ΑΕΚ: Οι καθοριστικοί Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι καθοριστικοί Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (vids)

bet365

Σέρχιο Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία έχουν αποδειχθεί παίκτες - κλειδιά για την ΑΕΚ σε ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δύο μονάδες που μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο και στο αποψινό ματς της Λεωφόρου, στο πρώτο μεγάλο τεστ της σεζόν για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα.

Για τον Ματίας Αλμέιδα και την ΑΕΚ το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο αποτελεί το πρώτο δυνατό τεστ της σεζόν. Η Ένωση τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποτυγχάνει στα ντέρμπι μετρώντας ελάχιστες νίκες. Η ΑΕΚ πρέπει να ξαναβρεί τη νοοτροπία του νικητή που της έλειψε σημαντικά την τελευταία τετραετία στα μεγάλα παιχνίδια και να παίξει με πάθος ανάλογο του οπαδού, όπως τόνισε και ο Ματίας Αλμέιδα.

Το ρόστερ της ΑΕΚ άλλαξε το φετινό καλοκαίρι με 18 συνολικά παίκτες να αποχωρούν από αυτό και να προστίθενται οκτώ νέα πρόσωπα, τα περισσότερα για τη βασική ενδεκάδα, κάτι που συνιστά αναβάθμιση λαμβάνοντας υπόψη και τα βιογραφικά τους. Από τους... παλιούς, δύο από τους παίκτες που έχουν το know-how στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι οι Σέρχιο Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία, καθώς αμφότεροι έχουν αποδειχθεί καθοριστικοί με αντίπαλο τους «πράσινους».

Ο Αραούχο που έκρινε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Αραούχο είναι άλλωστε ο άνθρωπος των ντέρμπι γενικότερα για την ΑΕΚ καθώς συνηθίζει να σκοράρει στα μεγάλα ματς. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει αποδειχθεί πολύτιμος σε ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό μετρώντας τρία γκολ κόντρα στους «πράσινους» που έκριναν δύο νίκες για την Ένωση.

Ο «Τσίνο» με δύο γκολ στο 3-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν ο MVP του ντέρμπι της σεζόν 2017-2018 σε μία επικράτηση που έφερε την Ένωση μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός φορ είχε κρίνει και δεύτερο ντέρμπι, τη σεζόν 2019-2020, όταν με την επιστροφή του για το δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν, με μια σουτάρα είχε διαμορφώσει το τελικό 1-0 κόντρα στους «πράσινους».

Μιλώντας βέβαια για τον Αραούχο, εκτός από το ότι έχει διαμορφώσει... παράδοση σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου αυτά με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ επίσης, είναι και ο παίκτης από τον οποίο η ΑΕΚ περιμένει πολλά σε επίπεδο ψυχολογίας και κλίματος. Ο Αραούχο, με το περιβραχιόνιο του αρχηγού πλέον, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια και ειδικά τη φετινή σεζόν κατά την οποία η ΑΕΚ επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλει να φανεί ξανά ανταγωνιστική.

Ο Λιβάι Γκαρσία που κράτησε όρθια την ΑΕΚ με τους «πράσινους»

Εκτός από τον Αραούχο όμως, και ο Λιβάι Γκαρσία τα τελευταία χρόνια «μίλαγε» στα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο 25χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο μπορεί να μην έδινε νίκες όπως ο Αραούχο, ωστόσο με δύο γκολ που μετράει στα ματς με τους «πράσινους» έχει κρατήσει όρθια την Ένωση.

Και τα δύο τέρματα του Λιβάι σημειώθηκαν την πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ (2020-2021). Το πρώτο στην κανονική διάρκεια στο 1-1 στη Λεωφόρο, ένα γκολ που μπήκε χάρη στην επιμονή του Λιβάι στην προσωπική του ενέργεια και το δεύτερο στα πλέι οφ στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ όταν έσωσε ξανά την Ένωση, στις καθυστερήσεις αυτή τη φορά, ισοφαρίζοντας και πάλι σε 1-1 με κεφαλιά.

Ο Αλμέιδα από την προετοιμασία υπολογίζει τον Λιβάι κυρίως για την κορυφή της επίθεσης βάσει των χαρακτηριστικών που έχει. Και μένει να φανεί στην πορεία της σεζόν πως θα ανταποκριθεί ο ίδιος σε αυτόν τον ρόλο, αν και στο αποψινό ματς με τον Παναθηναϊκό ο Λιβάι βάσει των δοκιμών ίσως ξεκινήσει στη φυσική του θέση στα άκρα. Πρόκειται για έναν παίκτη που δίνει δύναμη, ταχύτητα και εκρηκτικότητα στο παιχνίδι και αυτά είναι στοιχεία που μπορεί ο Αργεντινός τεχνικός να εκμεταλλευτεί στη Λεωφόρο είτε ο 25χρονος μεσοεπιθετικός χρησιμοποιηθεί από την αρχή, όπως φαίνεται, είτε περάσει ως αλλαγή.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα