Σκληρό μάθημα, οδυνηρό αποτέλεσμα, σε (μάλλον) σωστό χρόνο!

Σκληρό μάθημα, οδυνηρό αποτέλεσμα, σε (μάλλον) σωστό χρόνο!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Σκληρό μάθημα, οδυνηρό αποτέλεσμα, σε (μάλλον) σωστό χρόνο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ήττα της Α.Ε.Κ. από τον Βόλο η οποία έφερε (ευτυχώς) στην επιφάνεια ζητήματα ενίσχυσης και επιβεβαίωσαν πού απαιτείται δουλειά, ενώ έχει υστερόγραφα.

Της άσχημης και κακής μας... μοίρας το παιχνίδι τα έφερε έτσι ώστε να σπάσει και το σερί δεκαετιών αήττητου της ΑΕΚ στην γειτονιά της και πιο συγκεκριμένα στην Ριζούπολη. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα απογοήτευσε στην αναμέτρηση με τον Βόλο, γνώρισε δίκαια την ήττα (0-1) από τον αντίπαλό της, ξενέρωσε αρκετά γρήγορα φέτος τον κόσμο της και κατάφερε να βάλει στη ...ζωή της από πολύ νωρίς την γκρίνια και τα "πρέπει" στο πρωτάθλημα και στα επόμενα ματς. Το πιο βασικό ωστόσο για την ΑΕΚ είναι να εμπεδώσει γιατί έγινε αυτό και τι θα έπρεπε να έχει πράξει για να το αποφύγει.

Επίσης τι οφείλει να κάνει για να μην έχει αντίστοιχες άσχημες βραδιές και αγωνιστικά χαστούκια όπως της χθεσινής νύχτας. Πού να εστιάσει και να αναγνωρίσει ότι δεν τα έχει κάνει σωστά για να τα διορθώσει. Διότι αυτό που έγινε στην αναμέτρηση με τον Βόλο στην Ριζούπολη ήταν για τους "κιτρινόμαυρους" εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ένα πολύ σκληρό μάθημα που απέφερε ένα ιδιαίτερα οδυνηρό αποτέλεσμα, αλλά για μένα παράλληλα στο σωστό χρονικό διάστημα.

Ήταν πασιφανές προτού καν ξεκινήσει η νέα σεζόν, πόσο μάλλον και μετά το ματς με την Λαμία ειδικά από το πρώτο ημίχρονο και το διάστημα έως το 35', το σημειώναμε μάλιστα, πως η Ένωση έχει θέματα ανοιχτά στο κομμάτι και προβληματικά στο ρόστερ της. Όπως είναι το δεξί άκρο γενικά. Όχι μόνο ο εξτρέμ που αναζητούσε και έρχεται ο Ελίασον για τον οποίο είχατε διαβάσει ότι απασχολεί αποκλειστικά στο Gazzetta. Αλλά και για τη θέση του μπακ όπου σημείωνα σε τούτο εδώ το χώρο (αλλά και έλεγα στο ράδιο) ότι δεν μπορεί μετά και την παραχώρηση του Μισελέν να υπάρχει μόνο ένα δεξί μπακ και αυτό να είναι ο Ρότα!

Τη στιγμή που ο Αλμέιδα άλλαξε την τακτική, πήγε σε τετράδα στην άμυνα, έβαλε δεξιά τον Έλληνα μπακ αφού δεν έχει άλλον, φυσικά δεν πήρε τίποτα! Ηθελε να δώσει πλάτος στο γήπεδο χωρίς όμως το κατάλληλο εργαλείο στη διάθεσή του. Αυτό με το δεξί άκρο που πάμε δύο ματς τώρα με τον Άμραμπατ και ενώ απαιτείται εκεί παίκτης να ανταποκρίνεται σε όλη την πλευρά όταν επιλέγεται το 3-6-1 δεν έχει εξήγηση έως ότου αποκτηθεί (πλην του Ελίασον) και δεξί μπακ! Και προφανώς ο κόουτς μπορεί να λέει ότι υπολογίζει εκεί και τον Γκατσίνοβιτς αλλά δεν είναι τέτοιος παίκτης και δεν πρέπει να του αλλάξει τη θέση γιατί για άλλο αποκτήθηκε και σε άλλη θέση ξεχώρισε και πέρυσι.

Ο φορ που πρέπει να αποκτηθεί και το ματς...

α

Όπως επίσης πρέπει να πάψει να εξακολουθεί να... βαφτίζεται το ψάρι - κρέας και από τον ίδιο τον Αργεντινό τεχνικό και από τους υπεύθυνους του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΑΕΚ. Ο Λιβάι Γκαρσία ίσως να δύναται να ανταποκριθεί και ως φορ σε κάποια ματς και περιπτώσεις, ειδικά στα μεγάλα που δεν θα σε περιμένουν οι αντίπαλοι στα δυο τρίτα του γηπέδου, αλλά δεν είναι φορ περιοχής και δεν θα γίνει ποτέ! Έχω γίνει κουραστικός από τις 20 Ιουλίου έως σήμερα να γράφω και να λέω για φορ περιοχής που δεν έχει η Ένωση και ήξερε ότι θέλει τέτοιον από τα τέλη της προηγούμενης σεζόν που αποφασίστηκε να μην υπολογίζεται ο Ανσαριφάρντ.

Μακάρι να αποδειχθεί ότι έχω λάθος εγώ και να ανταποκριθεί στη θέση ο Γκαρσία. Αλλά θαρρώ τον χάνουμε και τον... ξενερώνουμε κιόλας, τον χαλάμε, έτσι όπως επιχειρούμε να τον εκμεταλλευτούμε. Όπως και να χει όμως, ακόμη και που τον βλέπει ο Αλμέιδα για επιθετικό (όπως επιβεβαίωσε και χθες με τη δήλωσή του σχετικά) απαιτείται να είχε αποκτηθεί ένας ακόμη διαφορετικών χαρακτηριστικών. Διότι και στη χθεσινή κακή αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ βγήκαν 6 με 7 μπάλες από τα άκρα παράλληλα, χαμηλά και ψηλά, στην εστία του αντιπάλου και δεν υπήρχε φορ στο κουτί, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν της πήγε και τίποτα γιατί έτσι συνήθως συμβαίνει στα ματς που πρέπει να χάσεις. Δέχεσαι γκολ σε φάση δίχως καν απειλή και ενώ υποτίθεται έχεις καθαρίσει τη στατική απειλή του αντιπάλου, αλλά κάνει λάθος ο Πινέδα. Και τι ακολουθεί; Γκολάρα από πρώην παίκτη σου (Ντέλετιτς) που δεν βγαίνει και δεν σημειώνεται εύκολα ξανά! Στην δική σου σουπερ στιγμή να ισοφαρίσεις και να αλλάξεις το μομέντουμ ο Κλέιμαν κάνει την επέμβαση της αναμέτρησης (και της αγωνιστικής ίσως) και στερεί το τέρμα από τον Τσούμπερ και νωρίς το 1-1 στην ΑΕΚ.

Παράλληλα με αυτά δεν ανταποκρίθηκαν δημιουργικά όλοι! Ούτε ο Πινέδα, ούτε ο Τσούμπερ, ούτε ο Μάνταλος, ούτε ο Άμραμπατ, ούτε ο Σέρχιο Αραούχο, ούτε ο Γκαρσία και φυσικά σε καμία των περιπτώσεων ο Αλμπάνης... Μόνο η αλλαγή του Γκατσίνοβιτς έδωσε πράγματα σε επίπεδο έντασης, προσπάθειας και επιθυμίας. Έως εκεί... Οι αλλαγές έγιναν σωστά. Και νωρίς. Ίσως έστω και ενώ ήταν κακοί ένας από τους Πινέδα - Μανταλου να έπρεπε να διατηρηθεί στο ματς γιατί έψαχνες γκολ και να έβγαζες Σιμάνσκι, ή Γιόνσον νωρίτερα κι ας ήταν καλοί στους ρόλους τους οι δύο τους.

Αυτά συμβαίνουν όμως μάλλον αναμενόμενα σε ομάδα που την μαθαίνει ο προπονητής της και οι ποδοσφαιριστές της από την πλευρά τους μαθαίνουν τον τεχνικό τους...

Υγ: Είναι αδικαιολόγητο να είσαι ΑΕΚτζης και όση λύσσα και καψούρα έχεις για το νέο γήπεδο να σε οδηγεί να θες να πατήσεις το χορτάρι, να ξαπλώσεις σε αυτό, να μπεις μέσα σε αυτό με το κατοικίδιο σου και όλα όσα τέλος πάντων απαράδεκτα έγιναν χθες στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Ωστόσο η ευθύνη είναι ΟΛΗ της ΑΕΚ που το επιτρέπει, που σε ημέρα αγώνα ανοίγει τις πόρτες για δύο ώρες ενώ δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα βασικά κάποιοι οπαδοί της. Άλλο να ανοίξει καθημερινές για κάποια δεκάδες άτομα που μπορεί να το επισκεφτούν και άλλο σε μέρα αγώνα με τόσες χιλιάδες κόσμου γύρω από το νέο σπίτι της ομάδας και ενώ αυτή παίζει στην γειτονιά της. Δεν ελέγχεται και δεν έχεις και την ασφάλεια, το προσωπικό εννοώ, για να το πράξεις.

a

Υγ2: Η περίπτωση του Ισαάκ Μπελφοντίλ που είχε απασχολήσει την ΑΕΚ ήταν από αυτές των φορ που δεν έχει και πρέπει να βρει. Ήταν ελεύθερος και υπήρξε καλή και ουσιαστική επαφή αν είναι σωστές οι πληροφορίες που μου έφτασαν. Αν όντως ο Αλμέιδα δεν ήθελε πρέπει νομίζω να αναθεωρήσει όπως και οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού να του δώσουν να καταλάβει και να λειτουργήσουν έτσι ώστε να τον βοηθήσουν να το εμπεδώσει προκειμένου αν αποκτηθεί τέτοιος να μην έχει διακοσμητικό ρόλο στον πάγκο.

Υγ3: Πόσο κακός διαιτητής αυτός ο Παπαδόπουλος. Δίχως τη μεγάλη φάση τα έκανε ΜΑΝΤΑΡΑ και κατάφερε να προκαλέσει εκνευρισμό και τσαντίλα στο γήπεδο. Εντάξει να μην το' χεις όπως και ο συγκεκριμένος. Δεν κάνει, το ξέρουμε χρόνια το παιδί, δεν μπορεί. Αλλά αυτή η αρρώστια με το "εγώ" τους και να φαίνονται συνέχεια στην κάμερα, αλήθεια τι φάση; Κάποιος να τους το κόψει άμεσα, δεν είναι οι πρωταγωνιστές στο ματς, καλοπληρωμένοι κομπάρσοι είναι, ας το εμπεδώσουν και ας το αποδεχθούν κάποτε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...