Κορμπεράν - Κανέδα: Το κοινό παρελθόν και η εκτίμηση!

Σωτήρης Μυκονίου
Κορμπεράν - Κανέδα: Το κοινό παρελθόν και η εκτίμηση!

bet365

Κοινό παρελθόν έχουν ο νέος προπονητής του Άρη, Ραούλ Κανέδα και ο νυν του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεράν, αφού έχουν συνυπάρξει σε δύο ομάδες στο παρελθόν και μάλιστα πετυχαίνοντας σημαντικές επιτυχίες.

Ο 53χρονος Ισπανός προπονητής του Άρη έχει περάσει το σύνολο της καριέρας του ως πρώτος προπονητής στην αραβική χερσόνησο. Οι πιο επιτυχημένες περιόδους του ήταν όταν καθόταν στον πάγκο της Αλ-Ιτιχάντ και της Αλ-Νασρ (για δεύτερη φορά) από την Σαουδική Αραβία και κατόρθωσε να πάει τις δύο ομάδες στα ημιτελικά και τα προημιτελικά του ασιατικού Champions League αντίστοιχα.

Βοηθός του κατά τις επιτυχίες αυτές ήταν ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος πήγε στην Αλ-Ιτιχάντ μαζί με τον Κανέδα (Φεβρ. 2012 - Φεβρ. 2013) και μετέπειτα ξαναβρέθηκαν στην Αλ-Νασρ, όπου εκείνος έμεινε για μία διετία (2014-2016).

Στην Αλ-Ιτιχάντ κατόρθωσαν να φτάσουν στα ημιτελικά του ασιατικού Champions League για πρώτη φορά μετά το 2009 ενώ παρόμοιο κατόρθωμα πέτυχαν και με την Αλ-Νασρ, όπου πήγαν την ομάδα μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στην Αλ-Νασρ συνυπήρξαν για δύο περιόδους με τον Ραούλ Κανέδα, ο οποίος και τον έφερε στην ομάδα, πρώτα από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, οπότε και απομακρύνθηκε από τον πάγκο της αραβικής ομάδας ο τεχνικός του Άρη (ο Κορμπεράν όμως παρέμεινε) κι έπειτα από τον Φλεβάρη του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2016, οπότε και οδήγησαν την αραβική ομάδα στην μεγάλη αυτή επιτυχία.

Μετά απ' αυτήν, οι δρόμοι τους με την Αλ-Νασρ χώρισαν, με τον Κανέδα να παραμένει ανενεργός για τρία χρόνια ,προτού πάει στην Ουμ Σαλάλ του Κατάρ και τον Κορμπεράν να πηγαίνει στην Κύπρο και την Δόξα Κατωκοπιάς για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξε να δουλέψει στο τιμ του Ραούλ Κανέδα, επειδή εκείνος είχε μαθητεύσει δίπλα στον Χουάνμα Λίλιο, πρώην βοηθό του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι, τον οποίο ο Καταλανός είχε σε τεράστια εκτίμηση, και νυν προπονητή της Αλ-Σαντ, τον οποίο ο Κάρλος Κορμπεράν θαύμαζε πολύ για την τακτική του προσέγγιση και γενικότερα την αντίληψή του για το ποδόσφαιρο, όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο «coachesvoice».

Από τις συνεργασίες τους αυτες δημιούργησαν μία εξαιρετική σχέση, γι' αυτό άλλωστε και συνεργάστηκαν και παραπάνω από μία φορά και να που η ποδοσφαιρική μοίρα τους φέρνει τώρα να εργάζονται μαζί και οι δύο ως πρώτοι προπονητές στην Ελλάδα και την Super League, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι μεταξύ τους για πρώτη φορά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα