Aστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-0: Ανίκανος να «σπάσει» το «πούλμαν» των γηπεδούχων

Γιώργος Ντυμένος
Aστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-0: Ανίκανος να «σπάσει» το «πούλμαν» των γηπεδούχων

bet365

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε ελάχιστες φάσεις απέναντι στην κλειστή άμυνα του Αστέρα και μοιραία έμεινε στο 0-0 - Παράπονα από τους γηπεδούχους για ακυρωθέν γκολ του Ατιένθα στο 62' και από τους φιλοξενούμενους για δύο πέναλτι.

Χωρίς σκορ έληξε το αποψινό (29/8) ματς του «Θ. Κολοκοτρώνης» όπου Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0, κάτι που «μεταφράζεται» στην πρώτη απώλεια βαθμών στη σεζόν για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ηρακλής Μεταξάς ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνο, Αλβαρες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Στάνκο στον άξονα, τους Γκαρντάφσκι, Μπερτόλιο στα άκρα και τον Τιλίκα κοντά στο «9άρι» Μπαράλες.

Ο Κάρλος Κορμπεράν είχε τον Βατσλίκ στο τέρμα, τους Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Αβιλα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Εμβιλά, Ινμπομ Χουάνγκ στον άξονα, τους Ραντζέλοβιτς, Μασούρα στα άκρα και τον Ζίνκερναγκελ πίσω από τον φορ Ελ Αραμπί.

70% κατοχή ο Ολυμπιακός, 7-1 οι τελικές αλλά στην ανάπαυλα δεν είχαμε σκορ

Σέντρα στο ματς και όλο το πρώτο ημίχρονο κύλησε στο ίδιο τέμπο, καθώς ο Ολυμπιακός κρατούσε μπάλα στα επίπεδα του 70%, η δράση «παίζονταν» ως επί τον πλείστων στο μισό και γύρω από τα καρέ του Αστέρα όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν χώρους.

Οι γηπεδούχοι που στο 11' προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή λόγω του τραυματισμού που υπέστη ο Μουνάφο και τότε ο Μπερτόλιο πέρασε στο «8» και ο Ρούμπεν Γκαρσία στα δεξιά είχαν κοντά τις γραμμές τους έξω από την περιοχή του Παπαδόπουλου και αναζητούσαν την «κόντρα», που πάντως δεν τους παρουσιάστηκε. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν την μπάλα στο επιθετικό τους τρίτο αλλά τους έλειπε η τελική πάσα ώστε να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Βρήκαν δύο καλές στιγμές προς το φινάλε (με τον Μασούρα στο 43' και κυρίως τον Ελ Αραμπί στο 45'+2' όπου ο Ατιένθα του έβαλε την κόντρα), σε δυο-τρεις περιπτώσεις έπαιξαν όμορφα και γρήγορα (π.χ. στο 41΄ με τους Χουάνγκ, Ρέαμπτσιουκ, Μασούρα, Ελ Αραμπί) αλλά στην ανάπαυλα δεν είχαμε σκορ (7-1 τελικές υπέρ των φιλοξενουμένων).

Ανέβηκε λίγα μέτρα ο Αστέρας, απείλησαν δις οι «ερυθρόλευκοι»

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι θέλησαν να αλλάξουν την εικόνα τους και προχώρησαν σε ντόμινο εσωτερικών και μη αλλαγών. Ο Μπενίτο πήγε κοντά στον Μπαράλες, ο Τιλίκα στον άξονα και ο Μπερτόλιο στα άκρα, ωστόσο η εικόνα του αγώνα παρέμεινε πάνω-κάτω η ίδια. Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να κρατά μπάλα, όμως σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο έβρισκε και χώρους.

Ο Αστέρας ανέβηκε ορισμένα μέτρα και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να πατούν με αξιώσεις στην περιοχή τους. Κέρδιζαν στατικές φάσεις, στα πρώτα 15 λεπτά απώλεσαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Μασούρα, Χουάνγκ (αμφότερες κόντραραν και πέρασαν κόρνερ) και στο 60' ήρθε η στιγμή για νέες αλλαγές.

Ακυρωθέν γκολ οι Αρκάδες, με δύο φορ στο φινάλε οι «ερυθρόλευκοι»

Τότε οι φιλοξενούμενοι... έριξαν στη «μάχη» τον Βαλμπουενά, προφανώς για το πόδι του (κάθετα και στατικά), ενώ ο Αστέρας αναζητούσε λύσεις και «φρέσκαρε» την ενδεκάδα του με τους Μπαρτόλο, Ζουκάνοβιτς. Κάπου εκεί «έσφιξαν» ξανά τις γραμμές τους, ενώ στο 62' διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την ακύρωση του γκολ που σημείωσε ο Ατιένθα σε στατική μπάλα, όταν ο ρέφερι Καραντώνης καταλόγισε φάουλ του Μπενίτο στον Αβιλα και το VAR «συμφώνησε» μαζί του.

Στο 70' ο Ολυμπιακός πέρασε και δεύτερο φορ, τον Ουί-Τζο Χουάνγκ, όμως πλην μίας πολύ καλής ευκαιρίας του Ελ Αραμπί στο 84' μετά από ωραία ενέργεια του Γάλλου (κεφαλιά άουτ) δεν απείλησαν άλλη φορά με «καθαρή» ευκαιρία (ο Νοτιοκορεάτης φορ είχε ένα γυριστό σουτ λίγο αργότερα, ο Ελ Αραμπί στην τελευταία φάση του αγώνα σούταρε από καλή θέση άουτ),

MVP: Ο Ατιένθα. Ο Ισπανός στόπερ πιστώνεται το stop στο σουτ του Ελ Αραμπί μέσα από την περιοχή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ «καθάρισε» πάρα πολλά γεμίσματα των «ερυθρολεύκων».

Στο ύψος του: Ο Ιν Μπεόμ Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορέατης χαφ του Ολυμπιακού προσπάθησε να βγάλει ενέργεια στον άξονά της ομάδας του. Ο Βαλμπουενά από την πλευρά του πέρασε στο 60' και έφτιαξε δύο φάσεις για τους «ερυθρόλευκους», με κυριότερη του Ελ Αραμπί στο 84'.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τιλίκα: Ο Βραζιλιάνος έπαιξε σε μία θέση που μας έχει συνηθίσει, καθώς ξεκίνησε κοντά στον Μπαράλες και μετά γύρισε στο «8». Δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να δώσει «ανάσες» στην άμυνά του.

Η «γκάφα»: Ο Ολυμπιακός κέρδισε 10 κόρνερ και αρκετά φάουλ γύρω από τα καρέ του Αστέρα, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα και ως επί το πλείστων τα χτυπήματά του αποκρούστηκαν από τους γηπεδούχους.

Το «στραγάλι»: Στο 62' ο ρέφερι Καραντώνης ακύρωσε γκολ του Αστέρα που σημείωσε ο Ατιένθα για φάουλ του Μπενίτο στον Αβιλα σε εξέλιξη στατικής μπάλας που εκτέλεσε ο Αλβαρες από τα αριστερά. Οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν έντονα, το VAR «συμφώνησε» με τον διαιτητή. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για δύο περιπτώσεις πέναλτι (για χέρι γηπεδούχου και μαρκάρισμα επί του Βαλμπουενά).

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας 70%, οι τελικές ήταν 14-2 υπέρ του αλλά απώλεσε λίγες «καθαρές» φάσεις καθώς δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα. Ακόμη και όταν έπαιξε με δύο φορ, δεν βρήκε το «αντίδοτο».

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Φ. Άλβαρες, Καστάνιο, Ατιένθα, Καρμόνα (46' Μπενίτο), Μουνάφο (11' Ρ. Γκαρσία), Στάνκο, Γκαρντάφσκι (70' Ριέρα), Μπερτόγλιο (61' Τζουκάνοβιτς), Τιλίκα (60' Μπαρτόλο), Μπαράλες.


Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Άβιλα, Εμβιλά (81' Κούντε), Ιν Μπεόμ Χουάνγκ, Μασούρας (69' Ουί Τζο Χουάνγκ), Ζίνκερναγκελ (60' Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (69' Ροντρίγκες), Ελ Αραμπί.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα