Επιβλητικός, κυρίαρχος και νικητής ο Παναθηναϊκός!

Επιβλητικός, κυρίαρχος και νικητής ο Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Επιβλητικός, κυρίαρχος και νικητής ο Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού από το Ηράκλειο χάρη σε δύο ποιοτικές συνεργασίες, τον καταπληκτικό Ρούμπεν Πέρεθ, τον καθοριστικό Σπόραρ και το τελευταίο εικοσάλεπτο.

Ένα ιδανικό πρώτο ημίχρονο και δύο σπουδαίες συνεργασίες έφταναν και περίσσευαν απόψε για τον Παναθηναϊκό ώστε να φύγει νικητής από το Ηράκλειο, να επιστρέψει στην Αθήνα με το «τρίποντο» και να κάνει δύο στα δύο στο φετινό πρωτάθλημα. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ανώτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, βρήκε άμεσες λύσεις στα «προβλήματα» που του έβαζε ο ΟΦΗ και στη πρώτη επικίνδυνη αποστολή μακριά από την Λεωφόρο τα πήγε περίφημα. Φέτος δεν υπήρχε Καραντώνης, δεν υπήρχαν ανεκδιήγητες διαιτητικές αποφάσεις και το «τριφύλλι» άνετα, όμορφα και ωραία έκανε την δουλειά του μέσα στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Ρούμπεν το «διάβασε», ο Παλάσιος το έβαλε

Δεν ήταν εύκολο το πρώτο τέταρτο για τον Παναθηναϊκό, μιας και οι πιέσεις στον Ρούμπεν και ο τρόπος που αμύνονταν ψηλά ο ΟΦΗ, έβαζαν δύσκολα στους «πράσινους». Οι ζόρικες καταστάσεις είναι για τους ζόρικους παίκτες και στο 16' ο Ρούμπεν Πέρεθ σε μία από τις λίγες στιγμές που του επέτρεψαν να «δει» το γήπεδο εμφάνισε την τεράστια ποιότητά του. Η τελευταία γραμμή άμυνας των Κρητικών ήταν πολύ ψηλά από την αρχή του ματς, το «τριφύλλι» είχε ανάγκη μπαλιές στη πλάτη της άμυνας και ο Ισπανός «υπολογιστής» έδωσε μία μπαλιά σαράντα μέτρων, ακριβώς εκεί που την ήθελε ο Παλάσιος. Πάνω στον βηματισμό, πίσω από τον Γιαννούλη. Κοντρόλ με το στήθος από τον «Τούκου», εκτέλεση με διαγώνιο σουτ και 1-0.

Ο έμπειρος άσος μετά το όχι και τόσο καλό παιχνίδι με τον Ιωνικό, ήταν ο απόλυτος mvp του αγώνα. Αλάνθαστος. Σε κάθε μορφή του παιχνιδιού. Με την μπάλα στα πόδια, χωρίς την μπάλα, ανασταλτικά, ένα τέλειο παιχνίδι για τον 33χρονο μέσο που κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή του γηπέδου.

Τρία ματς, ισάριθμες φορές καθοριστικός ο Σπόραρ

Η σεμνή τελετή τελείωσε στο 33'. Από την σέντρα του Αϊτόρ και την καταπληκτική «σεντερφορίσια» προβολή του Άντρατζ Σπόραρ. Η μεγάλη διαφορά του να έχεις ως Παναθηναϊκός έναν σέντερ φορ από το πάνω ράφι στα καλύτερά του. Ο Σλοβένος στράικερ για όποιον δεν το έχει... καταλάβει «τρέχει» την εξής επίδοση:

Τρία ματς στο αρχικό σχήμα, ισάριθμες φορές καθοριστικός. Κόντρα στην Σλάβια Πράγας σκόραρε, στο ματς με τον Ιωνικό κέρδισε το πέναλτι με ατομική ενέργεια, απόψε «συνδέθηκε» και με πάλι με το πλεκτό. Ακόμη και στο παιχνίδι που μπήκε αλλαγή στη Πράγα και ήταν ανέτοιμος, κατάφερε να κερδίσει την αποβολή του Εντουάρντο Σάντος στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Παιχνίδι με το παιχνίδι ο διεθνής φορ εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος, έχει ξεκινήσει πάρα πολύ δυνατά και έχει δημιουργήσει προσδοκίες πολύ μεγάλες για την συνέχεια.

Μπορούσε να παίξει περισσότερο

Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και για τον φετινό Παναθηναϊκό το ταβάνι της βελτίωσης είναι αρκετά υψηλό. Από το 70' και έπειτα οι «πράσινοι» έδειχναν να παίζουν μόνο για να περάσει η ώρα και να διαχειριστούν το 2-0. Ο ΟΦΗ πήρε θάρρος, κράτησε περισσότερο την μπάλα και είχε 2-3 καλές ευκαιρίες να μειώσει το σκορ. Σε ένα παιχνίδι όπου το «τριφύλλι» ήταν εμφανώς ανώτερο, από μία στιγμή θα μπορούσε να κινδυνεύσει. Από το πουθενά. Ντίκο και Μπουζούκης σούταρε άουτ και ο Μπρινιόλι «έβγαλε» το σουτ του Στάικου.

Από την στιγμή που το σύνολο του Νιόμπλια έπαιρνε όλα τα πιθανά ρίσκα και άφηνε πολλούς κενούς χώρους, η φάση στο 94' με την διπλή ευκαιρία του Βέρμπιτς και του Βαγιαννίδη θα έπρεπε να έχει συμβεί αρκετά νωρίτερα και με μεγαλύτερη συχνότητα. Θέμα ηρεμίας, συγκέντρωσης και σωστών επιλογών ήταν.

Φυσικά αυτό το εικοσάλεπτο δεν αλλάζει, δεν μειώνει σε τίποτα το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και τον απόλυτο έλεγχο, το «σβήσιμο» του ματς μέχρι το 65'-70'.

Στρώνει τον δρόμο για 4 στα 4 και τεράστια ώθηση

Νίκη στην πρεμιέρα, «διπλό» στο Ηράκλειο και τώρα ακολουθεί το ματς με τον Λεβαδειακό που όπως όλα δείχνουν θα γίνει στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός με το καλό του ξεκίνημα στη σεζόν, έχει στρώσει τον δρόμο για ένα 4 στα 4 που θα δώσει τεράστια ώθηση ενόψει της συνέχειας. Αν το «τριφύλλι» κάνει το αυτονόητο και πάρει το ματς με τους Βοιωτούς, η επικράτηση στο αθηναϊκό ντέρμπι θα αποτελέσει «τρίποντο» εξόχως σημαντικό. Κι όλα αυτά ενώ δεν είναι ακόμη έτοιμος ο Βέρμπιτς, δεν είναι διαθέσιμος ο Μπερνάρντ και αναμένονται ακόμη δύο κεντρικοί μέσοι για να ολοκληρωθεί το ρόστερ. Not bad...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.