Ιωνικός - Ατρόμητος 1-4: Το ημίχρονο του τρόμου! (vids)

Νότης Χάλαρης

bet365

Τυφώνας Ατρόμητος! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο... σκόρπισε στη Νίκαια τον Ιωνικό με 4-1 και βρέθηκε στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος!

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για τον Ατρόμητο ώστε, όχι απλώς να επιστρέψει από το εις βάρος του 1-0, αλλά να γυρίσει το σκορ σε 4-1 κόντρα στον Ιωνικό. Έτσι, οι Περιστεριώτες έφτασαν τους επτά βαθμούς στο πρωτάθλημα, αφήνοντας τους Νικαιώτες με ένα πόντο στα χαμηλά της βαθμολογίας.

Έτσι παρατάχθηκαν

Για τον Ιωνικό, ο Δημήτρης Σπανός επέλεξε, σε σχηματισμό 3-5-2, τον Χουτετσιώτη στα καρέ, με τους Ρομαό, Τσιγκίνσκι και Αντούνες στην τριάδα της άμυνας. Φουλ μπακ ήταν ο Μύγας και ο Βαλεριάνος ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κάνιας και Μασάς. Μεντόσα και Άοσμαν έπαιξαν πίσω από τον προωθημένο Μάντζη.

Από την πλευρά του Ατρομήτου, ο Κρίς Κόουλμαν ξεκίνησε με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Ντε Μποκ, Σουάρεθ, Χατζησαϊα και Κεχρίντα στην άμυνα και τον Κουέν με τον Γκονζάλες και τον Μουνίθ στη μεσαία γραμμή. Στη θέση των εξτρέμ ήταν οι Ρομπάιγ και Ροτάριου, με τον Κιάρτασον στην κορυφή της επίθεσης.

Ένα... τσουβάλι ευκαιρίες από τον Ιωνικό στο πρώτο 25λεπτο

Ο Ιωνικός μπήκε στο ματς με διάθεση να απειλήσει και χρειάστηκε να κάνει υπομονή μέχρι το 10ο λεπτό, όταν ο Χαβιέ Μεντόσα βρέθηκε μόνος έξω από την περιοχή αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γιαννιώτη. Ο Ατρόμητος απάντησε ένα λεπτό μετά με τον Κιάρτασον, ο οποίος έκανε έπιασε το πλασέ αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Χουτετσιώτη.

Στο 12', ο Άοσμαν δοκίμασε με τη σειρά του, ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε σταθερά. Ο ίδιος είχε νέα ευκαιρία στο 15', όπου και πάλι ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε. Μέχρι το 20ο λεπτό, οι Νικαιώτες είχαν κάνει και τρίτο μακρινό σουτ, με τον Μεντόσα να μην βρισκεί εστία.

Μέχρι το 25', ο Ιωνικός δεν σταματούσε να απειλεί τον Ατρόμητο χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα. Μάντζης και Άοσμαν είχαν τις ευκαιρίες τους, όμως η μία ήταν άστοχη και η άλλη στα χέρια του Γιαννιώτη.

Πίεσε ο Ατρόμητος, «ζωγράφισε» ο Μεντόσα

Λίγο πριν το ημίωρο, ο Ατρόμητος είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Αρχικά, ο Γκονζάλεζ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ιωνικού αλλά ο Χουτέτσιωτης απέκρουσε το σουτ ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά, είδε το πλασέ του Ρομπάιγ να περνάει δίπλα από τα δοκάρια.

Πάνω που ο Ατρόμητος άρχισε να πιέζει, ο Χαβιέ Μεντόσα επιβεβαίωσε τη... μαεστρία που έχει στις εκτελέσεις φάουλ. Ο Αργεντινός ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ έξω από την περιοχή του Γαννιώτη και με αριστουργηματικό τρόπο (που θύμησε το γκολ στο Καραϊσκάκης κόντρα στον Ολυμπιακό), έκανε το 1-0 στο 38ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν τον Χουτετσιώτη, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να λήξει στο 1-0 υπέρ του Ιωνικού.

Ανατροπή μέσα σε... 145 δευτερόλεπτα

Παρότι ο Ιωνικός μπήκε στα αποδυτήρια με το 1-0, ο Ατρόμητος βγήκε στο δεύτερο μέρος τελείως διαφορετικός, με τις αλλαγές του Κόουλμαν να κάνουν αμέσως την διαφορά. Αρχικά, στο 53ο λεπτό, ο Κλωναρίδης συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Κεχρίντα και ο τελευταίος άνοιξε λογαριασμό στη Superleague με ωραίο δυνατό σουτ.

Μέχρι οι γηπεδούχοι να... συνέλθουν, είδαν τον Ατρόμητο να γυρνάει τούμπα το ματς. Ο Φριντζόνσον κέρδισε την μπάλα από τον Κάνιας, συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Τζαβίδα και ο Σκανδιναβός πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Ατρόμητο. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν... εκεί.

Σε μία ακόμα αντεπίθεση, στο 61', ο Τζαβίδας κατάφερε να μείνει όρθιος υπό την πίεση των Μίλο και Ρομαό, έκανε το σουτ αλλά ο Χουτέτσιωτης απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, όμως ο Ρομπάιγ πήρε το ριμπάουντ για να κάνει το 3-1.

Απόλυτος κυρίαρχος ο Ατρόμητος

Αυτό το εφιαλτικό 5λεπτο ήταν και αυτό που... τελείωσε το παιχνίδι. Έπειτα από αυτό, από τη μία ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία του ματς και από την άλλη, χάθηκε ο ρυθμός στον Ιωνικό. Παρά τις αλλαγές, οι Νικαιώτες δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την ροή του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να κρατάνε μπάλα και να έχουν την κατοχή.

Όσο κυλούσε η ώρα, ο Ιωνικός εμφάνιζε όλο και περισσότερες αδυναμίες, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να βρει και τέταρτο γκολ. Στο 76' ο Ρομπάιγ πήρε μία εντυπωσιακή πάσα από τον Τζαβίδα, ο έμπειρος εξτρέμ σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ από το VAR. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι δεν είχε άλλες φάσεις μέχρι το 90+1', όταν ο Κλωναρίδης πάτησε περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Τζαβίδας την έστειλε στα δίχτυα για το 4-1.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με το οποίο ο Ατρόμητος έφτασε τους επτά βαθμούς και βύθισε τον Ιωνικό στην βαθμολογία, καθώς τον άφησε με μόλις έναν βαθμό μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

MVP: Μάριος Τζαβίδας. Ο νεαρός φορ μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Κιάρτανσον και μέχρι το 61' είχε επιρροή στα τρία από τα τέσσερα γκολ. Στο 1-2 κάνει την τέλεια ασίστ στον Φρίντζανσον, στο 1-3, έχει κάνει το σουτ, από το οποίο παίρνει το ριμπάουντ ο Ρομπάιγ και το «κερασάκι» είναι το γκολ του στο 90+1' για το 4-1.

Στο ύψος του: Ο Φρίντζονσον στη δεύτερη συμμετοχή του με τον Ατρόμητο, μπαίνοντας ως αλλαγή στο ημίχρονο και έκανε τα πάντα στη μεσαία γραμμή. Δεν σκόραρε απλά το 1-2 αλλά πίεσε, έκλεψε και πρόσφερε ηρεμία στη μεσαία γραμμή.

Αδύναμος κρίκος: Γενικά η αμυντική γραμμή του Ιωνικού. Οι αμυντικοί των Νικαιωτών αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, βλέποντας τον Ατρόμητο να κάνει ότι θέλει στο επιθετικό μισό και να φτάνει μέσα σε πέντε λεπτά από το 1-0, στο 1-3.

Η «γκάφα»: Το πως δέχεται το γκολ του 1-1 ο Χουτετσιώτης. Ο Έλληνας πορτιέρο βλέπει την μπάλα να περνάει κάτω από το σώμα του και να ξεκινάει η ανατροπή του Ατρομήτου.

Το «στραγάλι»: Ο Γιώργος Τζοβάρας διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το παιχνίδι, ο οποίο είχε σκληρά μαρκαρίσματα αλλά δεν δίστασε να μοιράσει κίτρινες κάρτες. Ειδικά μετά το 3-1, πέρασε απαρατήρητος. Σωστά ακυρώθηκε μέσω του VAR το γκολ του Ρομπάιγ στο 75'.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Τι και αν ο Ιωνικός έδειχνε στο πρώτο ημίχρονο πως μπορεί να πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα για φέτος; Ο Ατρόμητος χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά (!) για να γυρίσει από το 1-0 στο 3-1 και να φτάσει τους επτά βαθμούς στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, οι Νικαιώτες προβλημάτισαν, κυρίως με τον τρόπο που ήρθε η ανατροπή και παρέμειναν με μόλις έναν βαθμό μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Ιωνικός (Σπανός): Χουτετσιώτης Ρομαό, Τσιγκίνσκι, (59' Μίλο) Αντούνες, Μύγας, Βαλεριάνος, Κάνιας, (87' Ελευθεριάδης) Μασάς, (67' Λοβέρα) Μεντόσα, Άοσμαν, (59' Ιωαννίδης) Μάντζης.

Ατρόμητος (Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Σουάρεθ, Χατζησαϊας, Κεχρίντα, Κουέν, (88' Έρλινγκμαρκ) Γκονζάλεζ, Μουνίθ (46' Φριντζόνσον), (84' Τζοβάρας) Ρομπάιγ, (46' Κλωναρίδης) Ροτάριου, (46' Τζαβίδας) Κιάρτασον

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα