ΑΕΚ: «Πνίγηκε» από τη φτωχή δημιουργία

ΑΕΚ: «Πνίγηκε» από τη φτωχή δημιουργία

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: «Πνίγηκε» από τη φτωχή δημιουργία

bet365

Η εικόνα της ΑΕΚ, αλλά και οι δείκτες των επιθετικών της ενεργειών στην ήττα από τον Βόλο, αποδεικνύουν ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ένωσης ήταν η δυσκολία στην παραγωγή ποιοτικών ευκαιριών που τελικά την έριξε στα σχοινιά.

Δυσκολίες με το... καλημέρα στη σεζόν έβαλε στον εαυτό της η ΑΕΚ, η οποία γνώρισε την πρώτη γκέλα τη δεύτερη μόλις αγωνιστική στην ήττα με 1-0 από τον Βόλο στη Ριζούπολη. Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα μπορεί να ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης, αλλά η υπεροχή των κιτρινόμαυρων στον αγωνιστικό χώρο ήταν ανούσια από τη στιγμή που η Ένωση ήταν ανήμπορη στο να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο η ΑΕΚ άφησε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ξεκίνημα της σεζόν εντός έδρας ήταν, όπως παραδέχθηκε και ο Αλμέιδα μετά το παιχνίδι, τα κακά τελειώματα των φάσεων. Η ΑΕΚ μπορεί να είχε συντριπτικά την κατοχή με το μέρος της, αλλά έχοντας απενεργοποιηθεί από τον άξονα, κατέφευγε σε σέντρες είτε από την αριστερή είτε από τη δεξιά πτέρυγα χωρίς ουσία και αποτέλεσμα.

Πολύ χαμηλά ο δείκτης των ποιοτικών ευκαιριών της ΑΕΚ

Οι αριθμοί των ποιοτικών ευκαιριών της ΑΕΚ από το χθεσινό ματς με τον Βόλο είναι αμείλικτοι, με την Ένωση να ολοκληρώνει το παιχνίδι με μια πάμφτωχη δημιουργία, πραγματοποιώντας την τέταρτη χειρότερη επίδοσή της στην παραγωγή φάσεων συγκριτικά με πέρυσι! Πιο συγκεκριμένα, οι κιτρινόμαυροι τελείωσαν τον αγώνα με τον Βόλο με μόλις 0,8 xGoals σύμφωνα με το Wyscout. Ένα ποσοστό τρομερά χαμηλό σε τέτοια αναμέτρηση με φαβορί την ΑΕΚ.

Την περσινή καταστροφική σεζόν, στα μόνα παιχνίδια στα οποία η ΑΕΚ είχε χαμηλότερα ποσοστά από τα χθεσινά ήταν στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα γήπεδο... λίμνη, όπου ο δείκτης των ποιοτικών της ευκαιριών έφτασε μόλις το 0,38 xGoals, στην ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον δεύτερο γύρο όπου ο δείκτης της άγγιξε μόλις το 0,54 και στο εντός έδρας 0-0 με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ με 0,67 xGoals.

Οι επιθετικοί της ΑΕΚ δεν βρήκαν την εστία ούτε μια φορά

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 τελικές, εκ των οποίων μόνο οι τέσσερις βρήκαν στόχο, αλλά μονάχα η μία ήταν κλασική, αυτή του Τσούμπερ στο πρώτο μέρος που έβγαλε με εντυπωσιακή επέμβαση ο Κλέιμαν. Όσες σέντρες κι αν επιχειρήθηκαν από τον Ελβετό και τον Άμραμπατ στο πρώτο μέρος, αλλά και από αυτούς που πέρασαν στο δεύτερο ημίχρονο στο ματς, δεν είχαν καμία απολύτως τύχη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η περιοχή ήταν κενή.

Ο Σέρχιο Αραούχο αναγκαζόταν να βγαίνει συνεχώς από το «κουτί» με συνέπεια να αδειάζει, τη στιγμή που ο Αργεντινός φορ στις τρεις τελικές που δημιούργησε δεν βρήκε σε καμία στόχο. Το ίδιο και ο Λιβάι Γκαρσία που πέρασε στο δεύτερο μέρος μπροστά, έχοντας μία τελική χωρίς να βρει στόχο, αντικαθιστώντας τον Πέτρο Μάνταλο που στο πρώτο μέρος δεν είχε καμία τελική. Με λίγα λόγια όποιοι κι αν αγωνίστηκαν στην κορυφή για την Ένωση δεν κατάφεραν να βρουν την αντίπαλη εστία, κάτι που επίσης μιλάει από μόνο του...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα