ΑΕΚ: Με όλα τα «όπλα» και «συνταγή» πρεμιέρας ο Αλμέιδα κόντρα στον Βόλο

ΑΕΚ: Με όλα τα «όπλα» και «συνταγή» πρεμιέρας ο Αλμέιδα κόντρα στον Βόλο

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Με όλα τα «όπλα» και «συνταγή» πρεμιέρας ο Αλμέιδα κόντρα στον Βόλο

bet365

Για το δύο στα δύο η ΑΕΚ στο ματς με τον Βόλο στη Ριζούπολη. Σε όλους τους παίκτες υπολογίζει ο Ματίας Αλμέιδα που δεν αναμένεται να έχει διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα πρόσωπα της πρεμιέρας στη Λαμία. Πρώτη φορά στην αποστολή ο Μουκουντί, μέσα και ο Γκατσίνοβιτς.

Την ώρα που στα μεταγραφικά δεν προκύπτει για την ώρα στο ρεπορτάζ κάποια εξέλιξη αναφορικά με τον παίκτη στη δεξιά πλευρά και τον επιθετικό που αναζητεί δεδομένα η ΑΕΚ, στο αγωνιστικό κομμάτι οι κιτρινόμαυροι επικεντρώνονται στον αγώνα του Σαββάτου (27/8 – 21:30) με αντίπαλο τον Βόλο στη Ριζούπολη. Ένα παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ πιο επικίνδυνο από αυτόν της πρεμιέρας.

Μετά το νικηφόρο ξεκίνημα με το διπλό στη Λαμία, η ΑΕΚ επιβάλλεται να κάνει το δύο στα δύο σε ένα γήπεδο στο οποίο έχει θετική προϊστορία είτε ως γηπεδούχος είτε ως φιλοξενούμενη. Ο Ματίας Αλμέιδα εκτός από τους τρεις βαθμούς θέλει να δει συνέπεια και συνέχεια στο πλάνο του με τριάδα στην άμυνα από τους παίκτες του, οι οποίοι στη Λαμία τον άφησαν ικανοποιημένο με εξαίρεση το πρώτο τριαντάλεπτο της αναμέτρησης.

Η πίεση ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου, το συνεχές πρέσινγκ για άμεση ανάκτηση της μπάλας με τις γραμμές να κινούνται συντονισμένα και η γρήγορη ανάπτυξη με κάθετο παιχνίδι, στοιχεία της φιλοσοφίας του Αργεντινού τεχνικού, είναι τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί να δει σε βελτιωμένο βαθμό ο «Πελάδο», ο οποίος, όπως είχαμε τονίσει, προσανατολίζεται στη «συνταγή» της πρεμιέρας με τη Λαμία αναφορικά με τα σχέδιά του.

Ο Αλμέιδα έχει όλα τα «όπλα» του διαθέσιμα για την αναμέτρηση με τον Βόλο, με τον Γκατσίνοβιτς να επιστρέφει και τον Μουκουντί να καλείται για πρώτη φορά στην αποστολή. Αμφότεροι πάντως δεν αναμένεται να ξεκινήσουν καθώς ο πρώτος μόλις την Πέμπτη μπήκε μετά από μέρες σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης έπειτα από την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ενώ ο δεύτερος ήρθε σε καλό βαθμό ετοιμότητας από την καλοκαιρινή προετοιμασία της Σεντ Ετιέν, αλλά αποτελεί ακόμα νέο μέλος του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Φυσικά εκτός έμεινε ο Γαλανόπουλος, ο οποίος ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος από πλευράς ρυθμού για να μπει σε αποστολή. Στην τελευταία προπόνηση της Παρασκευής ο Μαχαίρας έκανε ατομικό.

Αν λοιπόν δεν προκύψει κάποια έκπληξη, ο Αλμέιδα πιθανότατα θα ξεκινήσει κόντρα στον Βόλο με τα ίδια πρόσωπα. Δηλαδή με τον Στάνκοβιτς στην εστία, τους Βίντα, Τζαβέλλα και Χατζισαφί τριάδα στην άμυνα, τον Τσούμπερ στην αριστερή πλευρά και τον Άμραμπατ στη δεξιά, τους Σιμάνσκι, Γιόνσον και Πινέδα στον άξονα (εδώ μένει να φανεί αν ο Σιμάνσκι διατηρηθεί ως εξάρι και ο Γιόνσον ως οκτάρι ή θα υπάρξει αλλαγή ρόλων) και τον Μάνταλο ελαφρώς πιο πίσω από τον προωθημένο Αραούχο.

Στην αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Βόλο συμπεριλήφθηκαν οι εξής 20 ποδοσφαιριστές: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Αλμπάνης.

Αποστολή ΑΕΚ

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα