ΑΕΚ: Όλοι μέσα πλην Τσούμπερ και δυνατός γρίφος η ενδεκάδα του Αλμέιδα για Λεωφόρο

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Όλοι μέσα πλην Τσούμπερ και δυνατός γρίφος η ενδεκάδα του Αλμέιδα για Λεωφόρο

bet365

Η ΑΕΚ πάει στη Λεωφόρο για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Παναθηναϊκό με μοναδικό απόντα, όπως είναι γνωστό, τον Τσούμπερ. Όλα ανοικτά για σχηματισμό και πρόσωπα από τον Αλμέιδα. «Πρώτη» για τον Φαν Βέερτ στην αποστολή, μέσα και ο Γαλανόπουλος.

Αν κάτι λείπει πολύ τα τέσσερα τελευταία χρόνια από την ΑΕΚ είναι οι νίκες σε ντέρμπι. Αυτές είναι ελάχιστες, κάτι που έχει ως συνέπεια την αγωνιστική αποτυχία της Ένωσης. Αυτό η ΑΕΚ θέλει να το αλλάξει, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ματς (11/9 – 21:30) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, που συνιστά το πρώτο δυνατό τεστ για τους κιτρινόμαυρους και τον Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στο ντέρμπι με στόχο να βγάλει στο γήπεδο τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού που ζητάει ο Αλμέιδα. Δηλαδή πίεση ψηλά και ανακτήσεις μπάλας, ένταση και ενέργεια σε όλο το 90λεπτο, και πάθος, όπως τόνισε και ο Αλμέιδα στις δηλώσεις του. Από την άλλη ο τομέας της δημιουργίας και της ανάπτυξης δεν έχει λειτουργήσει καλά στα πρώτα ματς της σεζόν. Αυτό είναι κάτι που θέλει χρόνο, με τον Αργεντινό τεχνικό βέβαια να δουλεύει στο κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας με τους παίκτες του, εστιάζοντας στην ανοικτή προπόνηση της Τετάρτης τόσο σε κυκλοφορία όσο και σε ανακτήσεις μπάλας.

Ο Αλμέιδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ΑΕΚ για το ντέρμπι με προπόνηση το απόγευμα του Σαββάτου στα Σπάτα χωρίς προβλήματα πέραν του Τσούμπερ, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, είναι νοκ-άουτ με θλάση. Έτσι ο Αλμέιδα ανακοίνωσε αποστολή με όλους ουσιαστικά τους παίκτες στη διάθεσή του πλην του Ελβετού εξτρέμ και με τον Φαν Βέερτ για πρώτη φορά σε αυτή. Μέσα στα ονόματα βρίσκεται και αυτό του Γαλανόπουλου. Φυσικά εκτός έμεινε ο Σιντιμπέ που μόλις χθες ανακοινώθηκε και θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να είναι απόλυτα έτοιμος, πραγματοποιώντας την πρώτη του προπόνηση.

Ο Αλμέιδα ενόψει του ντέρμπι στη Λεωφόρο φρόντισε να κρατήσει τα χαρτιά του κλειστά καθώς δοκίμασε διάφορα πλάνα. Βέβαια και την περασμένη αγωνιστική με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μπορεί να είχε παρουσιάσει στις δοκιμές μέσα στην εβδομάδα τριάδα στην άμυνα με συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο ξεκίνησε τελικά με τετράδα και διαφορετικές επιλογές. Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πραγματικά όλα είναι ανοικτά αναφορικά με το σύστημα και τις επιλογές του Αλμέιδα για το αρχικό σχήμα καθώς και ο σχηματισμός με τετράδα στην άμυνα, αλλά και το σύστημα με τριάδα στα μετόπισθεν είναι στις σκέψεις του. Και τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά το ποιο από τα δύο έχει το προβάδισμα.

Για αντι-Τσούμπερ οι διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν φαινομενικά είναι ο Ελίασον και ο Μοχαμαντί, ενώ θα ήταν πιθανό ανάλογα με τον σχηματισμό και ο Λιβάι Γκαρσία να έβρισκε θέση στο αρχικό σχήμα στα άκρα ή στην κορυφή. Από εκεί και πέρα, παρά το γεγονός ότι τα πράγματα είναι ρευστά για τα πλάνα του Αλμέιδα, κάποιες σταθερές υπάρχουν για την ενδεκάδα. Όπως οι Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο. Οι υπόλοιπες τρεις τελικές επιλογές θα κριθούν και από το σύστημα με το οποίο θα επιλέξει να ξεκινήσει ο Αλμέιδα στο ντέρμπι, με τους Χατζισαφί, Ρότα να είναι επίσης άλλα δύο πρόσωπα που διεκδικούν θέση.

Στην αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο βρίσκονται οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Αραούχο, Ελίασον.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα