Ολυμπιακός: Τα 5+1 σπάνιας ομορφιάς γκολ του Μαντί Καμαρά (vids)

Νότης Χάλαρης
Ολυμπιακός: Τα 5+1 σπάνιας ομορφιάς γκολ του Μαντί Καμαρά (vids)

bet365

Ένα... παραμύθι τεσσάρων ετών έριξε τους τίτλους τέλους του. Ο Μαντί Καμαρά, αποκτήθηκε ως ένα καλό project του Μοντεστό, το καλοκαίρι του 2018 και εξελίχθηκε σε μία βασική μονάδα, που φουσκώνει στο τέλος τα ταμεία του Ολυμπιακού με τον καλύτερο τρόπο.

Αξιοσημείωτο, δε, πως ο ποδοσφαιριστής είχε κοστίσει στην ομάδα του Πειραιά, ένα ποσό κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ, την ίδια στιγμή που η Ρόμα θα δώσει σίγουρα, ένα ποσό στα δύο εκατ. ευρώ, συν δώδεκα εκατ. ευρώ εφόσον ενεργοποιηθεί η ρήτρα.

Ο 25χρόνος χαφ, δημιούργησε την δική του ιστορία μέσα από τους «ερυθρολεύκους», εκτοξεύοντας την αξία του στη σεζόν 2019/20, όπου οι αριθμοί του, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακοί, ειδικά όταν μεταφέρθηκε στη θέση του «10» επί Πέδρο Μαρτίνς. Το Gazzetta ξεχώρισε και σας θυμίζει τα έξι γκολ που θα μείνουν αξέχαστα στο κοινό των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός - Αστέρασ Τρίπολης 2-1

Ολυμπιακός - Αστέρασ Τρίπολης 2-1

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-1

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-1

Ολυμπιακός- ΑΕΚ 2-0

Ολυμπιακός- ΑΕΚ 2-0

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 2-1

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 2-1

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-4

 Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-4

Ολυμπιακός - Νέφτσι 1-0

Ολυμπιακός - Νέφτσι 1-0

Από το παρθενικό του γκολ ο Μαντί Καμαρά απέδειξε πως θα προσφέρει, μοναδικής ομορφιάς, τέρματα στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, για την 3η αγωνιστική της Superleague, ο νεαρός μέσος συστήθηκε στον κόσμο των «ερυθρολεύκων» με ένα απίθανο γκολ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Μόλις στο 18ο λεπτό, ο Καμαρά δοκίμασε ένα μακρινό δεξί σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Νίκου Παπαδόπουλου, για το 1-0 της αναμέτρησης (το ματς έληξε 2-1)

Η ΑΕΚ αποτελεί μία από τις ομάδες που ήταν... αδυναμία του Μαντί Καμαρά. Ο διεθνής χαφ είχε πετύχει συνολικά πέντε γκολ κόντρα στην Ένωση και το πρώτο του, ήταν από τα πιο όμορφα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στην 21η αγωνιστική της Superleague, στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ομάδα του Χιμένεθ μπορεί να προηγήθηκε με τον Πόνσε και να πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0, όμως ο Καμαρά, με ένα δυνατό αριστερό σουτ στις αρχές του δευτέρου μέρους (50'), ισοφάρισε για τους Πειραιώτες και «άνοιξε» τον δρόμο για τη μεγάλη νίκη με 4-1.

Το δεύτερο χτύπημα επί της ΑΕΚ ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό. Στην 8η αγωνιστική της σεζόν 2019/20, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την Ένωση στο φαληρικό γήπεδο και η ομάδα κρατούσε τη νίκη στα χέρια της με το τέρμα του Ρούμπεν Σεμέδο στο 9ο λεπτό. Ωστόσο, ο Μαντί Καμαρά ήταν εκείνος που «κλείδωσε» το τρίποντο και έγραψε το τελικό σκορ, με ένα εντυπωσιακό γκολ στο 77'. Ο νεαρός χαφ εκμεταλλεύτηκε τη πάσα του Ποντένσε και με ένα απίθανο πλασέ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι της ΑΕΚ.

Ο Μαντί Καμαρά είχε και ευρωπαϊκές επιτυχίες, όμως το μοναδικό του τέρμα σε ομίλους, ήταν από τα πιο σημαντικά. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, ο διεθνής μέσος ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ του αγώνα με τη Μαρσέιγ. Έπειτα από ασίστ του Βρουσάι, ο ίδιος έπιασε ένα δυνατό σουτ, νικώντας τον Μανταντά στο 33ο λεπτό. Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-1 χωρίς αυτό να τους στερήσει την 3η θέση του ομίλου, αφού είχαν κερδίσει με 1-0 στο πρώτο ματς στο Φάληρο.

Είναι από τις μεγαλύτερες νίκες του Ολυμπιακού στην Τρίπολη επί του τοπικού Αστέρα και ο Μαντί Καμαρά, έχει βάλει την υπογραφή του και σε αυτό το ματς. Συγκεκριμένα, με το σκορ στο 1-0 υπέρ των Πειραιωτών, ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Βαλμπουενά από το κόρνερ και με άμεσο βολέ στην κίνηση, νίκησε τον Αντώνη Τσιφτσή, κάνοντας το 2-0 στο 40ο λεπτό. Εν τέλει, οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν από το «Θ. Κολοκοτρώνης» με το ευρύ 4-0.

Θεωρείται το ομορφότερο τέρμα του με τον Ολυμπιακό. Για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, οι Πειραιώτες φιλοξένησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Νέφτσι Μπακού, η οποία αποδείχθηκε σκληρό... καρύδι, ώσπου λύγισε μπροστά στο ταλέντο του Μαντί Καμαρά. Ο 25χρονος χαφ έπιασε ένα απίθανο πλασέ έξω από την περιοχή, «κρεμώντας» τον πορτιέρο της Νέφτσι, κάνοντας το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Μάλιστα, αυτό ήταν και το προτελευταίο τέρμα του Μαντί με τους Πειραιώτες.

@Photo credits: eurokinissi