Ο Συλαϊδόπουλος οριστικά στην Κ19 του Ολυμπιακού, αποχαιρέτησε με «9άρα»!

Ο Συλαϊδόπουλος οριστικά στην Κ19 του Ολυμπιακού, αποχαιρέτησε με «9άρα»!

Γιώργος Μανταίος
Ο Συλαϊδόπουλος οριστικά στην Κ19 του Ολυμπιακού, αποχαιρέτησε με «9άρα»!

bet365

Η οριστική (αντ)αλλαγή προπονητή ανάμεσα στους εφήβους και τους νέους του Ολυμπιακού ήταν η είδηση του Σαββατοκύριακου στο χώρο των ακαδημιών. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, που από τον Παναθηναϊκό. το καλοκαίρι μετακόμισε στο λιμάνι, αποχαιρέτησε τους παίκτες της Κ17 για να αναλάβει το αμέσως μεγαλύτερο τμήμα, την Κ19.

Ακριβώς την αντίστροφη πορεία θα ακολουθήσει ο Δημήτρης Μαυρογεννίδης ο οποίος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την πίστωση χρόνου που του είχε δώσει η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» ακαδημιών. Σήμερα (Δευτέρα), λοιπόν, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ο «Συλαϊδό» θα προπονήσει για πρώτη φορά την Κ19 και ο Μαυρογεννίδης την Κ17.

* «Δεν σας λέω αντίο αφού θα σας βλέπω στις προπονήσεις και θα συνεχίσω να είμαι κοντά σας» είπε ο Συλαϊδόπουλος στους παίκτες του, πριν από το τελευταίο αγώνα του ως προπονητής της Κ17. Το τελικό 9-0 με το οποίο επικράτησαν επί του Πανιωνίου οι γηπεδούχοι μάλλον θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ευρύ, όπως μας μετέφεραν όσοι παρακολούθησαν το ματς στο καταπληκτικό γήπεδο «G3» του Ρέντη αφού το επίπεδο των «κυανέρυθρων» είναι πάρα πολύ χαμηλό, κάτι που έχει φανεί ξεκάθαρα από την αρχή της σεζόν. Στον πάγκο του Ολυμπιακού βρισκόταν και ο Μαυρογεννίδης ώστε να μπει όσο το δυνατό πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας, αφού θα κάνει ντεμπούτο το επόμενο Σαββατοκύριακο με το απόλυτο ντέρμπι: εναντίον του Παναθηναϊκού στο Κορωπί. Όχι πως για τον Συλαϊδόπουλο τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αφού θα καθοδηγήσει για πρώτη φορά την Κ19 στα Γιάννινα εναντίον του πολύ ισχυρού ΠΑΣ.

«Μαύρο» Σαββατοκύριακο για τον Παναθηναϊκό

Τέτοιο διήμερο είχε χρόνια να βιώσει στις ακαδημίες του ο Παναθηναϊκός που γνώρισε διαδοχικές συντριβές. Στην Κ17 είχαμε επισημάνει σημάδια έπαρσης από μια ομάδα ομολογουμένως πλούσια σε ταλέντο. Την Κυριακή ήπιε και το πικρό ποτήρι της πρώτης ήττας μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες. Μάλιστα το 4-2 υπέρ του ΟΦΗ μάλλον είναι τιμητικό για τους «πράσινους» αφού όσοι παρακολούθησαν το ματς έτριβαν τα μάτια τους με τους αυτοματισμούς και την ποιότητα των Κρητικών που προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο. Στη συνέχεια μπήκε ως αλλαγή ο «βενιαμίν» του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Γεωργουλάκης και προσπάθησε με δύο γκολ (το δεύτερο με υπέροχη ατομική ενέργεια) να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης, όμως οι γηπεδούχοι σκόραραν άλλες δύο φορές προς το τέλος. Φοβερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Ατσαλένιου, με τις φωνές των φιλάθλων σε κάθε γκολ να ακούγονται μέχρι... το λιμάνι, όπως μας μετέφεραν φίλοι από το Ηράκλειο.

* Από την προηγούμενη εβδομάδα υποσχεθήκαμε ένα «πέρασμα» από το πρωτάθλημα Κ15. Έγιναν τέσσερα ματς, αλλά στο Περιστέρι ήταν το πιο ενδιαφέρον των ακαδημιών όλης της Αττικής, με αποτέλεσμα να μαζευτεί εκεί όλος ο... καλός ο κόσμος! Το αποτέλεσμα ήταν εκκωφαντικό: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 5-0 υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού προπονητή Άγγελου Χατζόπουλου, ο οποίος γέμισε σελίδες ολόκληρες με σημειώσεις. Εξαιρετική δουλειά έχει κάνει ο Πέτρος Κοντοβράκης που διανύει την 5η του σεζόν στον Ατρόμητο, ασχολούμενος αποκλειστικά με την Κ15. Πολύς κόσμος στις εξέδρες του γηπέδου του Αγίου Ιερόθεου και πλήθος agents από τα σημαντικότερα γραφεία της χώρας, ενώ διακρίναμε και τον εν Ελλάδι scout της διάσημης Wasserman που έχει πελάτη τον Τζόλη και φυσικά παγκόσμιους σταρ όπως ο Λαπόρτ, ο Τζοβάνι Ρέινα, ο Φεδερίκο Βαλβέρδε.

* Παρών ήταν και ο επικεφαλής των «πράσινων» ακαδημιών Βαγγέλης Σάμιος ο οποίος στο τέλος μίλησε στους παίκτες για «περισσότερη δουλειά» και άλλα κοινότοπα. Όμως η αλήθεια είναι ότι κάποια τμήματα παρουσιάζουν σοβαρότατα θέματα και δεν αρκεί η δουλειά. Για παράδειγμα η Κ13 (στην οποία είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν λόγω των συντριβών της στο Elite Νeon Cup) γνώρισε ακόμα μία βαριά ήττα το Σάββατο με 5-0 από την ΑΕΚ στο Attica, το πρωτάθλημα που συμμετέχουν τα μικρότερα τμήματα των ΠΑΕ. Μάλλον κάποιες επιλογές σε άπειρους και χωρίς ειδίκευση σε επίπεδο Youth προπονητές, έχουν φέρει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

* Αντιδιαμετρικό παράδειγμα αποτελεί η Κ13 της ΑΕΚ την οποία γυμνάζει ο νεαρός Αριστοτέλης Σχίζας, ο οποίος –σύμφωνα με το βιογραφικό του από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ- έχει μεταπτυχιακό στην ανάλυση απόδοσης ποδοσφαιριστών και συνεργασία με την Ακαδημία της Μάντσεστερ Σίτι. Επίσης το συγκεκριμένο ματς της Κ13 το αναφέραμε για ακόμα έναν σημαντικό λόγο. Το παρακολούθησε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, που λίγο νωρίτερα βρισκόταν στα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας για να αποχαιρετήσει τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και να μιλήσει στους παίκτες. Σε μια τόσο έντονη ημέρα, δηλαδή, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης πήγε να δει 12χρονα (!) αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι η ραγδαία βελτίωση της εικόνας των ακαδημιών έχει τη σφραγίδα του.

Έκλεισε θέση για Κατερίνη ο Τζίμας

Στον βόρειο Όμιλο της Κ17 είχαμε ντέρμπι κορυφής. Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2 και ποιος «καθάρισε»; Για ακόμα μία φορά ο Στέφανος Τζίμας, αυτός ο πιτσιρικάς ο οποίος μας έχει αναγκάσει να ασχοληθούμε επανειλημμένα μαζί του. Η Ξάνθη προηγήθηκε, αλλά ο στράικερ του ΠΑΟΚ πέτυχε δύο υπέροχα γκολ υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού προπονητή Κ17, Αλέξανδρου Αλεξιάδη και αυτό σημαίνει ότι «έκλεισε θέση» στην αποστολή της εθνικής για τους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνουν στα τέλη του μήνα στην Κατερίνη. Πιθανότατα, μάλιστα, θα είναι ο μοναδικός γεννηθείς του 2006 στην ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα