Η συνέπεια στην επαρχία θα κρίνει τον πρωταθλητισμό για τον Παναθηναϊκό

Η συνέπεια στην επαρχία θα κρίνει τον πρωταθλητισμό για τον Παναθηναϊκό

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η συνέπεια στην επαρχία θα κρίνει τον πρωταθλητισμό για τον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πρώτη εκτός έδρας αποστολή του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο, την αλλαγή στο... τσιπάκι που έχει ανάγκη το Τριφύλλι και τις δυσκολίες του παιχνιδιού.

Οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί, οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει και μετά από πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα με στόχους που να αρμόζουν στην κανονικότητα του μεγέθους του. Εξάλλου, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το έκανε ξεκάθαρο στη συνέντευξη που παραχώρησε στην CosmoteTv πριν την έναρξη των εν Ελλάδι αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του.

''Είναι απόλυτα φυσιολογικό να περιμένουμε τον Παναθηναϊκό σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση με περισσότερη ισορροπία όσον αφορά τα παιχνίδια μας.Με περισσότερη συνέπεια όσον αφορά την βαθμολογία για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τους στόχους που έχουμε φέτος στο πρωτάθλημα που κατά την άποψή μου πρέπει να είναι οι δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στο Champions League και τα παιχνίδια Κυπέλλου επειδή είμαστε οι κάτοχοι του τίτλου στην περσινή αγωνιστική περίοδο''.

Φέτος ο Παναθηναϊκός θα κριθεί και θα πρέπει να κρίνεται ως... Παναθηναϊκός και αυτό αποτελεί μία πολύ σημαντική κατάκτηση για τον Σέρβο τεχνικό και την δουλειά που κάνει στον σύλλογο. Η αποτυχία στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού και ο αποκλεισμός από το Conference League μπήκε στο συρτάρι πολύ γρήγορα και πλέον ολόκληρος ο οργανισμός έχει επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα, με μία μοναδική για τα τελευταία χρόνια προσμονή και ελπίδα, η οποία σε σημαντικό βαθμό πηγάζει από τρεις παραμέτρους:

  • Την συνέχεια στη δουλειά του προπονητή που παρουσίασε μία πολύ καλή ομάδα που έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου
  • Την σημαντική μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
  • Την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι σταθεροί διεκδικητές του τίτλου τα τελευταία χρόνια, από την άποψη πως ''ψάχνονται'' ακόμη και βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο στο αγωνιστικό τους πλάνο.

Το Τριφύλλι ξεκίνησε την χρονιά με το δεξί, νίκησε 1-0 τον Ιωνικό και σε αυτή την αγωνιστική καλείται να κάνει το καθήκον του, είναι υποχρεωμένος να πάει στο Ηράκλειο και να επιστρέψει στην Αθήνα με το ''τρίποντο'' στις αποσκευές. Σε ένα γήπεδο όπου πέρσι έχασε 3-2, πληρώνοντας σε σημαντικό βαθμό μία άθλια εις βάρος του διαιτησία, ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει ότι θα είναι μία εξίσου καλή ομάδα και μακριά από το γήπεδό του, μακριά από το ''κάστρο'' της Λεωφόρου.

Η συνέπεια του συνόλου στην επαρχία θα κρίνει το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι ανταγωνιστικός μέχρι τέλους και αν θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση του τίτλου. Η Λεωφόρος μετατράπηκε πέρσι σε ''φρούριο'' που οδήγησε στην επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, φέτος αναμένεται να είναι το μεγάλο ''όπλο'' αλλά δεν φτάνει για να διεκδικηθεί το πρωτάθλημα. Χρειάζονται νίκες στην επαρχία. Χρειάζεται να αλλάξει το... τσιπάκι στον εγκέφαλο του κλαμπ, καθώς την τελευταία δεκαετία ο Παναθηναϊκός έχει μόλις 57 νίκες σε 175 αγώνες μακριά από το γήπεδό του. 2/3 ματς πετάει βαθμούς, δεν είναι περσινό το πρόβλημα, δεν είναι προπέρσινο, έχει βαθιές ρίζες, τις οποίες θα πρέπει η ομάδα του Ιβάν να ξεριζώσει φέτος για να κάνει την διαφορά.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, τώρα, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει να παίξει αυτό το ματς χωρίς τους δύο βασικούς του στόπερ, καθώς Μάγκνουσον και Σένκεφελντ είναι εκτός λόγω τραυματισμών. Πούγγουρας και Σάρλια θα κληθούν να... μπουν στα παπούτσια τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, με την ανάγκη του Τριφυλλιού να αποκτήσει έναν τρίτο εν δυνάμει βασικό στόπερ μέσα στο καλοκαίρι, να είναι ορατή και χιλιοειπωμένη.

Ο Μπερνάρντ έμεινε στην Αθήνα και θα είναι απόλυτα έτοιμος σε περίπου δύο εβδομάδες λόγω του προβλήματος στον ώμο, το ρόστερ διαθέτει μόλις τρεις κεντρικούς μέσους(Τσέριν, Κουρμπέλης, Ρούμπεν) αλλά όπως και το κάνουμε και παρά τις απουσίες, είναι ένα παιχνίδι του οποίου την μορφή θα καθορίσει ο Παναθηναϊκός.

Η ΟΦΗ, αν ''διαβάζουμε'' καλά την πορεία του μέσα στο καλοκαίρι και την ήττα με 3-1 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, είναι μια ομάδα που ακόμα ψάχνεται, που δεν βρίσκεται στη καλύτερη δυνατή κατάσταση, ψάχνει ταυτότητα και ρόλους. Το Τριφύλλι πηγαίνει να παίξει στο Ηράκλειο σε μία ιδανική εποχή για την ετοιμότητα του αντιπάλου, θα ήταν άλλος ΟΦΗ, καλύτερος, αν το ματς αυτό γίνονταν μετά από δύο-τρεις μήνες.

Οι ''πράσινοι'', λοιπόν, καλούνται να κάνουν την ''δουλειά'', ψάχνοντας παράλληλα και αγωνιστική βελτίωση σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στον Ιωνικό. Ειδικά στο κομμάτι της κυκλοφορίας και των επιλογών στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου. Το αυριανό ματς είναι σημαντικό και για ακόμη έναν λόγο, πέρα από τα προφανή.

Αν το πάρει ο Παναθηναϊκός και με δεδομένο πως το ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό θα γίνει στη Λεωφόρο, θα έχει πολλές πιθανότητες να έχει κάνει το 3Χ3 και στη συνέχεια να υποδεχθεί την ΑΕΚ σε ένα ντέρμπι που μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση ενόψει της συνέχειας.

Τα υπόλοιπα το βράδυ της Κυριακής, με την ευχή να μιλάμε αποκλειστικά για ποδόσφαιρο και όχι για διαιτητικές αποφάσεις...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.