Ακαδημίες: Ραψωδία ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Κ19

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Ραψωδία ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Κ19

bet365

Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα Super League Κ19 με το gazzetta και φέτος παρόν στον κόσμο του ποδοσφαίρου υποδομών

Αυτό που άρχισε να διαφαίνεται από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων είναι ότι, σε αντίθεση με την περσινή σεζόν, οι «μεγάλοι» θα έχουν το πάνω χέρι. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τη δημιουργία των Β΄ ομάδων για τον ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έχουν γίνει πλέον πιο διαχειρίσιμα και τα ρόστερ πιο σταθερά. Η ΑΕΚ είναι άλλη περίπτωση, αφού η διάλυση της Κ19 στην περσινή σεζόν, σημαίνει ότι τώρα ξεκινάει από το «σημείο μηδέν» και βρίσκεται σε μεταβατική φάση.


Έτσι, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του με μία εκτός έδρας νίκη 4-0, τόσο ευρεία όσο καμία άλλη σε όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν. «Θύμα» ο Λεβαδειακός στη Βοιωτία, σε ένα ματς με κύριο χαρακτηριστικό την αφόρητη ζέστη. Οι «πράσινοι» δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου και στηρίχθηκαν κατά τα 9/11 σε παίκτες της περσινής πρωταθλήτριας ομάδας. Αυτοί που έλειπαν ήταν οι δύο «κολώνες» Φρόκου και Μπιλάλ που έχουν ανέβει πλέον στο επόμενο επίπεδο και αντικαταστάθηκαν από δύο της περσινής Κ17, Πέτρο Κοκκάκη, Δημήτρη Πιτσώτη που τα πήγαν αρκετά καλά.

Πετάνε «φωτιές»τα 5άρια του ΠΑΟΚ


Κατά την προηγούμενη σεζόν είχαμε αναφερθεί πολλές φορές στην φουρνιά του 2005 του ΠΑΟΚ που πήρε «περίπατο» το πρωτάθλημα Κ17 και αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά μιας εξαιρετικής εθνικής Παίδων. Τα παιδιά αυτά αποτελούν πλέον τον κορμό της Κ19 που διέλυσε στην πρεμιέρα 4-1 τον Άρη, με το σκορ στο 33΄ να είναι στο 4-0 (ή μάλλον 0-4 αφού ο Άρης ήταν γηπεδούχος στην Πυλαία) Ο ΠΑΟΚ βγήκε στο γήπεδο με φοβερή ορμή και με κορυφαίους τους Ταξιάρχη, Γεωργιάδη, Τζίμα νίκησε πολύ εύκολα την ομάδα που αντιμετώπισε στον περσινό τελικό της Κ17!
Στην Πυλαία η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Σίγουρα κρατάμε την πολύ καλή διαιτησία, αλλά και την εξαιρετική συμπεριφορά των παιδιών και των δύο ομάδων. Παρών ήταν ο νέος προπονητής της εθνικής Ελπίδων Νίκος Παπαδόπουλος και ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης, ομοσπονδιακός της Κ17 που εντός των ημερών ανακοινώνει κλήσεις (2006) για φιλικά προετοιμασίας με την Ουγγαρία.

Ο Τζίμι Σάλο «εκτέλεσε» την ΑΕΚ

Όσον αφορά το «πρόσωπο» της αγωνιστικής, αυτός είναι αναμφίβολα ο Τζίμι Σάλο, ο Ελληνοαλβανός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, που «αμαύρωσε» την επιστροφή της ΑΕΚ στην διοργάνωση, μετά από απουσία ενός χρόνου. Ο 17χρονος (2005) από τα Ζαγοροχώρια μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο και με την Ένωση να προηγείται 1-0, όμως με δύο γκολ (το δεύτερο απίστευτης ομορφιάς, στο 84΄) χάρισε τη νίκη 2-1 στην ομάδα του κόουτς Χρήστου Αγγέλη . Πολύ καλός και ο πρώην της ΑΕΚ Τσίρης (2004) ειδικά όταν οπισθοχώρησε στο β΄ ημίχρονο για να βοηθήσει στην άμυνα, αλλά και ο Νίκος Λώλης (2005) στο χώρο του κέντρου. Η ΑΕΚ χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο παίκτες της περσινής Κ17 και ήταν άκρως ανταγωνιστική, ωστόσο «κατέβασε» και τρεις από την Β΄ ομάδα (Πάπα Λαέρτ που άνοιξε το σκορ, Τόλη Χριστόπουλο και Τσιόκρη) οι οποίοι δεν είχαν προπονήσεις με την Κ19 και έμοιαζαν «ξένοι» ως προς τη συνοχή του γκρουπ.
Πλήθος κόσμου στο Γαλάτσι, όπου εντοπίσαμε το staff των εθνικών ομάδων, Τάσο Θέο (ομοσπονδιακός Κ19), Άγγελο Χατζόπουλο (ομοσπονδιακός Κ15) και Γρηγόρη Γεωργάτο (συντονιστής μικρών εθνικών ομάδων). Επίσης εκεί ήταν εκπρόσωποι από τα περισσότερα μανατζερικά γραφεία, μεταξύ άλλων των Μ.Ρέτσου, Χρ. Αποστόλου, του Β. Ρόβα, του Πολ Κουτσολιακου, του Αντ. Αποστολόπουλου, του Π. Τοπίδη.

Τα «πουλέν» του Συλαϊδόπουλου και μια απαραίτητη διόρθωση

Στον Ταύρο ο νέος Ολυμπιακός άφησε πολύ ενθαρρυντικά δείγματα γραφής. Νίκησε πολύ εύκολα 4-0 τον Ιωνικό και ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ήταν ο Αντώνης Παπακανέλλος (2005), ο Χρήστος Μουζακίτης (2006, νεότερος παίκτης της περσινής Κ19) που άνοιξε το σκορ, αλλά και ο Μπάμπης Κωστούλας (2007) που το έκλεισε. Οι δύο τελευταίου ανήκουν ηλικιακά στην Κ17, όμως στον Ολυμπιακό ανέβηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέλιξης που εφαρμόζει πιστά ο προπονητής Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Ειρήσθω εν παρόδω, φίλος της στήλης μας ενημέρωσε για μία παράλειψη στο άρθρο της περασμένης εβδομάδας που αφορούσε τη «γενιά του 2001» στον Παναθηναϊκό. Μας υπενθύμισε, λοιπόν, ότι ο Συλαϊδόπουλος ήταν ο «αρχιτέκτονας» εκείνης της ομάδας, καθώς βρισκόταν στον πάγκο της σχεδόν για μία τετραετία, από το 2017 έως το 2021. Σωστή παρατήρηση, παράλειψη δική μας την οποία διευθετούμε σήμερα! Ο «Συλαϊδό» ανέβηκε στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού στο τέλος της σεζόν 2020/21 ως υπηρεσιακός. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Ρέντη, όπου αρχικά ανέλαβε την Κ17 του Ολυμπιακού και τον Οκτωβριο του 2021 προβιβάστηκε στην Κ19, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

* Με δύσκολες νίκες ξεκίνησαν τη σεζόν ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος. Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 της Λαμίας στη Φθιώτιδα. Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 της Λαμίας στη Φθιώτιδα, με τον προπονητή Γιάννη Δουβίκα να επιστρατεύει από τον πάγκο δύο έμπειρους (2003) για να πάρει τη νίκη, τον τερματοφύλακα Γραμματικάκη και τον Ζουγλή. «Πάρε τη μπάλα και βάλε γκολ» ήταν η οδηγία που έδωσε στον δεύτερο και ο 18χρονος ήταν εκείνος που δημιούργησε το γκολ το οποίο πέτυχε ο Κωστέας στο 75΄.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού, που προηγήθηκε στο σκορ. Όμως δέχθηκε την ισοφάριση στο 45΄ κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση του παιχνιδιού. Με τις διορθωτικές κινήσεις, ο Πέτρος Κοντοβράκης έφερε το ματς στα μέτρα της ομάδας του, ενώ είχε κορυφαίο τον Πάνο Τσαντίλα, σκόρερ και των δύο υπέροχων τερμάτων. Θετική παρουσία είχαν επίσης ο τερματοφύλακας Χρήστος Δήμος και ο χαφ Εμμανουήλ Ούγκεν (γιος του Τζέρι).


Μείνετε συντονισμένοι, αφού την επόμενη εβδομάδα έχουμε σπουδαίο ματς Παναθηναϊκός-ΑΕΚ στο Κορωπί, αλλά και πρεμιέρα Κ17 με ντέρμπι «αιωνίων» στο Ρέντη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα