Τι μου έκανε μεγάλη εντύπωση από το Ρέτσο στο τελευταίο παιχνίδι στην Ιταλία

Τι μου έκανε μεγάλη εντύπωση από το Ρέτσο στο τελευταίο παιχνίδι στην Ιταλία

Τι μου έκανε μεγάλη εντύπωση από το Ρέτσο στο τελευταίο παιχνίδι στην Ιταλία

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την εικόνα του Ρέτσου στο Μπολόνια- Βερόνα πριν μόλις δύο εβδομάδες.

Έχει γίνει ήδη αντιληπτό στο Ρέντη ότι ο Κορμπεράν υπολογίζει στον Ρέτσο, παρότι ο Έλληνας αμυντικός ήρθε μόλις πριν λίγες ημέρες στον Ολυμπιακό, σε μία μεταγραφή που πέρασε εντελώς στα ψιλά, σε σχέση με τις άλλες κινήσεις των «ερυθρόλευκων».

Ο Ισπανός τεχνικός βλέπει ένα παιδί που βγάζει μία δυναμική και μπορεί να του παίξει στόπερ, δεξί μπακ, αριστερό μπακ, ακόμη και κόφτης. Καθόλου τυχαίο που τον έβαλε μισή ώρα στο τέλος του αγώνα με τον Ιωνικό σε ρόλο δεξιού μπακ, καθόλου τυχαίο που τον σκέφτεται και για το ματς με τη Ναντ, για δύο-τρεις θέσεις!

Αυτά τα 30 λεπτά που τον είδαμε το περασμένο Σάββατο ασφαλώς μας άρεσαν κι εμάς, με τον Ρέτσο να κόβει, να διώχνει, να κάνει τάκλιν, να παίρνει κεφαλιές, αλλά και να βγαίνει μπροστά βοηθώντας επιθετικά. Ήθελα, όμως, να έχω μία καλύτερη και ασφαλέστερη εικόνα για το παιδί κι έτσι ζήτησα και είδα εκτεταμένα στιγμιότυπα αποκλειστικά του παιχνιδιού του την τελευταία φορά που έπαιξε πριν έρθει στον Ολυμπιακό: στο Μπολόνια-Ελλάς Βερόνα 1-1 στις 21 Αυγούστου.

Και μπορώ να σας πω ότι ο Ρέτσος ήταν μια χαρά σε ένα απαιτητικό παιχνίδι ενός πρωταθλήματος όπως το ιταλικό. Για την ακρίβεια δεν ήταν εύκολο να καταλάβεις έτσι όπως έπαιζε ότι το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι του στο οποίο είχε παίξει σε επίπεδο αρχικής 11άδας ήταν οκτώ μήνες πριν (!), το Δεκέμβριο του 2021 στο Φέρεντσβαρος-Μπάγερ Λέβερκουζεν 1-0 για το Γιουρόπα Λιγκ…

Μου έκανε κυρίως εντύπωση το πόσο δυναμικός ήταν ο Ρέτσος. Θα έλεγα στα όρια του…καμικάζι! Πολύ πιεστικός, πήγαινε πρώτος στην μπάλα, μάρκαρε ψηλά. Κι έβγαλε και μία αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, ξέρω γω κάνοντας και μία ντρίμπλα κι επιχειρώντας πάσες με το αριστερό, που δεν είναι και το καλό του πόδι. Νομίζω ότι στο κομμάτι της δημιουργίας παιχνιδιού δεν βολευόταν πολύ παίζοντας αριστερός στόπερ σε άμυνα τριών.

Αλλά επιμένω ότι μου προκάλεσε αίσθηση ο δυναμισμός στο παιχνίδι του. Καμία έκπληξη ότι πήρε κίτρινη κάρτα. Κι είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις έναν παίκτη να προέρχεται από τέτοιες περιπέτειες τραυματισμών και να μην κωλώνει, να βάζει τα πόδια στη φωτιά και να κάνει τον αντίπαλο επιθετικό να υποφέρει. Ίσως παίζοντας και λίγο στο όριο μίας ακόμη κίτρινης, κάτι που θα πρέπει να προσέξει και τώρα στον Ολυμπιακό.

Ο Ρέτσος

Για να είμαι ειλικρινής, αν έβλεπες το ματς και δεν ήξερες το ιστορικό τραυματισμών του δεν θα πίστευες τι έχει περασει τα τέσσερα (!) προηγούμενα χρόνια.

  • Το 2018-19 έπαιξε 30 λεπτά όλη τη σεζόν στην Μπάγερ.
  • Το 2019-20 έπαιξε ένα 90λεπτο, ένα 60λεπτο, δύο ημίχρονα, ένα 25λεπτο κι ένα δεκάλεπτο στην Μπάγερ. Δόθηκε δανεικός το Γενάρη στη Σέφιλντ, στην οποία έπαιξε 16 λεπτά.
  • Το 2020-21 έπαιξε δύο 90λεπτα και δύο ημίχρονα, ως δανεικός στη Σεντ Ετιέν.
  • Το 2021-22 έπαιξε δύο 90λεπτα και είχε και έξι ολιγόλεπτες συμμετοχές στην Μπάγερ. Το Γενάρη τον πήρε η Βερόνα, στην οποία είχε πέντε ολιγόλεπτες συμμετοχές.
  • Το 2022-23 πρόλαβε κι έπαιξε ένα 90λεπτο κι ένα μισάωρο στην Βερόνα, ώσπου ήρθε στον Ολυμπιακό και έπαιξε το Σάββατο 25 λεπτά.

Με συνολικά έξι 90λεπτα σε πάνω από τέσσερις σεζόν, πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το πόσο παλικαρίσια έπαιξε κόντρα σε κυνηγούς της Μπολόνια όπως ο Αρναούτοβιτς κι ο Ορσολίνι. Εύχομαι πραγματικά να έχει αφήσει πίσω τους τραυματισμούς του ο Ρέτσος, γιατί έτσι όπως τον είδα σε ένα τυπικό παιχνίδι Καμπιονάτο, θα έχει να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό.

Συνήθως στον Ολυμπιακό οι επιστροφές δεν είναι καλές (βλέπε Μιραλάς, Τουρέ, Φετφατζίδη, ενώ βλέπουμε ότι ολόκληρος Μανωλάς κι ακόμη δεν έχει σταθεί σε βαθμό να τον λες βασικό παίκτη). Ο Ρέτσος όμως είναι ένα παιδί 24 ετών, είναι κάτι διαφορετικό νομίζω. Τύχη να έχει και να τον διαχειριστούν σωστά γιατί δεν μπορεί ένας παίκτης από εκεί που τέσσερα χρόνια παίζει μία φορά στα τόσα, να "φορτωθεί" ξαφνικά.

Άσχετο: Μπορώ να κατανοήσω ακόμη και τις χειρότερες επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς στο μεταγραφικό κομμάτι, τον Λοβέρα (4,2 εκ. Ευρώ), τον Ονιεκούρου (4 εκ. Ευρώ) και τον Πέπε (πάνω από 3 εκ. Ευρώ). Διότι μπορώ να σκεφθώ ότι λάθεψε, δεν τους ήξερε καλά και πήρε το ρίσκο κλπ, κλπ.

Αυτό που ακόμη αδυνατώ να κατανοήσω είναι τι έκανε με τον Κάιπερς. Γιατί αυτόν τον είχε μπροστά του, τον είχε επί ένα ολόκληρο χρόνο στο Ρέντη. Και όταν τελείωσε η σεζόν, εισηγήθηκε την παραχώρηση του. και ήρθε και τον πήρε με 700 χιλ. Ευρώ η Μαλίν, με την οποία πέρυσι έκανε 13 γκολ και 10 ασίστ σε 36 παιχνίδια. και το καλοκαίρι πήγε και τον αγόρασε η Γκεντ με 4 εκ. Ευρώ! Και στο ξεκίνημα του φετινού βελγικού πρωταθλήματος έχει σε 10 παιχνίδια τέσσερα γκολ και μία ασίστ.

Να έχεις ένα παιδί 24 ετών επί ένα ολόκληρο χρόνο στις προπονήσεις σου (και να τον έχεις δει και σε κάποιους αγώνες που τον έβαλες) και να μην έχεις την αντίληψη να κατανοήσεις την πραγματική του αξία…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.