, δεν αλλάζει κάτι και δεν θα έρθουν πίσω βαθμοί. Πάμε στο Αγρίνιο για τη νίκη, να 'ρθει η διακοπή να μπουν 100% στην αγωνιστική εξίσωση και οι Σιντιμπέ, Ελίασον, Μουκουντί για την ενδεκάδα και εδώ είμαστε να ζήσουμε τον καιρό και τα γυρίσματά του...

Υγ: Αγαπητέ αρχηγέ της ΑΕΚ, λατρεμένε Σέρχιο Αραούχο, εδώ που είσαι και το ψάρι θα βαφτίσουν κρέας για να μας κερδίσουν, πόσο μάλλον το άουτ σε κόρνερ και το τζαρτζάρισμα εκτός περιοχής σε πέναλτι. Το γνωρίζεις και δεν το 'χεις συνηθίσει... Εσύ συνέχισε με τη νοοτροπία σου, δίνε το 100% και ας χαθεί το γκολ, αρκεί στην Λεωφόρο που ήσουν εκεί, διότι στην επόμενη θα το... καρφώσεις! Κακώς βγήκες εσύ και συνέχισε ο Γκαρσία αλλά ίσως να δικαίωνε την επιλογή του Αλμέιδα εκείνη η κεφαλιά στα χασομέρια. Τρεις σπουδαίες ευκαιρίες, οι μεγαλύτερες μαζί με το δοκάρι του Παναθηναϊκού στο τετ α τετ, από την ΑΕΚ αλλά θες και τύχη στα ντέρμπι. Θα την έχουμε σύντομα και με αυτούς και με τους άλλους, στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, αφού στην Ελλάδα είτε με Έλληνες διαιτητές είτε με ξένους, η έδρα παίζει ΠΑΝΤΑ ρόλο! Φέτος... μανάρια δεν έχει ΟΑΚΑ!

a

Υγ2: Αν και ανταποκρίθηκε απόλυτα ο Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, σύντομα να δούμε με όλους διαθέσιμους, να παίζει ο συγκεκριμένος εκεί, στη θέση, για την οποία αποκτήθηκε: στα χαφ μαζί με Πινέδα και Γιόνσον. Ειδικά από τη στιγμή που ο Σιμάνσκι σε κάθε ματς ξεχνάει να μπει σε αυτό. Όταν ξεπεράσει το θέμα της Εθνικής και των επιλογών -που δεν τον έχουν ακόμη- ας ξαναπαίξει... Κάκιστα ξεκίνησε το ματς ο Τζαβέλλας, αλλά μετά τη φάση του Σποραρ τα πήγε καλά αν εξαιρέσω (που δεν μπορώ) τη στιγμή που έπεσε και καλά (ενώ δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ) να πάρει φάουλ σε τζαρτζάρισμα με τον Παλάσιος (βέβαια ο Γκανέα σε αντίστοιχη φάση εκτός περιοχής πήρε πέναλτι, οπότε...)! Πολύ καλά ανασταλτικά τα πήγε και ο Ρότα, να τα λέμε κι αυτά.

Υγ3: Τον πήραν χαμπάρι οι γηπεδούχοι και βούταγαν σαν τον... Αλεξανδρή στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε παίκτης τους κάρτα για θέατρο (ο Τσέριν αν θυμάμαι καλά). Καλά έκανε το παιδί. Σου λέει αυτός ότι δει να πέφτει στην εστία του Στάνκοβιτς θα δείξει βούλα, κάτσε να το εκμεταλλευτώ, οπότε και βούτηξε...

Υγ4: Η ΑΕΚ δεν λέει και δεν γράφει κανείς ότι ήταν καλή και καλύτερη του Παναθηναϊκού. Δεν θα βιάσουμε το ποδόσφαιρο για να εξυπηρετήσουμε κάτι. Αλλά δεν θα βιάσουμε και την αλήθεια: από πότε δηλαδή στο ποδόσφαιρο κερδίζει πάντα ο (ΣΧΕΤΙΚΑ) καλύτερος; Τι ματς θα βλέπαμε στο 0-1 για την ΑΕΚ δίχως τις μούφες πέναλτι; Ποιος μας λέει με τον Παναθηναϊκό στη σέντρα να πιέζει ότι δεν θα έβγαζε δυο με τρεις κόντρες και επιπλέον γκολ η Ένωση του Αλμέιδα; Κανείς...

Υγ5: Ευχή ντε: με ίδιες φάσεις να ηττηθούν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ (και δη ο Παναθηναϊκός) που θεωρούν ότι κακώς διαμαρτύρεται η ομάδα, ακριβώς με τις ίδιες, με δυο πέναλτι σαν και αυτά την εποχή του VAR.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...